Πού εξαφανίστηκαν οι δημοσιογράφοι του Mega;

Κωνσταντίνος Κότσαρης
0
Συμπληρώνοντας πλέον έξι μήνες απλήρωτοι και με το ειδησεογραφικό τμήμα του Mega να βρίσκεται εκτός λειτουργίας από τις 15 Σεπτεμβρίου, όταν μεταδόθηκε το τελευταίο μεσημεριανό δελτίο, καθώς το κεντρικό είχε σταματήσει αρκετά νωρίτερα, οι περισσότεροι από τους περίπου 100 δημοσιογράφους του καναλιού αναζητούν την τύχη τους στη δημοσιογραφική πιάτσα.

Ελάχιστοι από αυτούς έχουν καταφέρει να ξεκινήσουν μια νέα καριέρα, καθώς η κρίση που πλήττει τον χώρο είναι μεγάλη, ενώ ονόματα που αποτελούσαν τη «βιτρίνα» της ενημέρωσης του Μεγάλου Καναλιού είναι… εξαφανισμένα. Στον αριθμό των 100 αυτών δημοσιογράφων περιλαμβάνονται τόσο οι μισθωτοί στον τομέα ειδήσεων και ενημέρωσης όσο και εκείνοι που συνεργάζονταν με κάποιες από τις δημοσιογραφικές εκπομπές, διατηρώντας άλλη εργασιακή σχέση.
Ο διευθυντής ειδήσεων Μανώλης Καψής συνεχίζει να είναι ένας από τους λιγοστούς δημοσιογράφους που επισκέπτονται το κανάλι, αν και οι τελευταίες κινήσεις του δείχνουν πως δεν θεωρεί ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες επαναλειτουργίας του στην προηγούμενη μορφή του. Πριν από μερικές ημέρες πάντως επισκέφθηκε μεγάλο ειδησεογραφικό όμιλο, με ισχυρή παρουσία στο Διαδίκτυο, προκειμένου να συζητήσει -με δική του πρωτοβουλία- την συνεργασία, προφανώς σε επιτελική θέση. Ωστόσο, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε κλείσει κάποια συγκεκριμένη συμφωνία.


Τα άλλα δύο πρόσωπα που αποτελούσαν την «ηγεσία» του ενημερωτικού τομέα από τις θέσεις των διευθυντών σύνταξης βρίσκονταν επίσης μέχρι πρόσφατα σε τακτική βάση στο κανάλι, χωρίς αντικείμενο εργασίας. Ο μεν Κώστας Σπυρόπουλος πάντως δραστηριοποιείται στην παραγωγή ντοκιμαντέρ -όπως έκανε και την περίοδο που το Mega βρισκόταν σε λειτουργία-, ο δε Βίκτωρας Βλαχογιάννης δεν έχει, μέχρι στιγμής, βρει νέα επαγγελματική στέγη.

Από τη «βιτρίνα» του καναλιού, η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, Ολγα Τρέμη, αυτή τη στιγμή ιδιωτεύει, καθώς δύο επαφές που έκανε με ιδιωτικά κανάλια, αρχικά με τον ΣΚΑΪ και στη συνέχεια με το Star, για συνεργασία σε εκπομπή δεν τελεσφόρησαν. H ίδια δεν είχε διαψεύσει τις πληροφορίες ότι τους προηγούμενους μήνες είχε υποβάλει αίτηση για συνταξιοδότηση.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης είναι χωρίς τηλεοπτική στέγη και συνεχίζει την καθημερινή του αρθρογραφία στα «Νέα» αλλά και στο κυριακάτικο «Βήμα». Τον Σεπτέμβριο φέρεται να έκανε βολιδοσκόπηση προς την πλευρά του ΣΚΑΪ, χωρίς επιτυχία, ενώ το όνομά του συζητήθηκε για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας - πληροφορία που δεν επιβεβαιώνεται από την Πειραιώς. Πάντως, η «μετακόμισης» στο Φάληρο όσο εκεί βρίσκεται σε επιτελική θέση ο… άσπονδος φίλος του, Αλέξης Παπαχελάς, μάλλον δεν είναι μεγάλη.

Οσον αφορά το καθημερινό πρωινό «δίδυμο» Καμπουράκη-Οικονομέα, ο μεν πρώτος ξεκίνησε εδώ και μερικές ημέρες ραδιοφωνική εκπομπή στον Real FM, ο δε δεύτερος είναι… άφαντος από τη δημοσιογραφική πιάτσα. Μάλιστα, δεν συμμετείχε εδώ και αρκετό καιρό ούτε καν στις γενικές συνελεύσεις των δημοσιογράφων του Mega. O Δημήτρης Καμπουράκης, πριν αρχίσει τη νέα του προσπάθεια στα ερτζιανά, έκανε ένα «πείραμα» στο Διαδίκτυο, ξεκινώντας τον διαδικτυακό τόπο Lionnews, ο οποίος όμως δεν μακροημέρευσε. Μετά από περίπου έναν μήνα λειτουργίας και χωρίς να έχει τα που ανέμενε, ο δημοσιογράφος ενημέρωσε τους λιγοστούς συνεργάτες ότι διακόπτει τη λειτουργία της ιστοσελίδας. Προφανώς γιατί εκτίμησε ότι θα είχε μπροστά του δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα.
Η μόνη από τους βασικούς παρουσιαστές που βρήκε άμεσα τηλεοπτική στέγη και μάλιστα σε σχεδόν ανάλογο πόστο με αυτό που είχε στο Mega ήταν η Μαρία Σαράφογλου, η οποία ανέλαβε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του ANT1, με προοπτική μέσα στην επόμενη να συμμετέχει και στο κεντρικό δελτίο.

Η Ράνια Τζίμα, η οποία έκανε δελτία ειδήσεων παράλληλα με το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας, πήρε πρόσφατα «μεταγραφή» για τον Alpha, όπου προς το παρόν περιορίζεται στο ρεπορτάζ, με προοπτική όμως να αναλάβει πρωινή εκπομπή το Σαββατοκύριακο. Η Λίνα Δρούγκα έως τώρα τουλάχιστον παραμένει στο δυναμικό του Mega, ενώ ο Αντώνης Φουρλής (φωτ. κέντρο), που παρουσίαζε δελτία ειδήσεων, έχει βρει άλλους δρόμους επαγγελματικά. Αφού αρχικά αποφάσισε να συμμετάσχει με ένα ποσοστό σε κατάστημα χυμών που άνοιξε στην Πλατεία Συντάγματος, το τελευταίο διάστημα κινείται δραστήρια για να συστήσει εταιρεία στον χώρο της επικοινωνίας. Ο πολύπειρος δημοσιογράφος, ο οποίος ξέρει πολύ καλά τον χώρο της πολιτικής, καθώς διετέλεσε για δύο δεκαετίες κορυφαίος ρεπόρτερ σε ANT1 και Mega, δεν θα επικεντρωθεί πάντως αποκλειστικά στην πολιτική επικοινωνία.

Το «δίδυμο» του Σαββατοκύριακου συνεχίζει, θεωρητικά, να βρίσκεται στο Μεγάλο Κανάλι, αλλά απασχολείται και σε άλλα δημοσιογραφικά πόστα. Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος, ο οποίος είναι επίσης έμπειρος πολιτικός συντάκτης, ανέλαβε διευθυντής στη «Βραδυνή της Κυριακής». Ο Δημήτρης Τάκης συνεχίζει την εκπομπή του τα Σαββατοκύριακα στο «Βήμα» FM, πρόσφατα ξεκίνησε συνεργασία με την εφημερίδα «Αγορά», ενώ συνεργάζεται και με την ιστοσελίδα iefimerida. Μάλιστα, είναι από τα πρόσωπα που υποστηρίζουν φανατικά την ιδέα επαναλειτουργίας του ενημερωτικού τομέα του Mega, η οποία πάντως προς το παρόν δεν συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες υλοποίησης, ακόμα και αν ο τομέας συρρικνωθεί.

Στον ANT1 μετακινήθηκε πρόσφατα και ο εκ των αρχισυντακτών του κεντρικού δελτίου του Mega, Βαγγέλης Γκαϊντές, ο οποίος προέρχεται από το αστυνομικό ρεπορτάζ και ανέλαβε ανάλογη θέση και στη νέα του εργασία.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !