ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ «Η Άννα των Αγρών»

0
Τη νέα βραβευμένη με EMMY δραματική οικογενειακή σειρά «Η Άννα των Αγρών» (Anne of Green Gables), παραγωγής Καναδά 1985, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 και κάθε μέρα στις 16:00.

Σκηνοθεσία: Κέβιν Σάλιβαν.
Σενάριο: Κέβιν Σάλιβαν, Τζόι Βίζενφελντ.
Μουσική: Χάιγκουντ Χάρντι.
Κοστούμια: Μάρθα Μαν.
Παίζουν: Μέγκαν Φόλοους (Άννα Σίρλεϊ), Κολίν Ντιούχαρστ (Μαρίλα Κάθμπερτ), Ρίτσαρντ Φάρνσγουορθ (Μάθιου Κάθμπερτ),Τζόναθαν Κρόμπι (Γκίλμπερτ Μπλάιθ), Σκάιλερ Γκραντ (Νταϊάνα Μπάρι), Πατρίτσια Χάμιλτον (Ρέιτσελ Λιντ), Μέριλιν Λάιτστoουν (Μις Μίριελ Στέισι), Τσάρμιον Κινγκ (Θεία Τζόζεφιν), Τζάκι Μπόροουζ (Εμίλια Έβανς), Ρόζμαρι Ράντκλιφ (Ελίζαμπεθ Μπάρι).
.
Η Μέγκαν Φόλοους και η Κολίν Ντιούχαρστ σε απαράμιλλες ερμηνείες, για τις ανάγκες μιας βραβευμένης τηλεοπτικής μεταφοράς του ομότιτλου μυθιστορήματος της Λούσι Μοντγκόμερι.

Υπόθεση: Ένα λάθος του ορφανοτροφείου είναι αρκετό για να γκρεμίσει τα όνειρα των αδερφών Μάθιου και Μαρίλα Κάθμπερτ. Στη θέση του δυνατού αγοριού, που θα βοηθούσε τον Μάθιου στις αγροτικές δουλειές, εμφανίζεται η Άννα Σίρλεϊ ένα ευαίσθητο κορίτσι, γεμάτο δίψα για αγάπη και αποδοχή. Η ευθιξία της νεαρής επισκέπτριας, σε σχέση με τα κόκκινα μαλλιά της, προκαλεί μια απροσδόκητη σύγκρουση με τη σημαντικότερη προσωπικότητα της πόλης, τη Ρέιτσελ Λιντ. Και η διαμάχη συνεχίζεται στο σχολείο, όπου ο ανελέητος Γκίλμπερτ Μπλάιθ, αποκαλεί την Άννα «καρότο».
Πολύ σύντομα, η οικοδέσποινα των Πράσινων Αετωμάτων ανακαλύπτει ότι η φιλοξενούμενή της, σε μια προσπάθεια ν’ απαλλαγεί από την πηγή των δεινών, έχει, κατά λάθος, βάψει τα μαλλιά της πράσινα. Ξεπερνώντας την αρχική απογοήτευση, η Μαρίλα, νιώθει τρυφερότητα για το ορφανό κορίτσι και αποφασίζει να του επιτρέψει να μείνει.
Η είσοδος της Νταϊάνα Μπάρι στην καινούργια ζωή της Άννα, θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας επιστήθιας φιλίας, που δοκιμάζεται από την αρχή και αποδεικνύεται ανθεκτική. Το ίδιο θα συμβεί και με τον  πρώιμο «εχθρό», τον Γκίλμπερτ Μπλάιθ. Και καθώς ο καιρός περνάει, κανείς στα Πράσινα Αετώματα δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή χωρίς την Άννα των Αγρών!

Βραβευμένη με EMMY και γυρισμένη στο εντυπωσιακό σκηνικό του Νησιού του Πρίγκιπα Εδουάρδου, η σειρά παρακολουθεί τη διαδρομή της ορφανής Άννα Σίρλεϊ, καταγράφοντας το συναρπαστικό πέρασμα από την ανήσυχη εφηβεία προς την ενηλικίωση και τη συναισθηματική ωριμότητα.








Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, στις 16:00
Επεισόδιο 1ο. Οι αδελφοί Μάθιου και η Μαρίλα  Κάθμπερτ ζουν στο Άβονλι, στο αγρόκτημα Πράσινα Αετώματα.  Αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα αγόρι – αρκετά δυνατό, ώστε να βοηθάει τον Μάθιου στις αγροτικές εργασίες. Ένα λάθος του ορφανοτροφείου φέρνει στην πόρτα τους την Άννα Σίρλεϊ, μια ρομαντική έφηβη που προκαλεί αμηχανία με τον αυθορμητισμό και τη φλυαρία της. Ακολουθεί μια σύγκρουση ανάμεσα στην Άννα και τη σημαντικότερη προσωπικότητα της πόλης, τη Ρέιτσελ Λιντ. Η Μαρίλα είναι αποφασισμένη να διώξει το κορίτσι, εφόσον αρνηθεί να απολογηθεί για τη συμπεριφορά του. Με την ενθάρρυνση του Μάθιου, η Άννα ζητάει συγγνώμη από τη Ρέιτσελ και καταφέρνει να κερδίσει τη συμπάθειά της.



Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, στις 16:00
Επεισόδιο 2ο. Η όμορφη καρφίτσα από αμέθυστους της Μαρίλα Κάθμπερτ χάνεται και η Άννα Σίρλει, φοβούμενη ότι θα τη διώξουν, ομολογεί μια πράξη που δεν έχει κάνει. Η οικοδέσποινα των Πράσινων Αετωμάτων ανακαλύπτει στα ρούχα της το κόσμημα και συνειδητοποιεί τους λόγους για τους οποίους  το κορίτσι προτίμησε να πει ψέματα.  Παίρνει την  οριστική απόφαση να κρατήσει την Άννα κοντά της.
Στο πικ νικ του κατηχητικού, η Άννα και η φίλη της Νταϊάνα κερδίζουν στο τρέξιμο, εκτοπίζοντας τα αγόρια. Την επομένη, στο σχολείο, ο Γκίλμπερτ Μπλάιθ αποκαλεί την Άννα «καρότο» κι αυτή αντιδρά με τρόπο που ενθουσιάζει τη Μαρίλα.
Η σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της και η Άννα μοιράζεται το αριστείο προόδου με τον Γκίλμπερτ Μπλάιθ. Η επίσκεψη της Νταϊάνα στα Πράσινα Αετώματα αποδεικνύεται κακή ιδέα, παρά τις ειλικρινείς προσπάθειες της Άννα να είναι μια τέλεια οικοδέσποινα. Το λικέρ φραμπουάζ, που τελικά  είναι κρασί σταφίδας, αποδεικνύεται πολύ δυνατό για την επισκέπτρια. Η μητέρα της Νταϊάνα απαγορεύει στα δύο κορίτσια να κάνουν παρέα.


Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, στις 16:00
Επεισόδιο 3ο. Η καινούργια σχολική χρονιά έχει μόλις αρχίσει και η άφιξη της δεσποινίδας Στέισι, της καινούργιας δασκάλας του Άβονλι, ενθουσιάζει και εμπνέει την Άννα.  Εντυπωσιασμένη από την εξαιρετική επίδοση του κοριτσιού, η δασκάλα αποφασίζει να επισκεφτεί τα Πράσινα Αετώματα. Με τη σύμφωνη γνώμη των Μαρίλα και Μάθιου, η Άννα παρακολουθεί απογευματινά μαθήματα, με σκοπό να συμμετάσχει στις  εξετάσεις για το Κολέγιο.
Στο μεταξύ, παρά το γεγονός ότι η κυρία Μπάρι εξακολουθεί να απαγορεύει στα δύο κορίτσια να κάνουν παρέα, η Νταϊάνα ζητά τη βοήθεια της Άννα, όταν η ζωή της μικρότερης αδερφής της τίθεται σε κίνδυνο. Η Άννα σώζει το μωρό και η κυρία Μπάρι αλλάζει γνώμη.
Στον ετήσιο χορό του Κόρμοντι, ο Γκίλμπερτ Μπλάιθ αγνοεί την Άννα, παρά το γεγονός ότι εκείνη του δίνει την ευκαιρία να της ζητήσει να χορέψουν.
Η γηραιά κυρία Μπάρι, η γιαγιά της Νταϊάνα, καλεί τις δύο φίλες στο σπίτι της στο Σάρλοταουν και προτείνει στην Άννα να μείνει μαζί της όταν θα βρεθεί στην πόλη για σπουδές.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, στις 16:00
Επεισόδιο 4ο. Παρά το γεγονός ότι ο Γκίλμπερτ Μπλάιθ τη σώζει από σοβαρό κίνδυνο, η Άννα δεν μπορεί να ξεχάσει τη στάση του στο χορό του Κόρμοντι. Η είδηση ότι οι δυο τους αρίστευσαν στις εισαγωγικές για το Κολέγιο, ενθουσιάζει τους  κατοίκους του Άβονλι. Εκείνη όμως απορρίπτει την πρότασή του να τη συνοδεύσει στην εκδήλωση του Γουάιτ Σανς.
Μετά το τέλος του εξαμήνου στο Κολέγιο του Σάρλοταουν, επιστρέφοντας στα Πράσινα Αετώματα, έρχεται αντιμέτωπη μ’ ένα τραγικό γεγονός. Ο Μάθιου Κάθμπερτ αφήνει την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά της και η Μαρίλα σκέφτεται να πουλήσει την οικογενειακή γη. Η Άννα αποφασίζει να εγκαταλείψει τις σπουδές της και να γίνει δασκάλα στην περιοχή. Ο Γκίλμπερτ Μπλάιθ θα αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του, προσφέροντάς της τη θέση του στο σχολείο του Άβονλι.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, στις 16:00
Επεισόδιο 5ο. Η Άννα Σίρλεϊ εργάζεται ως δασκάλα στο σχολείο του Άβονλι και προσπαθεί να δημοσιεύσει τις ιστορίες της σε γυναικεία περιοδικά.  Όταν όλες οι προσπάθειές της αποτυγχάνουν, η Νταϊάνα αποφασίζει να στείλει κρυφά ένα διήγημα της φίλης της στον λογοτεχνικό διαγωνισμό της εταιρείας Αλεύρων Ρόουλινγκ. Η Άννα κερδίζει την πρώτη θέση, καθώς και χρηματικό βραβείο αξίας εκατό δολαρίων. Οι κάτοικοι του Άβονλι ενθουσιάζονται με το γεγονός και της συμπεριφέρονται σαν να είναι διάσημη συγγραφέας. Η σχέση της, όμως, με τον Γκίλμπερτ Μπλάιθ επιδεινώνεται, όταν εκείνος επιχειρεί να της μιλήσει για την ποιότητα και το περιεχόμενο των γραπτών της.
Ο σύζυγος της Ρέιτσελ Λιντ πεθαίνει. Η Μαρίλα και η Ρέιτσελ γίνονται στενότερες φίλες -γεγονός που παρακινεί την Άννα να ξανασκεφτεί το θέμα των σπουδών της.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, στις 16:00
Επεισόδιο 6ο. Η Μαρίλα προσπαθεί να πείσει την Άννα να δεχτεί μια θέση  δασκάλας στο αριστοκρατικό Κολέγιο του Κίνγκσπορτ. Η επιθυμία της να πραγματοποιήσει τα όνειρά της, καθώς και η επιδείνωση των σχέσεών της με τους Γκίλμπερτ Μπλάιθ και Νταϊάνα Μπάρι, την οδηγούν στην απόφαση να φύγει από το Άβονλι.
Η «ικανότητά της» για μπλεξίματα την ακολουθεί μέχρι το Κίνγκσπορτ, όπου μία ολόκληρη τάξη από μαθήτριες, που φέρουν το επίθετο Πρινγκλ, κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να καταστρέψουν το μάθημα. Πολύ σύντομα, οι αριστοκράτες Πρινγκλ στρέφονται οικογενειακώς εναντίον της. Η Έμελαϊν Χάρις, μία επιμελής και ντροπαλή μαθήτρια, είναι η μοναδική της σύμμαχος στο εχθρικό περιβάλλον του Κίνγκσπορτ. Οι φήμες για την κακή διαγωγή της Άννα όμως φτάνουν μέχρι τ’ αυτιά του Μόργκαν Χάρις, του πατέρα της Έμελαϊν, που απαγορεύει στην κόρη του να συνεχίσει τις σπουδές της στο Κολέγιο του Κίνγκσπορτ.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017, στις 16:00
Επεισόδιο 7ο. Σημαντικά μέλη της οικογένειας Πρινγκλ ζητούν την απόλυση της Άννα. Προκειμένου να κερδίσει τη συμπάθειά τους οργανώνει μια μαθητική θεατρική παράσταση με πρωταγωνίστρια την Τζεν Πρινκγλ - στο ρόλο της Μαρία Στιούαρτ. Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει την Έμελαϊν, η Άννα, αποφασίζει να επισκεφτεί το αρχοντικό της εκκεντρικής γιαγιάς της. Κερδίζει τη συμπάθεια των μελών της οικογένειας και πείθει τον Μόργκαν Χάρις, τον πατέρα της Έμελαϊν, να επιτρέψει στην κόρη του να συνεχίσει να φοιτά στο Κίνγκσπορτ.
Στο μεταξύ, η ημέρα της παράστασης φθάνει και η Τζεν Πρινγκλ ειδοποιεί ότι είναι άρρωστη. Η Έμελαϊν Χάρις διαπρέπει στον πρωταγωνιστικό ρόλο και η Άννα Σίρλεϊ γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, στις 16:00
Επεισόδιο 8ο. Η επιτυχία της θεατρικής παράστασης πείθει το διοικητικό συμβούλιο του Κολεγίου να προτείνει στην Άννα πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας. Επιστρέφοντας στο Κίνγκσπορτ από ένα ταξίδι με την οικογένεια Χάρις, η Άννα έχει μια απροσδόκητη συνάντηση με τον παλιό της φίλο Γκίλμπερτ Μπλάιθ, ο οποίος της μιλάει για τις σπουδές του στην Ιατρική και για τον επικείμενο γάμο του με την αρραβωνιαστικιά του, την Κριστίν.
Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, η Άννα, έχοντας αρνηθεί την πρόταση γάμου του Μόργκαν Χάρις, επιστρέφει στο Άβονλι μαζί με τη συνάδελφό της Κάθριν Μπρουκ. Φτάνοντας, μαθαίνει ότι ο Γκίλμπερτ Μπλάιθ πεθαίνει από οστρακιά και αποφασίζει να τον επισκεφθεί. Του χαρίζει το βιβλίο της, που έχει κυκλοφορήσει πρόσφατα και είναι αφιερωμένο στον ίδιο και στους αδερφούς  Κάθμπερτ.
Ο Γκίλμπερτ καταφέρνει να αναρρώσει. Ομολογεί ότι, εξαιτίας των συναισθημάτων του για την Άννα, έχει ακυρώσει το γάμο του. Εκείνη παραδέχεται ότι είναι ερωτευμένη μαζί του.

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017, στις 16:00
Επεισόδιο 9ο. Μετά το θάνατο της Μαρίλα Κάθμπερτ, η Άννα πουλάει στο σπίτι στα Πράσινα Αετώματα και φεύγει για να διδάξει σ’ ένα ορφανοτροφείο του Χάλιφαξ. Επιστρέφοντας στο Άβονλι για τις διακοπές, φιλοξενείται από τους παλιούς της φίλους Νταϊάνα και Φρεντ. Μια οικογενειακή κληρονομιά εξασφαλίζει στο ζευγάρι πλούσια ζωή, όμως η σχέση τους περνάει κρίση.
Ο Γκίλμπερτ, που έχει τελειώσει τις σπουδές του, την επισκέπτεται εκτάκτως και της προτείνει να τον ακολουθήσει στη Νέα Υόρκη, όπου πρόκειται να εργαστεί ως γιατρός. Η Άννα αποφασίζει να δεχτεί και, φτάνοντας εκεί, βρίσκει δουλειά στον εκδοτικό οίκο Γουίνφιλντ ως επιμελήτρια. Σκοπός της είναι να πείσει τον ιδιοκτήτη να εκδώσει το επόμενο βιβλίο της. Γνωρίζεται με τον συγγραφέα Τζακ Γκάρισον και συνεργάζεται μαζί του για να βελτιώσει τα γραπτά της. Το σχέδιό της όμως ναυαγεί, αφού ο οίκος αρνείται να εκδώσει το βιβλίο μιας γυναίκας. Απανωτές παρεξηγήσεις αναγκάζουν τον Τζακ Γκάρισον να παραδεχτεί ότι είναι ερωτευμένος με την Άννα. Ο Γκίλμπερτ αγαπά τη δουλειά του στο νοσοκομείο Μπέλβιου, αλλά αρνείται να κάνει υποχωρήσεις που θα προωθούσαν την καριέρα του.

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, στις 16:00
Επεισόδιο 10ο. Το ζευγάρι αποφασίζει να επιστρέψει στο Άβονλι. Φτάνοντας, η Άννα ανακαλύπτει ότι ο Γκίλμπερτ έχει φροντίσει να αγοράσει το σπίτι των Κάθμπερτ στα Πράσινα Αετώματα. Ξεκινούν εργασίες επισκευής και σχεδιάζουν να παντρευτούν το συντομότερο. Στο μεταξύ, καθώς ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος βρίσκεται σ’ εξέλιξη, οι νέοι του Άβονλι και του  Κόρμοντι φεύγουν για το μέτωπο.
Οι δύο φίλες κάνουν σχέδια για το γάμο. Η Νταϊάνα αναγκάζεται να εγκαταλείψει το όνειρο μιας εντυπωσιακής γαμήλιας γιορτής, όταν πληροφορείται την αναχώρηση του Φρεντ – που έχει καταταγεί κρυφά με σκοπό να πολεμήσει στην Ευρώπη.
Ενώ ο Γκίλμπερτ συζητεί με την Άννα την πρόθεσή του να καταταγεί, μια φωτιά ξεσπά στα Πράσινα Αετώματα και καταστρέφει μέρος του σπιτιού. Παντρεύονται βιαστικά πριν από την αναχώρηση του Γκίλμπερτ για το μέτωπο.
Η είδηση ότι ο Φρεντ είναι αγνοούμενος αναστατώνει την Νταϊάνα. Θορυβημένη από το γεγονός ότι τα γράμματά της προς τον Γκίλμπερτ επιστρέφουν ανεπίδοτα, η Άννα αποφασίζει να καταταγεί στον Ερυθρό Σταυρό και να τον αναζητήσει στην Ευρώπη.
Στη γαλλική πόλη Μπαρ – λε – ντικ, εν μέσω εχθρικών πυρών, ο ουρανοκατέβατος Τζακ Γκάρισον αναθέτει στην Άννα τη φροντίδα της φίλης του Κολέτ και του νεογέννητου μωρού της. Ο Γκίλμπερτ δίνει σημεία ζωής, όμως η Κολέτ πεθαίνει, έχοντας αποσπάσει την υπόσχεσή της Άννα ότι θα φροντίσει το μωρό.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !