Λάτσιος και Μπουλέ στα δικαστήρια για κακοποίηση ζώων

Unknown
0

Στο εδώλιο για κακοποίηση ζώων βρέθηκαν χθες το πρωί ο πρώην διευθυντής προγράμματος του AΝΤ1 Γιάννης Λάτσιος, η Νάντια Μπουλέ και ακόμη δύο άτομα. Αφορμή για να έρθουν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη ήταν η εκπομπή «Βlack out» και η καταγγελία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, ενώ «πρωταγωνιστές» της ακροαματικής διαδικασίας ήταν τα ποντικάκια, τα καβούρια και τα σκαντζοχοιράκια, πάνω στα οποία κάθονταν οι παίκτες και ενίοτε τα πετούσαν ή τα τρόμαζαν, κατά την κατηγορία!


Ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων, όμως, οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν. Εκτός από τη Νάντια Μπουλέ που παρουσίαζε την εκπομπή και τον κ. Λάτσιο, οι φιλόζωοι είχαν στραφεί επίσης κατά του Kenneth Howard Prince (έως το 2012 CFO του Ομίλου ΑΝΤ) και του ιδιοκτήτη pet shop στην Αττική. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αντιμετώπισαν κατά περίπτωση τις κατηγορίες της βάναυσης μεταχείρισης ζώων κατ’ εξακολούθηση και της παρουσίασης και διακίνησης μέσω διαδικτύου οπτικοακουστικού υλικού στο οποίο απεικονίζεται πράξη βίας εναντίον ζώου κατ’ εξακολούθηση. 

Παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση δήλωσε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) με σκοπό, όπως υποστήριξε η δικηγόρος της, «την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων και την προστασία τους. Εχει πληγεί ο σκοπός της ομοσπονδίας. Υπάρχουν αποφάσεις που αναγνωρίζουν την παράσταση πολιτικής αγωγής της ομοσπονδίας σε τέτοια περιστατικά. Είναι δίκη μείζονος σημασίας. Θα πρέπει να ακουστούμε! Λάβαμε εκατοντάδες καταγγελίες». Το δικαστήριο δεν δέχθηκε τελικά την παράσταση και η δίκη έγινε χωρίς πολιτική αγωγή.

Ζήτησαν τη δίωξη

«Αν έχουν τελεστεί τέτοιες πράξεις, δεν έχουν τελεστεί από εμάς αλλά από τρίτους και ακόμη και τότε είναι εξ αμέλειας. Δεν υπάρχει βάναυση συμπεριφορά. Απαξ και λάβαμε γνώση της κατηγορίας, κατέβηκε και από τη σελίδα του καναλιού οτιδήποτε είχε σχέση με την εκπομπή» τόνισε ο δικηγόρος του Γιάννη Λάτσιου. Υπενθυμίζεται ότι η ΠΦΠΟ είχε απευθυνθεί πριν από τρία χρόνια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ζητώντας τη δίωξη των υπευθύνων καθώς οι παίκτες «πατούσαν, πασπάτευαν και ταλαιπωρούσαν ποικιλοτρόπως ερπετά, μικρά θηλαστικά, χέλια κ.ά. μέσα σε γυάλινα δοχεία». «Κάναμε την καταγγελία στην εισαγγελέα με σκοπό να σταματήσει την εκπομπή. Δεν τη σταμάτησε και βρισκόμαστε εδώ πέντε χρόνια μετά. Ωστόσο η σημερινή απόφαση, επειδή βασανίστηκαν ζώα, ίσως σταματήσει τέτοιου είδους εκπομπές» ανέφερε μία εκ των γυναικών που υπέβαλαν τη σχετική μήνυση.

«Ήταν κότες, καβούρια, γουρούνια, σκαντζόχοιροι και άλλα! Ζούσαν σε μικρά κλουβιά, σε απόλυτο σκοτάδι, τρόμαζαν από τα ουρλιαχτά των διαγωνιζομένων. Τα πετούσαν, κάθονταν πάνω τους. Για παράδειγμα, υπήρχε μια δοκιμασία που διαγωνιζόμενοι κάθονταν πάνω σε ποντικάκια. Κάποια από αυτά συνθλίβονταν, δεν τη γλίτωναν. Αντίστοιχα βασανιστήρια είχαν υποστεί άλλα ζώα. Φοβόταν ο παίκτης και από τον φόβο του τα έσπρωχνε, τα χτυπούσε. Δεν ήταν με δόλο, αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι. Υπάρχει στιγμιότυπο που κάθεται παίκτης σε 12 καβούρια και 12 ποντίκια. Είναι δυνατόν να μην έπαθαν τίποτα;» επεσήμανε η μάρτυρας.

Η εισαγγελέας στην πρότασή της υποστήριξε ότι δεν προκύπτει με βεβαιότητα ότι θανατώθηκαν ή βασανίστηκαν ζώα και πρότεινε την απαλλαγή των κατηγορουμένων, κάτι που έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

espressonews

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !