Με ελληνικό τελικό χωρίς κριτική επιτροπή το χρίσμα για τη Eurovision

Αυτός θα γίνει περί τα μέσα Φεβρουαρίου με ειδική εκπομπή και ταυτόχρονα διαδικτυακή κάλυψη (web event).

Στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής προσανατολίζονται στο να μην υπάρξει ειδική κριτική επιτροπή αλλά μόνο ψηφοφορία του κοινού.

Ηδη στην ΕΡΤ έχουν σταλεί κάποιες μπαλάντες αλλά και ποπ κομμάτια της Demy και των Stereo Soul με πρωτόλειες ενορχηστρώσεις, που είναι τα δύο φαβορί για τον ελληνικό τελικό.

Είτε η ποπ τραγουδίστρια και το συγκρότημα θα συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό μουσικό θεσμό έχοντας από δύο τραγούδια, είτε θα είναι μόνος του κάποιος από τους δύο ενδιαφερόμενους με τέσσερα κομμάτια.

Στο δεύτερο ενδεχόμενο επικρατέστερη είναι η Demy.

Εκτός τελικού Μετά την περσινή αποτυχία των «Argo» και το τραγούδι «Utopian Land», που αποδείχθηκε ουτοπική επιλογή καθώς η χώρα μας ύστερα από πάρα πολλά χρόνια έμεινε εκτός τελικού του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού, φέτος οι διοικούντες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης προσανατολίζονται και πάλι σε εμπορικά μονοπάτια με τη συμμετοχή και των δισκογραφικών εταιρειών, οι οποίες πέρσι είχαν απορριφθεί.

Πριν καταλήξουν στους επικρατέστερους Demy και Stereo Soul, τα στελέχη της ΕΡΤ, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», είχαν και άλλες επαφές, οι οποίες δεν τελεσφόρησαν.

Με την Ελενα Παπαρίζου τη μοναδική Ελληνίδα νικήτρια στον θεσμό με το τραγούδι «Number 1» το 2005, τον τραγουδιστή Αποστόλη Ψυχράμη, αλλά και την Τζορτζίνα Καραχάλιου, η οποία έγινε γνωστή μέσω του «The Voice».

H Δήμητρα Παπαδέα, όπως είναι το κανονικό όνομα της Demy, μπήκε στην εγχώρια μουσική βιομηχανία το 2011 μέσω YouTube. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη νεολαία και έχει και τηλεοπτική εμπειρία καθώς ήταν στην κριτική επιτροπή του παιδικού talent show «Music School» στο Mega, ενώ φέτος έχει αντίστοιχο ρόλο στο «Junior Music Stars» του Σκάι. Εχει πάρει μέρος σε μιούζικαλ όπως «Η Μελωδία της Ευτυχίας» και «Οικογένεια Ανταμς», ενώ φέτος συμμετέχει στο «Μamma mia».

Το συγκρότημα των Stereo Soul, που αποτελείται από τον Παναγιώτη Πάλλη και τον Μπράντλεϊ Γουάιτ, έγινε γνωστό στο ελληνικό κοινό μέσω του «Χ-Factor» καθώς πέρσι έφθασαν μέχρι τον τελικό με την ομάδα του Θοδωρή Μαραντίνη. Εχουν επίσης πέραση στις νεανικές ηλικίες.

Ethnos

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Κυριάκος Θεοδοσίου

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: