Συγκινεί η Ακρίτα με αφορμή το κλείσιμο του ΔΟΛ:«Κρατάω στα χέρια μου το τελευταίο φύλλο των ΝΕΩΝ...»


Όπως σίγουρα θα γνωρίζετε, η δυσπραγία που ταλανίζει εδώ και καιρό τον ιστορικότερο δημοσιογραφικό οργανισμό,τον ΔΟΛ, έχει δυστυχώς ως αποτέλεσμα το οριστικό- από ό,τι δείχνει η κατάσταση- κλείσιμό του, κ'  έτσι αυτό το Σαββατοκύριακο θα κυκλοφορήσουν και τα τελευταία φύλλα του ''Βήματος'' και των ''Νέων''.

Η δημοσιογράφος,Έλενα Ακρίτα,εργαζόμενη στα ''Νέα'' ,έγραψε μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση πριν από λίγα λεπτά στον λογαριασμό της στο facebook,με αφορμή και το ''τελευταίο φύλλο των Νέων που κρατά στα χέρια της'', όπως χαρακτηριστικά γράφει...

Η ανάρτησή της: 

Κρατάω στα χέρια μου το τελευταίο φύλλο των Νέων. Συλλεκτικό όπως και το Βήμα αύριο - ο ΔΟΛ ιδρύθηκε το 1922. Θυμάμαι 18χρονο κορίτσι, πρωτομπήκα στην Χρήστου Λαδά 3 για ν' ανέβω στον 3ο που ήταν ο Ταχυδρόμος. Στο ασανσέρ ο Μάριος Πλωρίτης, Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο κυρ Σταύρος ο καφετζής. Σούπερ και σταρ κι οι τρεις, ο καθένας με τον τρόπο του. Κι εγώ στριμωχτά, χαλκομανία, δεν ανέπνεα... ακόμα έχω την εικόνα μες στα μάτια μου. Με μικρές διακοπές, έζησα εκεί μέσα 40 ολόκληρα χρόνια. Μια ζωή.

Είμαι η παλιότερη εκεί; Μπορεί. Δεν θέλω να το σκέφτομαι, με τρομάζουν τα χρόνια που περνάνε. Δώσαμε τον αγώνα μας μέχρι την τελευταία στιγμή κι ας βούλιαζε το πλοίο. Δύσκολη μέρα σήμερα. Άλλο να την περιμένεις κι άλλο να έρχεται. Όμως, τώρα που κλείνουμε την πόρτα πίσω μας, δεν φεύγουμε με άδεια χέρια. Παίρνουμε μαζί μας τα πιο ακριβά, τα πιο πολύτιμα. Τους φίλους μας και τις μνήμες μας. Όλα τ' άλλα είναι σιωπή.

Υ.Γ.:  Όποιος θέλει να μας 'την πει', ας προσπεράσει τον συγκεκριμένο τοίχο. Η καρδιά βαριά σήμερα, ας το σεβαστούν, θερμή παράκληση.

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: