Μπουράκ Χακι: Στην Ελλάδα έπρεπε να δουλέψω 5 φορές παραπάνω για το ρόλο μου.

Ο Τούρκος ηθοποιός Mπουράκ Χακί βρίσκεται αυτό το διάστημα στην Ελλάδα, καθώς πρωταγωνιστεί στην παράσταση "Ο Κύκλος" που σκηνοθετεί ο Γιάννης Αϊβάζης.


Για την απόφασή του αυτή να έρθει στην Ελλάδα να συμμετέχει σε παράσταση αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μίλησε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο Λοιπόν

«Είμαι 17 χρόνια ηθοποιός. Σε όλη μου τη ζωή παίζω πρωταγωνιστικούς ρόλους και πάντα προσπαθούσα περισσότερο, αύξανα το μήκος της δυσκολίας μου για να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Σίγουρα αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει στην καριέρα μου»

Γιατί;
«Το να συμμετάσχω στο θέατρο, γιατί είναι πολύ δύσκολο και θεωρώ τον εαυτό μου τρελό που κατάφερα αυτό το εγχείρημα, το να έρθω και να συμμετάσχω σε μια παράσταση που είναι σε άλλη γλώσσα, πόσο μάλλον και κωμωδία, που είναι και πάρα πολύ γρήγορη. Έπρεπε να δουλέψω πολύ περισσότερο, 5 φορές παραπάνω από αυτό που δουλεύει ο καθένας μέσος ηθοποιός.Έτσι, βρίσκομαι στο θέατρο «Σταθμός», στην παράσταση «Ο κύκλος», σε απόδοση κειμένου και σκηνοθεσία του Γιάννη Αϊβάζη»

Με την ελληνική γλώσσα πώς τα πηγαίνεις; Μιλάς ελληνικά;
«Κάθε μέρα μαθαίνω παραπάνω λέξεις, τη μελωδικότητα της γλώσσας, τον τόνο. Τον περασμένο χρόνο στην Κωνσταντινούπολη πήγα σ' ένα ελληνικό σεμινάριο, είχα χρόνο εκείνη την περίοδο και ήθελα να μάθω ελληνικά, να μπορώ να γράφω, να διαβάζω, αλλά το να μιλήσω είναι κάτι το διαφορετικό. Στην Τουρκία μέσα σε μία ώρα μπορώ να μάθω πολλές σελίδες από το ρόλο, εδώ μου πήρε αρκετές μέρες, λόγω του ότι ήταν άλλη γλώσσα»

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Μιχάλης Κουφογιαννάκης

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: