«Άδειασαν» οι ΑΝΕΛ τον Κατσίκη στο θέμα της ιθαγένειας

«Άδειασαν» οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τον βουλευτή τους Κώστα Κατσίκη, στο ζήτημα της κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας, από παιδιά αλλοδαπών που φοιτούν σε ελληνικά σχολεία.

Η αρνητική άποψη που εξέφρασε ο Κώστας Κατσίκης, στην Επιτροπή και την Ολομέλεια, επί της επίμαχης διάταξης - και η οποία οδήγησε στο «σπάσιμο» του άρθρου που την περιλάμβανε, προκειμένου να μην καταψηφιστεί συνολικά - δεν ήταν παρά προσωπική του γνώμη, όπως είπε απο μικροφώνου ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Τάσος Κουράκης, στηριόμενος σε γραπτή δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ότι τελικώς το κόμμα του θα στηρίξει το «ναι».

Ο Κώστας Κατσίκης από το βήμα της Βουλής έλεγε νωρίτερα ότι το κόμμα του δεν θα στηρίξει, παραμένοντας συνεπές στις θέσεις του. Θύμισε δε, ότι το είχε πράξει και το καλοκαίρι του 2015 στο νομοσχέδιο για τον κώδικα ιθαγένειας.

Αργά το απόγευμα, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, παίρνοντας τον λόγο στην διάρκεια της συνεδρίασης, έκανε και επισήμως το "αδειασμα" στον βουλευτή, λέγοντας ότι οι ΑΝΕΛ στηρίζουν την υπερψήφιση του άρθρου, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν τίθεται θέμα κομματικής γραμμής και κάθε βουλευτής μπορεί να ψηφίσει κατά συνείδηση.


usay

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Κυριάκος Θεοδοσίου

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: