Με Υπουργική απόφαση απλοποιείται η διαδικασία διαπίστευσης ανταποκριτών ξένου Τύπου...

0

Με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας απλουστεύεται για πρώτη φόρα μετά από 19 χρόνια, το νομοθετικό καθεστώς που διέπει τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία διαπίστευσης των ανταποκριτών ξένου Τύπου στην Ελλάδα.


Στη Κοινή Υπουργική Απόφαση 333/8.02.2017 των Υπουργών Εσωτερικών- Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης – Εξωτερικών και Οικονομικών, λαμβάνονται υπ’ όψιν οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί στον χώρο των ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια, υπάρχει ειδική πρόβλεψη για ηλεκτρονικά, ψηφιακά μέσα και ιστοσελίδες, καθώς και για ομογενειακά ΜΜΕ, ενώ βελτιώνονται οι ρυθμίσεις που αφορούν τα Διεθνή Πρακτορεία Ειδήσεων.

To νέο νομοθετικό πλαίσιο ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σύγχρονων media, εξαλείφει αναχρονιστικές διατάξεις και αποσκοπεί στη διευκόλυνση του έργου των ξένων ανταποκριτών στη χώρα μας μειώνοντας τη γραφειοκρατία και εστιάζοντας στην αρτιότερη εξυπηρέτησή τους.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς, προχώρησε στην υπογραφή της Απόφασης, έπειτα από διαβούλευση με την αρμόδια Διεύθυνση της Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και με την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στην Ελλάδα. Η ΚΥΑ δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 444 Β’ την Τετάρτη 15.02.2017 και θα εφαρμοστεί άμεσα για τις διαπιστεύσεις του τρέχοντος έτους.

Για πληροφορίες οι ανταποκριτές ξένου Τύπου μπορούν να απευθυνθούν στο αρμόδιο γραφείο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Φραγκούδη 11 & Αλ. Πάντου, Καλλιθέα, 101 63 Αθήνα, Τηλ.: 210 9098321-2, 9098177, 9098187, e-mail: foreign.correspondents@minpress.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !