Νέος «πόλεμος» κυβέρνησης και καναλαρχών

Κωνσταντίνος Κότσαρης
0
Μετά την ακύρωση του διαγωνισμού από το ΣτΕ αναμένεται από το αρμόδιο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να προκηρυχτεί διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η αλήθεια όμως είναι ότι το τωρινό ΕΣΡ έχει πολλές εκκρεμείς υποθέσεις που οφείλει να εξετάσει, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές τονίζουν ότι τα μέλη της ανεξάρτητης Αρχής επιθυμούν πριν από τη διενέργεια του διαγωνισμού να έχει διασφαλιστεί η εγκυρότητά του για να μην υπάρξουν αντιδράσεις.

Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση συνεχίζει να υποστηρίζει και να πιέζει ότι «πρέπει να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο». Και μπορεί ο διαγωνισμός να ακυρώθηκε αλλά λέγεται ότι δεν κατέθεσε τα… όπλα εναντίον των καναλαρχών και θα ξεκινήσει νέο «πόλεμο».

Σύμφωνα λοιπόν με κυβερνητικές πηγές μελετάται σχέδιο νόμου για να πληρώσουν οι εν λειτουργία τηλεοπτικοί σταθμοί έως να διενεργηθεί ο διαγωνισμός. Λογικό, αλλά το τίμημα που θα κληθούν να πληρώσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί λέγεται ότι θα είναι αρκετά υψηλό, αφού όπως τονίζεται με νόημα από τις ίδιες πηγές «φάνηκε στο διαγωνισμό ότι μπορούν να δώσουν χρήματα». Βέβαια το γεγονός ότι στο διαγωνισμό πλειοδότησαν για τέσσερις άδειες ενώ τώρα λειτουργούν περισσότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί φαίνεται ότι δεν το υπολογίζουν στο Μαξίμου και αν πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο τότε θα έχουμε νέο «πόλεμο» με τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ αλλά και τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες ασφαλείς πληροφορίες κυβερνητικοί αξιωματούχοι φαίνονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε αυτή τη διαδικασία, του «υψηλού τιμήματος», θέλοντας έτσι να πιέσουν και τους καναλάρχες, αλλά και τους αρμόδιους φορείς στη διενέργεια του διαγωνισμού…!

newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !