Μαρία Πρωτόπαππα:Mιλά για το βασικό αντικείμενο του σίριαλ,Η ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΔΕ ΛΕΣ...


Για την εξέλιξη της σειράς ,Η ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΔΕ ΛΕΣ,και την ουσία του σίριαλ μίλησε η ηθοποιός,Μαρία Πρωτόπαππα...

Μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης η μητέρα θέλησε να το κρύψει από το χωριό και αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια της ειδικού στο σπίτι, ενώ στην οικογένεια δημιουργήθηκαν οικονομικά προβλήματα...

«Η σιωπή έχει να κάνει με τον περίγυρο, γιατί ο περίγυρος μη γνωρίζοντας περί τίνος πρόκειται είναι εύκολο να βάλει ταμπέλες. Η μάνα σκέφτηκε ότι μπορεί μετά το παιδί να έχει μεγαλύτερη δυσκολία προσαρμογής, αν όλοι το κοιτούν περίεργα και του φέρονται με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Οπότε δεν ξέρεις αν υπάρχει σωστό και λάθος σε αυτά τα πράγματα. Μπορεί αν το έλεγαν σε όλο το χωριό να θεωρούσαν το παιδί άρρωστο. Θα δούμε και στην πορεία της σειράς ότι το αντικείμενο δεν είναι το δράμα της οικογένειας, το αντικείμενο είναι, και παρουσιάζεται με έναν έμμεσο τρόπο, ότι η επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολη. Είναι σχεδόν αδιέξοδη. Επομένως το μόνο που μένει είναι να προσπαθεί ο ένας να κατανοήσει τον άλλον και να συμβαδίζουν οι άνθρωποι».

Το ''πινγκ πονγκ'' της επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από την ''ψυχολόγο'' στο σίριαλ;

«Ναι, ακριβώς. Αυτό είναι το κεντρικό ζήτημα. Ότι ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετική οπτική, να προσπαθεί διαφορετικά να αντιμετωπίσει κάτι, να είναι με τον τρόπο του πρακτικός, αλλά στην ουσία πρέπει να αναγνωρίζουμε το διαφορετικό, να το δεχόμαστε και να παίζουμε μπάλα».

tv ethnos

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: