Η μεγάλη επιστροφή του Χατζηνικολάου στην καρέκλα των ειδήσεων!

0

“Ειδήσεις και μόνο ειδήσεις” ,λέει στο trailer που έβγαλε ο ΑΝΤ1 για την πρεμιέρα του τη Δευτέρα που μας έρχεται. Να είμαστε ειλικρινείς με τον τηλεοπτικό εαυτό μας:
Οι ειδήσεις από το 1989 έχουν συνδεθεί στενά με το όνομά του, κεντρικά δελτία τεσσάρων καναλιών έχουν συσχετίσει τα ratings τους με τα μυωπικά γυαλιά του, ενώ τα απανταχού νοικοκυριά αυτού του τόπου έχουν στο υποσυνείδητό τους τον αργόσυρτο τρόπο με τον οποίο λέει “κυρίες και κύριοι, καλό σας βράδυ”.

Όσο και αν έψαξα, πάντως, δεν βρήκα ποδοσφαιριστή ή μπασκετμπολίστα να έχει φορέσει τη φανέλα και των 5 μεγάλων ομάδων (μη ρωτήσετε ποιες είναι οι 5 μεγάλες, τρεις στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη). Στην περίπτωση του Νίκου Χατζηνικολάου αυτό το ρεκόρ θα καταγραφεί. Θα είναι ο άνθρωπος που θα έχει βρεθεί - παρουσιάσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 5 μεγαλύτερων ιδιωτικών σταθμών της μεταπολίτευσης (Mega, Alpha, Alter, Star και τώρα ANT1). Θα έλεγε κανείς ότι ακόμη και ο νόμος Παππά έπεσε για να ζήσουμε αυτό το milestone στην ελληνική τηλεοπτική ιστορία.

Διακαναλικός, λοιπόν, ο Χατζηνικολάου, σαν τα debate, και όπως όλα όσα χρειάζονται κοινή συνισταμένη σε αυτή τη ζωή. Σε ό,τι αφορά τις ειδήσεις, η κοινή συνισταμένη είναι η αντικειμενικότητα, ή τέλος πάντων η απόσταση με την οποία οφείλεις να παρουσιάζεις τις ειδήσεις. Ο Χατζηνικολάου πάντα το είχε αυτό, το κάπως παγωμένο, ορισμένες φορές νευριασμένο όταν άκουγε κάτι που δεν τον κάλυπτε από τον πολιτικό καλεσμένο του, με τόση - όση ευγένεια χρειαζόταν και κυρίως με τις σωστές δημοσιογραφικά ερωτήσεις, ασχέτως του τηλεοπτικού ενδιαφέροντός τους. Ήρεμος, δυναμικός και οριακά εκνευρισμένος όταν δεν του αρέσουν αυτά που ακούει από τους καλεσμένους του στα παράθυρα, πατάει καλά στα πόδια του και είναι ξεκάθαρο ότι γεμίζει τον τηλεοπτικό δέκτη με την παρουσία του.

Το σημαντικό είναι ότι το έχτισε αυτό το προφίλ και το attitude. Δεν ξεκίνησε έτσι, δεν μπήκε από την αρχή με το γκάζι πατημένο, και έβαζε κιλά αυτοπεποίθησης καθώς τα χρόνια περνούσαν, τα νούμερα ανέβαιναν και παράλληλα εκείνος διεύρυνε τις δραστηριότητες του και σε άλλα εκδοτικά μέτωπα.

Ο ΑΝΤ1 κάνει μια πραγματικά καλή στρατηγική κίνηση, τοποθετώντας τον Χατζηνικολάου στην καρέκλα του δελτίου ειδήσεων, παρότι η προκάτοχός του Μαρία Χούκλη είναι έτσι κι αλλιώς μια από τις πιο αξιοπρεπείς δημοσιογράφους της σύγχρονης εποχής. Όμως, ο Χατζηνικολάου έχει το ειδικό βάρος που αναζητούσε το κανάλι του Αμαρουσίου για να πατήσει ακόμα πιο δυνατά στον τομέα της ενημέρωσης. Μετά το τέλος της θριλερικής φαρσοκωμωδίες με τις άδειες, ο ΑΝΤ1 κράτησε το σήμα του όρθιο και πλέον μπορεί να βαδίσει στα News με τη δυναμική και την επιθετική τακτική που είχε και στο Entertainment όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μετά τα reality, τα talent shows, τους Αρβύλα και τη δύναμη στην πρωινή ζώνη με τη Φαίη Σκορδά, ο ΑΝΤ1 κάνει μια κίνηση ματ και πιάνει το οικόπεδο φιλέτο με τον Χατζηνικολάου πρώτο πρόσωπο στον τομέα της ενημέρωσης, και με τον Στρατή Λιαρέλη στα μετόπισθεν, θα πάει φουλ για την πρωτιά στην τηλεθέαση ,και κυρίως αυτό που θέλει είναι η πρωτιά στην εμπιστοσύνη του κοινού.

Σε μια εποχή, άλλωστε, όπου έρευνες του Ινστιτούτου του Reuters κατατάσσουν την Ελλάδα στην τελευταία θέση της αξιοπιστίας των Μέσων και το πώς τα βλέπουν οι πολίτες της κάθε χώρας, το να κερδίσεις πάλι την εμπιστοσύνη του κοινού είναι πιο δύσκολο και από το να απορροφήσεις διαφήμιση.

Σίγουρα η θέση του στον ΑΝΤ1 δεν θα περιοριστεί στα όσα θα βλέπουμε την ώρα του δελτίου, αλλά θα αφορά και τη στρατηγική γύρω από τον τρόπο και κυρίως το ύφος της ενημέρωσης που θέλει να κάνει το κανάλι του Αμαρουσίου. Εδώ, ωστόσο, δεν θα μπούμε στην αξιολόγηση του Χατζηνικολάου με τον ρόλο του εκδότη, του γενικού διευθυντή ειδήσεων ή άλλων ρόλων που χρειάζονται περισσότερη και αρκετά πιο εις βάθος ανάλυση για να βγει αποτέλεσμα και συμπέρασμα. Στην παρούσα φάση, αυτό που καταγράφεται είναι η επιστροφή του στα τηλεοπτικά δρώμενα, έστω και αν η τηλεόραση περνάει μια φάση όπου οι 25-44 δεν πολυκαίγονται για το ποιος επιστρέφει ή ποιος φεύγει από τα κανάλια, αφού μέχρι πριν λίγους μήνες το τοπίο δεν ήταν απλώς θολό αλλά κατασκότεινο. Σημασία έχει η κίνηση του ΑΝΤ1 να κερδίσει το πρώτο πάτημα του κουμπιού στο τηλεκοντρόλ, επειδή θα λέει τις ειδήσεις του ο Χατζηνικολάου, για τον οποίο κάποτε ο Νάσος Αλευράς είχε πει “θα τον πίστευα ακόμα και αν έλεγε ότι επιστρέφει ο βασιλιάς Κωνσταντίνος με δόξα και τιμές και ήταν πρωταπριλιά καθώς το έλεγε”.

Υπερβολικό; Μπορεί. Φυσιολογικό; Ναι. Το κοινό έχει το δικό του τρόπο να αξιολογεί τις τηλεοπτικές επιλογές που έχει μπροστά του. Για τον Έλληνα τηλεθεατή ο Νίκος Χατζηνικολάου είναι ο star anchorman, και το role model για όσους θέλουν να ακολουθήσουν αυτή την πορεία και να σταθούν μπροστά σε κάμερες και φώτα και κυρίως απέναντι σε ειδήσεις και γεγονότα. Από την εποχή που έλεγε 3 λέξεις ανά 10 δευτερόλεπτα μέχρι τώρα που τα λέει ροδάνι,ο Χατζηνικολάου είναι μέσα στα πράγματα, είναι μέσα στο σπίτι μας γι’ αυτό και μαζί του είμαστε ταυτόχρονα αυστηροί και οικείοι. Το “μόνο ειδήσεις” που έταξε, είναι αρκετά μεγάλη υπόσχεση και κάθε βράδυ θα πρέπει να την κρατάει ή να βρίσκεται κοντά σε αυτήν.

Πάντως, ως τώρα, φαίνεται ότι το βασικό DNA που έχει πάρει από τον πατέρα του δεν είναι αυτό του πολιτικού, αλλά εκείνο του οδοντίατρου που ήταν το βασικό επάγγελμα του Παναγιώτη Χατζηνικολάου. Και πάνω σε αυτό ο γιος του ετοιμάζεται λογικά να δείξει πάλι τα δόντια του.

Πηγή: oneman.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !