36 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7 στον αγώνα Ολυμπιακός - ΑΕΚ

36 χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από την τραγωδία της Θύρας 7, όπου 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους... στις 8-2-81 στον αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ , καθώς η χαρά τον φιλάθλων του Ολυμπιακού μετά τον θρίαμβο με την ΑΕΚ μετατράπηκε σε τραγωδία, όλα ξεκίνησαν 2 λεπτά πριν της 5 καθώς στην θύρα 7 επικρατούσε Χαρά και πανηγύρια.

Η μοίρα,όμως, είχε αντίθετη άποψη και έπαιξε στους φίλους της ομάδας το πιο σκληρό παιχνίδι. Τα τουρνικέ δεν ήταν ανοιχτά με αποτέλεσμα ο κόσμος να συσσωρεύεται και η κατάσταση να γίνεται ασφυκτική από το πλήθος που βρίσκεται στα σκαλάκια που οδηγούν στην έξοδο.

Το πρώτο στραβοπάτημα φέρνει το χάος. Οπαδοί βρίσκονται πεσμένοι στα σκαλιά της Θύρας 7, συνεχώς καταφθάνει νέο πλήθος που τους πατάει οδηγώντας κάποιους στον θάνατο. Κανείς δεν ακούει τις κραυγές απόγνωσης, αφού το κλίμα είναι πανηγυρικό.Άλλοι φωνάζουν για την ομάδα τους, άλλοι για την ίδια τους τη ζωή. Εκατοντάδες άτομα ποδοπατιούνται γράφοντας ένα από τα χειρότερα κεφάλαια στην ιστορία του αθλητισμού της χώρας μας.

Αστυφύλακες μετά κόπων και βασάνων καταφέρνουν να ξηλώσουν ένα τουρνικέ και να απελευθερωθεί ο κόσμος, άλλα το κακό είχε είδη γίνει. Η είδηση μεταδίδεται στα ραδιόφωνα και την τηλεόραση με έκτακτο δελτίο και γράφεται το πιο μαύρο κεφάλαιο στον ελληνικό αθλητισμό μέχρι σήμερα.Εκείνη την ημέρα 21 ψυχές ξεκίνησαν το ταξίδι τους για τον παράδεισο στα σκαλάκια της Θύρας 7. Από τότε μέχρι σήμερα δεν τους έχει ξεχάσει κανείς.

Τουμανίδης Παναγιώτης - ετών 14
Παναγούλης Ηλίας - ετών 17
Σκλαβούνης Κωνσταντίνος - ετών 17
Αμίτσης Γεράσιμος - ετών 18
Κανελλόπουλος Ιωάννης - ετών 18
Λεωνιδάκης Σπυρίδων - ετών 18
Σπηλιόπουλος Ιωάννης - ετών 19
Φίλος Νικόλαος - ετών 19
Διαλυνάς Ιωάννης - ετών 20
Λούπος Ευστράτιος - ετών 20
Μάχας Βασίλειος - ετών 20
Κωστόπουλος Μιχαήλ - ετών 21
Ανδριώτης Σπυρίδων - ετών 24
Χαϊρατίδου Ζωγραφιά - ετών 24
Καρανικόλας Κωνσταντίνος - ετών 25
Μάρκου Μιχαήλ - ετών 27
Μπίλλας Κωνσταντίνος - ετών 28
Πιτσώλης Αναστάσιος - ετών 30
Κουρουπάκης Αντώνιος-Ανδρέας - ετών 34
Χατζηγεωργίου Χρήστος - ετών 34
Αδαμόπουλος Δημήτριος - ετών 41


e-proponhtika.com

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Κυριάκος Θεοδοσίου

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: