Νέα δημοσκόπηση ενισχύει τη ΝΔ - Τρίτο κόμμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Στην πανελλαδική έρευνα της RASS η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται στις 11,8% μονάδες, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει το 28,6% στις προτιμήσεις των πολιτών και το ΣΥΡΙΖΑ το 16,8%. Η έρευνα για λογαριασμό του iefimerida.gr διεξήχθη σε 1.504 εκλογείς στο διάστημα 31/1 έως 3/2, και κατέγραψε περαιτέρω διεύρυνση της διαφοράς στην πρόθεση ψήφου υπέρ της ΝΔ.

Στην εν λόγω δημοσκόπηση η Βουλή που προκύπτει είναι 6κομματική και τα ποσοστά πρόθεσης ψήφου είναι τα ακόλουθα:

ΝΔ 28,6%
ΣΥΡΙΖΑ 16,8%
Δημοκρατική Συμπαράταξη 8,1%
Χρυσή Αυγή 7,8%
ΚΚΕ 7,3%
Ενωση Κεντρώων 3%

Εκτός Βουλής μένουν οι:
Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,8%
Ποτάμι 2,2%,
Πλεύση Ελευθερίας 1,8%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2%.
Ακυρη ή λευκή ψήφο 17,4%

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αποτιμώντας την διετή θητεία του κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου 4 στους 10 Έλληνες (40,1%) αναγνωρίζουν την προσπάθεια που καταβάλει ο πρωθυπουργός ανεξάρτητα από τα αποτελέσματά της. Ποσοστό σαφώς μεγεθυμένο αν αναλογιστεί κανείς την εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή την προσπάθεια του πρωθυπουργού αναγνωρίζουν περισσότερο οι γυναίκες και οι ψηφοφόροι που κινούνται στην κεντροαριστερά, την αριστερά και την άκρα αριστερά. Η υστέρηση σε «πρωθυπουργικότητα» του Αλέξη Τσίπρα επηρεάζει δραματικά την πολιτική ανταγωνιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος από τον κ. Αλ. Τσίπρα για την πρωθυπουργία (40,3% - 20,5%). Ως προς την παράσταση νίκης, η ΝΔ διατηρεί την υπέρ αυτής διαφορά της τάξεως των 64,9 μονάδων.usay

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Κυριάκος Θεοδοσίου

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: