Πάολα: Η ζωή είναι γεµάτη καθηµερινούς θανάτους...

0

Για τον αγαπημένο της τόπο, το χωριό της στη Χαλκιδική μιλάει η Πάολα η οποία επίσης αποκαλύπτει και τη σχέση της με τον θεό αλλά και το... άβατο των ανδρών! Τι είναι η Συκιά;

Είναι αυτό που λέει το όνοµά της. Το χωριό µας έχει να κάνει και µε το δέντρο που εκφράζει. Αλλά ίσως έχει να κάνει και µε το ότι πάνω στο χωριό µας ρίχνει τη σκιά του το Αγιον Ορος.

Θα ’θελες να παραβιάσεις το άβατο;

∆εν θέλω να το κάνω. Σέβοµαι την παράδοση. Τον πειρασµό τον έχω. Κι όταν πηγαίνουν οι µοναχοί, κάθε 19 του Αυγούστου, όλοι µαζί σε µια εκκλησιά και το ξέρω, τότε µ’ ένα µικρό καραβάκι περνάω κοντά στις ακτές και γυρίζω έξω από το θεοβάδιστο όρος. Σπάω λίγο το άβατο. Βέβαια, προλαβαίνω να δω ότι οι µοναχοί έχουν πάρει το πιο ωραίο µέρος της πατρίδας µας.

Το άβατο ενός άνδρα θα το παραβίαζες;

Το σέβοµαι στην αρχή. Αλλά µετά θέλω να το κάνω θρύψαλα.

Πιστεύεις στον Θεό;

Όπως µας έµαθαν οι γιαγιάδες µας. Έχω ψάξει τον Θεό, γι’ αυτό και τον βρίσκω συνεχώς. Τον συναντώ τον Θεό κι έχω ανοικτές κουβέντες µαζί Του.

Ο Παράδεισος;

Παραµύθι.

Τη συντροφιά σου ποιοι την αποτελούν;

Ποτέ µόνο κορίτσια. Πάντα θέλω και έναν άντρα ανάµεσά µας. Πάντα θέλω έναν άντρα δίπλα µου. Χωρίς τον άντρα, αισθάνοµαι µοναξιά. Χωρίς τις γυναίκες, όχι. Η γυναίκα µπορεί να γεννήθηκε για να έχει σύντροφο ο άντρας, να λιγοστεύει τη µοναξιά του. Αλλά η γυναίκα δεν πρέπει να είναι µόνο γι’ αυτά. Η γυναίκα πρέπει να είναι και ανυπάκουη. Η υπακοή δεν µου αρέσει καθόλου.

Τα χρήµατα;

Είσαι φτωχός, όταν η ψυχή σου είναι φτωχή. Οταν η ψυχή σου είναι πλούσια, έχεις χρυσάφι. Αµα τραγουδάς απ’ την ψυχή, τότε το τραγούδι σου είναι δυνατό. Η φωνή εκτελεί εντολές. Η ψυχή ορίζει τις εντολές.

Έκανες θυσίες για να µεγαλώσεις το παιδί σου;

Να ’ναι καλά η µανούλα µου. ∆ιπλή µάνα. Και δική µου και της κόρης µου. Ενα πρόσωπο γεµάτο από το φως της αγάπης.

Τι είναι η ζωή;

Η ζωή είναι η πιο άγρια ελπίδα του ανθρώπου. Γιατί γεννιέται και ξέρει πως θα πεθάνει. Άρα, το µυστικό είναι να µην πεθαίνεις. Αυτό δεν γίνεται. Συνεπώς, το µυστικό είναι να ανασταίνεσαι όταν πεθαίνεις. Η ζωή είναι γεµάτη καθηµερινούς θανάτους. Πρέπει να βρούµε τρόπο να έχουµε καθηµερινές αναστάσεις.

Είσαι ελεύθερη;

Με την ψυχή µου, ναι. Η ελευθερία κατακτάται. Οι άνθρωποι δεν είναι ελεύθεροι. Από την ώρα που υπάρχει η δουλειά, οι άνθρωποι είναι δούλοι. Ο πατέρας µου ήταν ένας ελεύθερος άνθρωπος.

Πηγή: Real 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !