Mediatown:Αποδυνάμωση στο Voice,ψυχαγωγικά προβλήματα στον Alpha,χαλάει η Λέξη,αποπροσανατολίζει η Λαμπίρη,αλλαγή στο Ταμάμ

Κωνσταντίνος Κότσαρης
6
Καλό μήνα σε όλους!Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, σήμερα και το ¨Mediatown¨ είναι εδώ,όπως φυσικά και κάθε Τετάρτη.Και σήμερα σας έχουμε πλούσιο καλαθάκι με τηλεοπτικά,γι' αυτό φορέστε ζώνες και πάμε να απογειωθούμε...

¨Έφυγε η δυναμική των οντισιόν¨

Οι οντισιόν του ¨The Voice¨ στο Skai είχαν πραγματικά τρελό ενδιαφέρον και για αυτό είχαμε και σαρωτικές επιδόσεις στα νούμερα.Στην πορεία τα ¨Battles¨,αλλά και τώρα τα ¨Knockout¨, έχουν αρχίσει και κουράζουν τον τηλεθεατή.Ο ρυθμός είναι τόσο γρήγορος που δεν προλαβαίνεις να γνωρίσεις καν τους παίκτες και όλα έχουν μπει σε ένα fast forward.Δεν ξεδιπλώνονται οι χαρακτήρες των διαγωνιζομένων και πλέον το ¨όλο πρόγραμμα¨ έχει σοβαρέψει τόσο που έχουν μειωθεί και τα όποια αστεία των 4 coaches.Το μεγάλο στοίχημα βέβαια είναι τα lives,που σηκώνουν αυλαία σε λίγες μέρες.Εκεί η ¨μαγική βοήθεια¨ του μοντάζ εξαφανίζεται και θα φανεί αν υπάρχει πραγματικά τηλεοπτική χημεία ανάμεσα στους κριτές.

¨Ψυχαγωγικά προβλήματα¨

Τα πράγματα στον Alpha δεν είναι καθόλου καλά.Και οι 4 ζωντανές ψυχαγωγικές εκπομπές σημειώνουν αρκετά χαμηλή τηλεθέαση σε σχέση με τα αναμενόμενα.Το ¨Happy Day¨ πλέον βρίσκεται πολλές μονάδες πίσω από το ¨Καλημέρα Ελλάδα¨ ενώ η ¨Ελένη¨ δεν μπορεί να ξεπεράσει πλέον το 18% στα νεανικά κοινά(που υποτίθεται είναι τόσα χρόνια το δυνατό χαρτί της παρουσιάστριας).Το ¨Ξανά Δέστε τους¨ σημειώνει 6άρια στο σύνολο και μετά βίας διψήφια στο νεανικό κοινό,με τον Αντ1,το Mega,το Star και το Έψιλον να βρίσκονται πιο πάνω.Τέλος,το ¨Σπίτι μου σπιτάκι μου¨ βλέπει σταθερά την πλάτη του ¨ΣουΚου¨.Τα στελέχη που είναι υπεύθυνα για αυτά τα προγράμματα βρίσκονται σε μία συνεχή αγωνία,αφού θεωρούνται ο αποδιοπομπαίος τράγος του Alpha.Οι συσκέψεις είναι καθημερινές,ωστόσο, θέμα κοψίματος δεν υπάρχει.Το κανάλι μετά το κόψιμο της εκπομπής ,¨Βράδυ¨,δεν θέλει επικοινωνιακά να χρεωθεί και άλλο κόψιμο.Πάντως, η έλλειψη ανανέωσης(Happy Day,Ελένη),η επένδυση σε concept που δεν έχουν λόγο ύπαρξης το 2017(Ξανά Δέστε τους) και η επιμονή σε πρόσωπα μη ταλαντούχα(Σπίτι μου, σπιτάκι μου) έχουν φέρει αυτά τα αποτελέσματα...

¨Χαλάει η Λέξη¨

Το ¨Η Λέξη που δεν λες¨ αντικειμενικά είναι μία άρτια παραγωγή με ένα πολύ ιδιαίτερο και εναλλακτικό θέμα,η οποία δίνει δόσεις ποιότητας σε μία τηλεοπτική πραγματικότητα που το έχει ανάγκη.Βέβαια, στα τελευταία επεισόδια έχει χαθεί το επίκεντρο,το οποίο είναι ο ¨αυτισμός¨ του μικρού Παυλή.Πλέον έχει επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό το subplot(παράλληλη δευτερεύουσα πλοκή),που το έργο θυμίζει το ¨Μπρούσκο¨ και τα ¨Δίδυμα Φεγγάρια¨.Ίσως και για αυτό δεν κατάφερε να κάνει το μεγάλο μπαμ στην τηλεθέαση, όπως περιμέναμε όλοι.Στο ¨Νησί¨ του Mega για παράδειγμα καθετί δευτερεύον είχε την ίδια ποιότητα και αξία με το βασικό κεντρικό θέμα, που ήταν η ¨λέπρα¨.

¨Αποπροσανατολισμένο κοινό¨

Όλο και αποπροσανατολίζεται το κοινό της Χριστίνας Λαμπίρη!Το 2011 την αφήσαμε στη μεσημεριανή ζώνη του Star να κάνει μία αμιγώς gossip εκπομπή, και για τα επόμενα δύο χρόνια αναπροσαρμόστηκε το κοινό της βλέποντάς τη για δύο χρόνια στην παρουσίαση δελτίων ειδήσεων.Το 2013 ξεκίνησε μία κοινωνική εκπομπή στο Skai,ενώ στη μέση της χρονιάς έγινε σκληρή gossip.Την επόμενη σεζόν βρέθηκε στην πρωινή ζώνη του Έψιλον με ένα ενημερωτικό-ψυχαγωγικό πρόγραμμα και την επόμενη χρονιά το ¨Με το Καλημέρα σας¨ έγινε μόνο ψυχαγωγικό.Φέτος έκανε δυνατό comeback στη μεσημεριανή ζώνη με κατά κύρια βάση ανάλαφρη θεματολογία, και ξαφνικά τέλη Γενάρη το γυρνάνε ξανά στο ενημερωτικο-αστυνομικό.Ο κόσμος με όλες αυτές τις αλλαγές μπερδεύεται και δεν μπορεί να ταυτιστεί ούτε με τη Χριστίνα Λαμπίρη,ούτε με την ομάδα,αλλά ούτε και με την εκπομπή.Το κοινό χτίζεται,αλλά όλες αυτές οι αλλαγές δυσκολεύουν την παγίωση της όποιας τηλεθέασης.Και είναι κρίμα, γιατί η Χριστίνα Λαμπίρη είναι από τις καλύτερες παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης, και η ομάδα της επίσης ξεχωρίζει σε σχέση με άλλα πάνελ άλλων εκπομπών.



¨Επιβάλλεται η αλλαγή προγράμματος¨

To ¨Ταμάμ¨ φέτος είναι πολύ καλό,αφού υπάρχουν πολλές παράλληλες ενδιαφέρουσες πλοκές και έτσι ο τηλεθεατής δεν βαριέται.Δυστυχώς, όμως, η απόφαση του Ant1 να προβάλλει το σήριαλ στις 11.15 κάθε Παρασκευή ήταν καταστροφική.Δεν γίνεται ένα σήριαλ με τόσο παιδικό-νεανικό κοινό να το ρίχνεις σε μία ώρα που τα παιδιά κοιμούνται ή η νεολαία είναι έξω.Πρέπει άμεσα να γίνει μία αλλαγή ώρας και μέρας και έτσι ενδεχομένως να επιστρέψει στα πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης και να ξεφύγει από τα 10άρια και 12άρια.Είναι κρίμα μία τόσο πετυχημένη δουλειά να κλείσει τόσο άδοξα.Δεν είναι κακό να παραδέχεται κανείς τα λάθη όσον αφορά το πρόγραμμα,αν πρόκειται να βελτιωθεί η τηλεθέαση.Πήραν το θάρρος να αλλάξουν ώρα στο ¨ΣουΚου¨ ,και τώρα η εκπομπή στην πρωινή ζώνη είναι πρώτη!

Αυτά τα ωραία και για σήμερα!Εμείς θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Τετάρτη με πολύ πολύ υλικό.Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά και να προσέχετε τους εαυτούς σας...


Δημοσίευση σχολίου

6Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Εγω προσωπικα θελω να δω την Λαμπιρη να παρουσιαζει πρωινο 10-1,ειναι αγαπητη στο κοσμο και πιστευω θα της ταιριαζει αφου και συνεντευξεις ενδιαφερουσες παιρνει απο τους καλεσμενους της και μια κεφατη ομαδα εχει(Πατλακη,Πολυκαρπου,Κουνιακης)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περσι που εβαλαν για καποια περιοδο το Ταμαμ τις Πεμπτες απεναντι απο το "Παμε πακετο" λεγανε να αλλαξει μερα προβολης, τωρα ξανα τα ιδια. Κατα την γνωμη μου, αν καποιο προιον εχει δυναμικη, θα αντεξει οποιο προγραμμα και αν εχει απεναντι. Μεγαλο παραδειγμα οι "Συμμαθητες", που αν και τριτη σεζον τα πανε περιφημα απεναντι απο πολυ δυσκολους αντιπαλους (Voice, Αστερας ραχουλας,Παμε πακετο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οσον αφορα το Ταμαμ θεωρω οτι επρεπε να τελειωσει περισυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το ταταμ δεν ειχε βρεθει ποτε απεναντι απο το παμε πακετο. προφανως το μπερδευεις με το daddy cool

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πριν απο το daddy cool ηταν το ταμαμ! Το daddy cool αρχισε αφου τελειωσε το ταμαμ περισυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειχε βρεθει περυσι τις Πεμπτες το Ταμαμ απεναντι απο το πακετο, αλλα το αλλαξανε σχετικα γρηγορα (νομιζω μετα τα Χριστουγεννα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !