Σταματά τη δημοσίευση δημοσκοπήσεων μεγάλη εφημερίδα...


Τέσσερις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της
Γαλλίας, η Le Parisien, ανακοίνωσε πως δεν θα δημοσιεύει πλέον δημοσκοπήσεις -οι έρευνες κοινής γνώμης έχουν δεχτεί πολλές επικρίσεις μετά την αποτυχία στην πρόβλεψη πρόσφατων πολιτικών ανακατατάξεων.


«Είναι μια σκέψη που είχαμε ήδη εδώ και κάποιον καιρό, ιδιαίτερα μετά το Brexit και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ» στις ΗΠΑ, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής σύνταξης του Parisien/Aujourd’hui en France,Στεφάν Αλμπουί. «Ακούμε τις επικρίσεις που διατυπώνονται εις βάρος ημών, των μέσων ενημέρωσης, πως είμαστε αποκομμένοι από την πραγματικότητα. Θα προκρίνουμε τα επιτόπια ρεπορτάζ», δήλωσε.

Eδώ και μερικές εβδομάδες, η εφημερίδα, η οποία κυκλοφορεί σε περισσότερα από 340.000 φύλλα, δεν παραγγέλνει πλέον δημοσκοπήσεις και σκοπεύει να συνεχίσει αυτό το «διάλειμμα» στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές, πρόσθεσε.

Ωστόσο, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να σχολιάζει τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύουν άλλα μέσα ενημέρωσης. «Δεν είναι ότι αψηφάμε τους δημοσκόπους, αλλά ένας τρόπος να δουλέψουμε διαφορετικά, τον οποίο θέλουμε να δοκιμάσουμε στη συνέχεια της προεκλογικής εκστρατείας». διαβεβαίωσε ο Αλμπουί. Οι δημοσκόποι δέχθηκαν πολλές επικρίσεις μετά την απροσδόκητη νίκη στα τέλη Ιουνίου 2016 των υποστηρικτών της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ. Και η πολεμική όσον αφορά τις έρευνες της κοινής γνώμης ανανεώθηκε μετά την εκλογή, τον Νοέμβριο, του Ντόναλντ Τραμπ, που σχεδόν όλοι οι ειδικοί προεξοφλούσαν ότι θα ηττηθεί.

Οι Γάλλοι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν στα τέλη Απριλίου και τις αρχές Μαΐου για να εκλέξουν πρόεδρο, ενώ τον Ιούνιο θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές. Ο υποψήφιος της δεξιάς. Φρανσουά Φιγιόν.είναι αυτή τη στιγμή το φαβορί στις δημοσκοπήσεις, αλλά τον ακολουθεί κατά πόδας η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος, Εθνικό Μέτωπο, Μαρίν Λεπέν. Η αριστερά ξεκινάει κατακερματισμένη, με πολλούς υποψηφίους να έχουν ήδη εκδηλωθεί στις τάξεις της, πριν ακόμα πραγματοποιηθούν στα τέλη Ιανουαρίου οι προκριματικές εκλογές του Σοσιαλιστικού Κόμματος.


Πηγή:τα ΝΕΑ.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: