ΜΟΝΤΕΡ #23: Κάρβουνο (Super Star Academy), Σόδομα & Γόμορα (Survivor), Ατμόσφαιρα (Your Face Sounds Familiar)

2






Γεια σας και χαρά σας, αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες του tvnea.com.

Αρχικά να ευχηθώ καλό μήνα σε όλους!

Σήμερα η στήλη αποκτά ένα ιδιαίτερο concept...

Συγκεκριμένα, ο ΜΟΝΤΕΡ εμπνέεται από αξέχαστες ατάκες ελληνικών ταινιών
που έχουν αφήσει ιστορία!

Ατάκες, οι οποίες όπως και οι ελληνικές ταινίες, που τις περιλαμβάνουν, είναι διαχρονικές και ανεξίτηλες!

Μία πτυχή αυτής της διαχρονικότητας εκδηλώνεται και στα φετινά τηλεοπτικά προγράμματα...




Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν: 

Στο σημερινό ΜΟΝΤΕΡ σχολιάζουμε: 
1. Το  "SUPER Star Academy". 
2. Το "Survivor"
3. Το "Your Face Sounds Familiar"




Όχι άλλο κάρβουνο ---> 

SUPER Star Academy



Μία από τις πλέον κλασικές ατάκες είναι αυτή του Νίκου Κούρκουλου στην ταινία, "Ορατότης μηδέν". Και μάλλον αυτή η ατάκα θα ταίριαζε απόλυτα στο Star Academy. Πριν από λίγο καιρό και ενώ τα νούμερα τηλεθέασης κινούνταν σε αρκετά χαμηλά ποσοστά, προστέθηκε στον τίτλο η λέξη "Super" με την υπόσχεση να δούμε ένα σούπερ ανανεωμένο, σύγχρονο και ανατρεπτικό σόου. 

Προστέθηκαν ,λοιπόν, για τον σκοπό αυτό βαθμολογίες της κριτικής επιτροπής για τους παίκτες, χώρος παρασκηνίων καθώς και guest εμφανίσεις τραγουδιστών, με σκοπό να δώσουν νέα πνοή και αέρα ανανέωσης. Και μάλλον τίποτα από αυτά δεν λειτούργησε, καθώς το σόου παραμένει ένα "σκληρό" τηλεοπτικό ριάλιτι, στο οποίο μάλλον περισσότερο ενδιαφέρουν οι τσακωμοί, οι κόντρες και το αλληλοφάγωμα, παρά οι φωνές και η πρόοδος των παικτών, στους οποίους αποδίδεται μάλιστα η ονομασία "σπουδαστές" της ακαδημίας. Μιας ακαδημίας, που περισσότερο μαθήματα ίντριγκας μπορεί να προσφέρει, παρά μουσικής.

Ωστόσο, εδώ αξίζει να γίνει μία αναφορά στην προσθήκη του 5ου κριτή. Ενώ αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι σε κάθε live θα προστίθεται ένας διαφορετικός guest κριτής, εντούτοις στη θέση αυτή μονιμοποιήθηκε ο ικανότατος Νίκος Μουρατίδης. Και ίσως αυτή να ήταν η σωστότερη επιλογή της παραγωγής. Ο ίδιος ετοιμόλογος, με ατάκα, αλλά και μία σωστή και εμπεριστατωμένη κριτική έδωσε πραγματικά μεγάλη δυναμική στο κατά τα άλλα πληκτικό σόου. Το αξιοσημείωτο, όμως, είναι ότι δεν έμεινε στην κριτική των ίδιων των συμμετεχόντων, αλλά αναφέρθηκε "ζωντανά" και στις αρκετές αδυναμίες του ίδιου του προγράμματος, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο ενδιαφέροντα και απολαυστικό τον λόγο του. Απέδειξε, ότι ήταν ηχηρή η απουσία του από τη θέση του κριτή!

Τέλος, οι συνεχείς αλλαγές στο concept και τους κανόνες του παιχνιδιού με τη συνεχή προσθαφαίρεση παικτών και διαδικασιών, μόνο κακό μπορεί να κάνει στο σόου, αφού προκαλεί σύγχυση στους τηλεθεατές...


ΟΧΙ, λοιπόν, άλλο... κάρβουνο, αλλά άμεση βελτίωση και ενίσχυση!









Εδώ μέσα γίνονται Σόδομα και Γόμορα ---> 

Survivor








Εδώ μέσα γίνονται Σόδομα και Γόμορα... είπε η αξέχαστη Σαπφώ Νοταρά με την χαρακτηριστική και απολαυστική μπάσα φωνή της στην ταινία ,"Αχ αυτή η γυναίκα μου", σκορπίζοντας απλόχερα γέλιο! Και μάλλον αυτή η φράση "κολλάει" στο Survivor. Το ίδιο αποτελεί ένα καθαρόαιμο ριάλιτι, το οποίο καθημερινά "σαρώνει" στους πίνακες τηλεθέασης. 

Το ότι αποτελεί ένα τηλεοπτικό φαινόμενο, νομίζω κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει...

Ωστόσο, το ριάλιτι σαν "προϊόν" έχει αρκετές συνέπειες. Συγκεκριμένα, αν το συνδυάσουμε με ένα καλό μοντάζ, μπορούμε να φτιάξουμε ένα προϊόν που ακροβατεί μεταξύ αληθοφάνειας και μυθοπλασίας.

Οι αποκαλύψεις τόσο των παικτών εντός, όσο και εκτός του παιχνιδιού είναι χαρακτηριστικές. Και από πού να ξεκινήσω. Από το γεγονός ότι παίκτης βαριά τραυματισμένος, που οι γιατροί του έδιναν τουλάχιστον ένα μήνα νοσηλείας, βγήκε σε 15 μέρες...περδίκι; Από το γεγονός ότι παίκτης εκτός παιχνιδιού, έντονα στοχοποιημένος, υποστήριξε ότι η παραγωγή εσκεμμένα θέλησε να του προσδώσει τον ρόλο του κακού, παρουσιάζοντας μεμονωμένες σκηνές; Ή μήπως από το γεγονός ότι η παραγωγή υποστηρίζει ότι ανακάλυψε μετά από περίπου 3 (!) μήνες, ότι οι παίκτες ανταλλάσσουν προσωπικά τους αντικείμενα με φαγητό, ερχόμενοι σε επικοινωνία με ντόπιους σε παραλίες, οι οποίες φυλάσσονται από σεκιούριτι;


Και αναρωτιέμαι, πέρα από τον σκηνοθέτη και τον μοντέρ, οι οποίοι φαίνεται να κάνουν πολύ σωστά και αποτελεσματικά τη δουλειά τους, μήπως έχει και σεναριογράφο το συγκεκριμένο ριάλιτι; Άραγε στον Άγιο Δομίνικο ή μάλλον στο μοντάζ, μήπως γίνονται Σόδομα και Γόμορα;








Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα---> 

Your Face Sounds Familiar

                            

Μία ατάκα ερμηνευόμενη από τον αξέχαστο και ιδιαίτερα αγαπητό Ντίνο Ηλιόπουλο στην ταινία "Στρίβειν δια του αρραβώνος". Και πράγματι φέτος στο Your Face Sounds Familiar οι συντελεστές είναι μία ωραία ατμόσφαιρα.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή...

Αναφορικά με την κριτική επιτροπή, ίσως έχει την καλύτερη σύνθεση από όλους τους προηγούμενος κύκλους του σόου. 


  • Εξαιρετικός ο Σταμάτης Φασουλής, ο οποίος έχει ίσως την πιο εμπεριστατωμένη κριτική από όλους τους υπολοίπους. Καταφέρνει με ένα μοναδικό τρόπο να επισημάνει τόσο τα δυνατά σημεία, όσο και τις ατέλειες της εκάστοτε εμφάνισης. Έξυπνος, ατακαδόρος, με χιούμορ και σωστή χρήση της γλώσσας "κλέβει" τις εντυπώσεις. 
  • Πάρα πολύ καλός και ο Νίκος Μουτσινάς, που μετά από την αποτυχημένη πορεία της εκπομπής, "Ξαναδέστε τους", βρίσκεται σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που του ταιριάζει απόλυτα και τον κάνει μέσα από έναν όχι τόσο πρωταγωνιστικό ρόλο να ξεχωρίζει με την ατάκα του. 
  • Έκπληξη αποτελεί ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ο οποίος για πρώτη φορά δοκιμάζεται σε κάτι διαφορετικό μετά από την επιτυχημένη πορεία με τη Μαρία Μπακοδήμου. Στο πρώτο live η αμηχανία ήταν εμφανής και δικαιολογημένη. Όμως, στο δεύτερο φάνηκε ο ίδιος να "ξεκουμπώνεται" αρκετά, αν και πιστεύω ότι θέλει λίγο ακόμη χρόνο για να απελευθερωθεί και να εντυπωσιάσει. 
  • Τέλος, η Έλλη Κοκκίνου, αν και δοκιμασμένη ξανά στον ρόλο του κριτή, έδειχνε αρκετά αγχωμένη να προσπαθεί να βρει τα "πατήματά" της και να ισορροπήσει την κριτική της σε ένα σόου, που συνδυάζει και υποκριτικό και μουσικό (τραγουδιστικό) μέρος.

Αν συνεχίσουμε με τα θετικά, νομίζω πρέπει να αναφέρω τη Μαρία Μπεκατώρου, η οποία απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι το συγκεκριμένο τηλεοπτικό προϊόν είναι "κομμένο και ραμμένο" πάνω της. Αυθόρμητη, δυναμική, με χιούμορ και αυτοσαρκασμό δεν θυμίζει σε τίποτα την παρουσιάστρια της πρωινής εκπομπής του σαββατοκύριακου ("ΣΟΥΚΟΥ"). Πάνω απ' όλα, όμως, ξεχωρίζει το ήθος της και ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει παίκτες και κριτές.

Στα αρνητικά τώρα του σόου, οι πρωταγωνιστές. Οι ίδιοι, αν και χαρακτηρίζονται ως "διάσημοι", αποτελούν πρόσωπα όχι και τόσο γνωστά. Από εκεί και πέρα, οι εμφανίσεις δυστυχώς είναι αρκετά μέτριες, πέρα από μερικές εξαιρέσεις. Θεωρώ πως πρέπει να δοθεί λίγο μεγαλύτερη βάση στην "εικόνα" των παικτών, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές, που οι τηλεθεατές αναρωτιούνται, αν βλέπουν ένα σόου μίμησης ή ένα σόου καρικατούρας.

Είναι, λοιπόν, μία ωραία ατμόσφαιρα με περιθώρια βελτίωσης...








Η σημερινή μας τηλεοπτική "διαδρομή" έφτασε στο τέλος της! 

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ!



Η σημερινή στήλη δεν θα κλείσει με κάποιο ρητό, όπως συνήθως, αλλά με ένα βιντεάκι, ως φόρος τιμής στον αριστοφανικό -κατά την ταπεινή μου κρίση- ηθοποιό, Στάθη Ψάλτη, ο οποίος αποτέλεσε έναν από τους πιο γνήσιους εκπροσώπους του είδους της Επιθεώρησης και πρόσφατα "έφυγε" από κοντά μας.




Καλό ταξίδι...


Για οποιαδήποτε παρατήρηση, ένσταση, συμφωνία και διαφωνία, θα περιμένω με χαρά τα σχόλιά σας κάτω από την ανάρτηση, αλλά και τα μηνύματά σας στο προσωπικό μου mail: georgebastounas@hotmail.gr.


Να έχετε μία όμορφη και δημιουργική εβδομάδα, 

με παρέα σας το tvnea.com!

Γιατί δικαίως... το σερφάρισμα σταματάει εδώ!


Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !