Παρουσίαση συντελεστών Eurovision: Το κόστος της συμμετοχής της ΕΡΤ είναι μηδενικό


Στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των συντελεστών της ελληνικής συμμετοχής στον 62o Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2017.


Φέτος η Ελλάδα θα συμμετάσχει στον Διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στο Κίεβο από τις 9 έως τις 13 Μαΐου, με ένα τραγούδι που θα επιλέξει το κοινό ενώ συνθέτης του θα είναι ο Δημήτρης Κοντόπουλος, σκηνοθέτης ο Φωκάς Ευαγγελινός και ερμηνεύτρια η Demy.

Στο στούντιο βρέθηκαν και ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης αλλά και το δίδυμο των σχολιαστών της Eurovision, Γιώργος Καπουτζίδης και Μαρία Κοζάκου.

Πρώτος μίλησε ο Διονύσης Τσακνής, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: "Θέλω να σας πω ότι η ΕΡΤ –δουλεύοντας ένα μεγάλο διάστημα με ένα επιτελείο ικανών ανθρώπων ικανών- κατέληξε ότι η Ελλάδα φέτος πρέπει να εκπροσωπηθεί από ανθρώπους που και έχουν δώσει εξετάσεις και το ταλέντο τους δεν χωρά καμιά αμφισβήτηση.
Η ΕΡΤ θα είναι δίπλα στα παιδιά, στους συναδέλφους - μιλάω και με την ιδιότητα του καλλιτέχνη, βλέπετε, δεν μπορώ να την απεμπολήσω- και θα δώσουμε ό,τι είναι δυνατό έτσι ώστε να έχουμε μια λαμπερή εκπροσώπηση.
Η ΕΡΤ έδωσε στη διάθεση του συνθέτη τα μουσικά της σύνολα, ίσως την καλύτερη ορχήστρα της Ελλάδας, τη συμφωνική της ΕΡΤ, έτσι ώστε τα υπέροχα τραγούδια του Δημήτρη να πάρουν και μια άλλη διάσταση μουσική, να εμπλουτιστούν, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη και την καθοδήγηση του Δημήτρη. Η ΕΡΤ είναι εδώ, είναι δίπλα και πάμε όλοι μαζί για μια συμμετοχή σε έναν θεσμό που είμαστε υποχρεωμένοι να μετέχουμε και να μετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις".

Ο Λάμπης Ταγματάρχης στη συνέχεια τόνισε:

"Πιστεύουμε ότι έχουμε προσπαθήσει, έχουμε δουλέψει για αυτήν την συμμετοχή στον θεσμό αυτό. Δεν χρειάζεται να δώσουμε εξηγήσεις γιατί το βιογραφικό και οι κατακτήσεις, οι τίτλοι και η ιστορία του καθενός είναι γνωστά σε όλους. Άρα, αυτοδικαίως μπορούμε να πάμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία και πίστη από ποτέ. Ένας διαγωνισμός είναι ο οποίος προσφέρει χαρά, σε μια δύσκολη περίοδο για τους Έλληνες και για τους Ευρωπαίους. Έτσι το αντιμετωπίζουμε και ως μια στιγμή δημιουργίας και εκτόνωσης, χαράς και διασκέδασης.

Ακριβώς επειδή είμαστε σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, μέσα από τη συνεργασία μας για αυτό το εγχείρημα με την Panik το κόστος της συμμετοχής της ΕΡΤ σε αυτό το εγχείρημα είναι μηδενικό. Για πρώτη φορά δηλαδή από τότε που εγώ ξέρω την ιστορία του θεσμού, η ΕΡΤ θα πληρώσει μόνο τα 600 ευρώ που είναι τα αναγκαία χρήματα για τον συμβολαιογράφο. Όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν χορηγοί που έχουν δηλώσει την πρόθεση να βοηθήσουν αποφασιστικά. Η ΕΡΤ θα συνδράμει σε όλο αυτό, αλλά όχι με χρήματα. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός αυτό".

Η ΕΡΤ θα παρουσιάσει στις αρχές Μαρτίου σε ειδική εκπομπή τα τρία τραγούδια τα οποία θα τεθούν σε διαδικασία ψηφοφορίας από το τηλεοπτικό και διαδικτυακό κοινό και θα μας εκπροσωπήσει αυτό που θα συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Έλενα Μπολονάση

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: