Ξεκίνησε η αποστολή των επιστολών για τη χορήγηση αδειών-Αυτά ζητά το ΕΣΡ...

1

Άρχισε η αποστολή επιστολών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης σε κόμματα, κανάλια, ενώσεις, παραγωγούς οπτικοακουστικών έργων, διαφημιστές, διαφημιζομένους και κάθε άλλο εμπλεκόμενο με τις άδειες περιεχομένου τηλεοπτικών σταθμών.


Και όπως φαίνεται η ανεξάρτητη Αρχή θα κινηθεί για την αδειοδότηση με βάση τον λεγόμενο νόμο Παππά (4339/2015). Στις επιστολές του το ΕΣΡ σημειώνει ότι «βάσει του Ν.4339/2015 –όπως ισχύει- απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης στον καθορισμό του αριθμού των αδειών που θα χορηγηθούν σε κάθε κατηγορία τηλεοπτικών σταθμών». Ο νόμος Παππά, λοιπόν,και κατά το ΕΣΡ ισχύει γι’ αυτό και το ίδιο αποφάσισε να ζητήσει τις γνώμες όλων των προαναφερομένων με βάση αυτόν.

Για να καταλήξει στη δική του άποψη, το ΕΣΡ ζητάει τις τεκμηριωμένες θέσεις τους σε τρία βασικά ζητήματα:

«1. Ποια είναι η καταλληλότερη διαδικασία χορήγησης αδειών στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας.

2. Πόσες άδειες επίγειας τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος θα πρέπει να χορηγηθούν.

3. Ποια θα πρέπει να είναι τα κριτήρια της σχετικής επιλογής».

Κι εδώ το ΕΣΡ κάνει αναφορά στην ισχύουσα νομοθεσία και όχι σε πιθανές προτάσεις αλλαγής, τροποποίησης και πάει λέγοντας, ενώ σημαντικό είναι ότι αναφέρεται μόνο στα εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα και δεν κάνει αναφορά σε κανένα άλλο είδος (θεματικά ενημερωτικά και μη κ.α.) Σε πρώτη φάση ,όπως φαίνεται, θα επικεντρωθεί σε αυτήν την αδειοδότηση. Το ΕΣΡ στις επιστολές του, τουλάχιστον προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα, σημειώνει ότι επειδή μπορεί να χρειαστούν και άλλες επαφές καλό θα ήταν να υποδειχθούν συγκεκριμένα πρόσωπα από κάθε κόμμα, ώστε να υπάρχει άμεση επικοινωνία.

Πηγή: Efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. οσο μενει ανοικτο το ενδεχομενο εμφανισης και αλλου τυπου θεματικων καναλιων κλπ στο μελλον, θα τορπιλιζεται η προσπαθεια διεξαγωγης διαγωνισμου.
    Δεν ειναι δυνατον να καλεις επιχειρηματιες να επενδυσουν τωρα εκατομμυρια ευρω για γενικης στοχευσης καναλια -που θα περιεχουν και ενημερωση- και να αφηνεις το ενδεχομενο να δοθουν εκ των υστερων φθηνοτερες θεματικες αδειες σε παίκτες που επίσης θα προβάλλουν ενημερωτικα προγράμματα ανταγωνιζομενοι τους πρώτους.
    Τα πανελλαδικά κανάλια πρέπει να ειναι υποχρεωτικα γενικης στοχευσης κατ εμενα και να εχουν κοινο τιμημα στο διαγωνισμο. Ολα τα αλλα παραθυρακια απλά θα βάλουν "από το παράθυρο" επιτείδιους που θα επιχειρήσουν να μοιραστούν μερίδιο στη διαφημιστική πίτα έχοντας πληρώσει λιγότερα.
    Πρέπει να κλείσει μια και καλή αυτή η χαραμάδα πιθανής νεας αδειοδοτησης στο μελλον με φθηνοτερες αδειες.
    Εξαλλου οπως λεει και το υπουργειο, δεν χωραει και το φασμα αλλα HD καναλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !