Απογοητευμένοι οι δημοσιογράφοι του Mega μετά τη Γενική Συνέλευση

Μια Γενική Συνέλευση η οποία σκόρπισε απογοήτευση στους δηµοσιογράφους του Mega, αφού ακούστηκαν µόνο δυσάρεστα νέα για τις προοπτικές του καναλιού, έγινε την περασμένη εβδοµάδα.

Ο διευθυντής ειδήσεων, Μανώλης Καψής, ο οποίος ζήτησε κι έκανε την εµφάνισή του εντελώς αναπάντεχα -αφού στην προηγούµενη Γ.Σ. απουσίαζε-, παρουσιάστηκε εξαιρετικά απαισιόδοξος και εξήγησε στους λιγοστούς παριστάµενους εν επισχέσει δηµοσιογράφους τους λόγους της απαισιοδοξίας του.

Οπως είπε, δελτίο ειδήσεων δεν µπορεί να βγει, έστω και υποτυπώδες, καθώς δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση από τους µετόχους και φυσικά χωρίς την αναγκαία τεχνική και οικονοµική ενίσχυση.

«Βρισκόµαστε στο σηµείο όπου ήµασταν τον περασµένο… Μάιο», είπε στους παρισταµένους, οι οποίοι άκουγαν άναυδοι, καθώς σκοπός της συνέλευσης ήταν να συζητήσουν την πιθανότητα άρσης των επισχέσεών τους για τη -µικρή έστωπερίπτωση να συµβάλουν στην παραγωγή ενός σύντοµου ενηµερωτικού δελτίου, υπό προϋποθέσεις.

Ο Μανώλης Καψής ευθέως είπε πως ο Φώτης Μπόµπολας, ο οποίος εµφανιζόταν ως ο άνθρωπος που υποτίθεται ότι έδινε µάχη για να επιστρέψει η ενηµέρωση στο Mega, ζητά µεν από τις τράπεζες να ξεµπλοκάρουν τη χρηµατοδότηση του καναλιού, αλλά ο ίδιος αρνείται κατηγορηµατικά να βάλει ένα ευρώ από την τσέπη του. Από την πλευρά Βαρδινογιάννη υπάρχει η διάθεση χρηµατοδότησης και µάλιστα άµεσης, εφόσον όµως εµφανιστεί ένα βιώσιµο business plan και συµµετέχει στη χρηµατοδότηση και ο Φώτης Μπόµπολας µε αντίστοιχο ποσό.

Ωστόσο, στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Παράλληλα, το σχέδιο Μάρη Φιλιππόπουλου φαίνεται ότι στην παρούσα φάση δεν προχωράει για πολλούς λόγους.

Επίσης, σύµφωνα πάντα µε όσα είπε ο Μανώλης Καψής, τα πολυσυζητηµένα 30 και πλέον εκατοµµύρια που υποτίθεται ότι έχει εισπράξει τους τελευταίους µήνες το κανάλι από διαφηµίσεις που παίζουν δεν είναι στο µεγαλύτερο µέρος τους ρευστό, αλλά τιµολόγια που έχουν κοπεί και δεν έχουν εξοφληθεί. Μάλιστα, έκανε και ονοµαστικές αναφορές σε εταιρείες που δεν έχουν πληρώσει τις υποχρεώσεις τους.

Ο διευθυντής ειδήσεων αποκάλυψε ακόµη ότι για πρώτη φορά τους τελευταίους µήνες δεν πληρώθηκε δόση για χρέη προς την Εφορία που έχουν ρυθµιστεί, µε αποτέλεσµα να υπάρχει πλέον ανάγκη νέας ρύθµισης, αφού η προηγούµενη, λόγω ασυνέπειας του Mega, δεν υφίσταται πλέον.

Ορατός είναι επίσης ο κίνδυνος το επόµενο διάστηµα, εφόσον δεν υπάρξει κάποια κίνηση από το κανάλι, να βγει το Mega και από τον πίνακα µετρήσεων της Nielsen και έτσι να µη µετράται η τηλεθέασή του, γεγονός που αν συµβεί θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στο µερίδιο της διαφηµιστικής πίτας που το κανάλι εξακολουθεί να κατέχει.

Μετά από όλα αυτά, οι παρόντες δηµοσιογράφοι, ενώ είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν στην άρση των επισχέσεών τους, τελικά επέλεξαν να συνεχίσουν. Παράλληλα, οι διοικητικοί υπάλληλοι, σε ξεχωριστή συνεδρίασή τους, αποφάσισαν να κάνουν κινητοποιήσεις την επόµενη εβδοµάδα µπροστά στα γραφεία των εταιρειών των µετόχων του καναλιού. Ωστόσο, κάποιοι από αυτούς επέµειναν σε πιο δυναµικές κινήσεις, καθώς, όπως εκτίµησαν, «η µοναδική φορά που οι µέτοχοι έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν ήταν όταν υπήρξε η απειλή του “µαύρου”».


parapolitika.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Κυριάκος Θεοδοσίου

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: