Με 20 μονάδες μπροστά ο Μακρόν - Τι δείχνει δημοσκόπηση

Στο 59-60% τοποθετούν οι δημοσκοπήσεις το ποσοστό του Εμανουέλ Μακρόν για τον β' γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, έναντι 40-41% της Μαρίν Λε Πεν Αν και το προβάδισμα του Μακρόν φαίνεται σχεδόν παγιωμένο μια εβδομάδα πριν από τον αποφασιστικό β' γύρο, οι δημοσκόποι αναφέρουν ότι πολλοί ψηφοφόροι είναι σκεπτικοί καθώς θεωρούν ότι κανένας από τους δύο υποψηφίους δεν μπορεί να λύσει τη χρόνια ανεργία ή να αντιμετωπίσει προβλήματα ασφάλειας.

Μάλιστα, αν η συμμετοχή είναι χαμηλή στον δεύτερο γύρο, οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο Μακρόν μπορεί να χρειαστεί να δώσει μεγαλύτερη μάχη έναντι της Λε Πεν. 

Την ίδια ώρα, το φαβορί για τα Ηλύσια Πεδία, δήλωσε νωρίτερα στο BBC ότι η ΕΕ πρέπει να αναμορφωθεί, αλλιώς αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ενός «Frexit». Όπω δήλωσε ο Μακρόν:

«Είμαι φιλοευρωπαίος και σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας υπερασπίζομαι την ευρωπαϊκή ιδέα και τις ευρωπαϊκές πολιτικές, καθώς πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικές για τους γάλλους πολίτες και για τη θέση της χώρας μας στην παγκοσμιοποίηση».

«Την ίδια στιγμή πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, να ακούσουμε τον λαό μας και να ακούσουμε το γεγονός ότι (ο λαός) είναι σήμερα εξαιρετικά οργισμένος, ανυπόμονος και ότι η δυσλειτουργία της ΕΕ δεν μπορεί να διατηρηθεί πλέον» τόνισε.

«Επομένως θεωρώ ότι η εντολή που θα λάβω την επόμενη μέρα είναι η αναμόρφωση εις βάθος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρωπαϊκού μας σχεδίου» πρόσθεσε ο Μακρόν, λέγοντας ότι εάν επέτρεπε στην ΕΕ να συνεχίσει να λειτουργεί με τον τρόπο που το κάνει σήμερα, τότε αυτό θα αποτελούσε «προδοσία».

«Και δεν θέλω να το κάνω αυτό» πρόσθεσε ο Μακρόν. «Γιατί την επόμενη ημέρα, θα έρθουμε αντιμέτωποι με Frexit ή θα έχουμε το Εθνικό Μέτωπο ξανά».usay

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Κυριάκος Θεοδοσίου

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: