Ποινική δίωξη κατά του Αρτέμη Σώρρα για υποκίνηση μίσους.

Ποινική δίωξη κατά του Αρτέμη Σώρρα ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για το πλημμέλημα της υποκίνησης μίσους με ρατσιστικό λόγο κατ΄ εξακολούθηση.


Πρόκειται για την πρώτη δίωξη που ασκείται, και μάλιστα αυτεπαγγέλτως από την Εισαγγελία, στον επικεφαλής του φορέα "Ελλήνων Συνέλευσις", ο οποίος είναι κεντρικό πρόσωπο και σε άλλες εν εξελίξει δικαστικές έρευνες.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά τη δημοσίευση στο διαδίκτυο συνεντεύξεων ή δήλωσεών του για τους αθλητές που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Συγκεκριμένα οι αξιόποινες πράξεις αφορούν:

 -Συνέντευξη του Σώρρα στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 στο διαδικτυακό τόπο Ριζόπουλος Πόστ. Σε αυτήν, μεταξύ άλλων, είχε δηλώσει ότι "είναι ύβρις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να βλέπεις ανάπηρους να κάνουν παραολυμπιάδα".
-Ανάρτηση στο facebook, με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 2016 στην οποία ανέφερε ότι δεν παίρνει πίσω ούτε μία λέξη από την προηγούμενη συνέντευξή του και επιπλέον ότι θεωρεί "τεράστια προσβολή και βεβήλωση για όλους τους ανθρώπους Έλληνες, τους παραολυμπιακους αγώνες που τα ζώα μας επιβάλλουν στον πλανήτη μας".

 Ο Α. Σώρρας για την συγκεκριμένη υπόθεση θα δικαστεί με απευθείας κλήση από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

 real.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Μιχάλης Κουφογιαννάκης

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: