Θέλουν ή όχι να συνεχίσει να βγαίνει η ΑΥΓΗ;

0

Οι εργαζόμενοι της Αυγής έχουν πολλούς μήνες απλήρωτοι, οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους, αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να τους εγγυηθεί το επαγγελματικό τους αύριο. Οι ίδιοι περιμένουν «καλά νέα» από τον Σύριζα, που αποτελεί και τον
βασικό μέτοχο της εφημερίδας, ωστόσο, ο «ταχυδρόμος» αργεί να φτάσει. Τι συμβαίνει στ’ αλήθεια; Θέλει η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος να κρατηθεί στη ζωή η ιστορική εφημερίδα ή μήπως υπάρχουν δεύτερες σκέψεις;

Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τι συμβαίνει πίσω από τις «κουρτίνες», βεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει ενιαία γραμμή. Υπέρ της συνέχισης της έκδοσης και της υπέρβασης των προβλημάτων τάσσονται ισχυρά στελέχη, άλλα ,όμως,διατυπώνουν διαφορετική γνώμη -αν και δεν πρόκειται να την εκφράσουν ποτέ δημοσίως.

Ο πρόεδρος της Βουλής ,Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, και ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης (η λεγόμενη «ομάδα Μπανιά«), θέλουν χωρίς αστερίσκους, να ζήσει η εφημερίδα και να ενισχυθεί περαιτέρω. Στο ίδιο κλίμα φέρεται να κινείται και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ,Νίκος Παππάς, αν και αρκετοί πιστεύουν ότι δεν έχει την ίδια θέρμη με τους προηγούμενους τρεις. Εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη φέρεται να εκφράζει υπουργός, που βρίσκεται πολύ κοντά στον πρωθυπουργό και ο λόγος του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Εκτιμά ότι η Αυγή δεν έχει λόγο ύπαρξης, καθώς πουλάει ελάχιστα φύλλα και η επιρροή της στην κοινή γνώμη είναι σχεδόν μηδενική. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι όλο το βάρος πρέπει να πέσει στην «Εφημερίδα των Συντακτών», που αποτελεί μετωπική και όχι κομματική έκδοση. Στην ίδια λογική κινούνται και άλλοι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, οι οποίοι συχνά πυκνά υπενθυμίζουν ότι η εφημερίδα δεν είναι πάντα στην κυβερνητική «γραμμή». Η δημοσίευση τής δημοσκόπησης, που κατέγραφε μεγάλη υστέρηση του Σύριζα έναντι της ΝΔ, αποτελεί το πιο αγαπητό τους παράδειγμα, αλλά όχι το μοναδικό. Στην εδιάμεση ζώνη βρίσκονται οι υπουργοί Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και Δημήτρης Τζανακόπουλος, οι οποίοι δεν δείχνουν να «καίγονται» ούτε για τη μια περίπτωση, ούτε για την άλλη. 

Τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας; Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Προς το παρόν αφήνει τα πράγματα να «σέρνονται». Πράγμα που στην πράξη παρατείνει και οξύνει το πρόβλημα.

Πηγή:aixmi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !