Καλομοίρα: «Όταν βγαίνω στην τηλεόραση βιάζομαι και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ»

Unknown
0

Η Καλομοίρα μιλάει κατανοητά ελληνικά, με ειρμό και ελάχιστα λάθη.


«Όταν βγαίνω στην τηλεόραση βιάζομαι και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ. Δεν νιώθω κανένα άγχος, απλώς δεν είμαι το ίδιο χαλαρή όσο τώρα που μιλάμε στο τηλέφωνο και τα παιδιά μου παίζουν δίπλα μου. Διαβάζω και μελετώ ελληνικά. Είμαι περήφανη γι' αυτό. Ξέρω τι κάνω καλύτερα από τους άλλους. Σίγουρα θα κάνω λάθη στα live μου. Μα και στην Αμερική μιλάω ελληνικά με τον άντρα μου. Πάρα πολύ συχνά. Ειδικά όταν δεν θέλουμε να καταλάβουν οι γύρω μας τι συζητάμε» τόνισε στο Πρώτο Θέμα.

Η Καλομοίρα μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και ζει τα τελευταία επτά χρόνια στην Ουάσινγκτον . Δεν θα μιλήσει για την πολιτική κατάσταση μετά την εκλογή Τραμπ, αλλά μέσα από τις κουβέντες της καταλαβαίνει ότι έχει γαλουχηθεί με δημοκρατικά ιδανικά.

«Δεν είδα το βίντεο με το ζευγάρι που μιλούσε ελληνικά, στο ταμείο του σούπερ μάρκετ και δέχτηκε λεκτική επίθεση, θα το ψάξω. Δεν ένιωσα ποτέ φόβο στην Αμερική. Στο σπίτι μου μεγάλωσα έχοντας υψωμένη την ελληνική και την αμερικανική σημαία. Στη Νέα Υόρκη δεν κρίνεσαι βάσει της πίστης, της θρησκείας, τον τόπο καταγωγής και της γλώσσας που μιλάς. Δεν σε κρίνουν βάσει της εθνικότητας. Είναι ανοιχτόμυαλοι οι άνθρωποι, μπορεί να δηλώσεις τη σεξουαλικότητά σου ελεύθερα. Ακόμη και γυμνός να βγεις να περπατήσει στον δρόμο, δεν θα σοκαριστούν ιδιαίτερα».

Στην Ελλάδα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Οι μικρόνοες κριτικές που αφορούν από τα κιλά και τα ρούχα κάποιου μέχρι τον τρόπο ζωής του είναι έντονες τόσο στον μικρόκοσμο του καθενός όσο και στα περιοδικά, στις τηλεοπτικές εκπομπές και το Διαδίκτυο.

«Δεν με ενοχλεί πλέον. Γενικά δεν με ενοχλεί η κριτική, θα με πειράζει μόνο αν ενοχληθούν οι γονείς μου με κάτι που γράφτηκε. Αν η κριτική γίνει από κάποιον που σέβομαι τη γνώμη του, θα απαντήσω, θα τον ρωτήσω γιατί το λέει αυτό. Ξέρεις ότι μετά το τέλος της εκπομπής κάθομαι και διαβάζω τα σχόλια στο twitter. Ακόμη κι αν διαβάσω κάτι πολύ άσχημο, μπορεί να απαντήσω: "Καμάρι μου, λυπάμαι που αισθάνεσαι έτσι. Συγγνώμη αλλά προσπαθώ και βάζω τα δυνατά μου". Σχολιάζουν πολύ συχνά τα ελληνικά μου, δεν θέλω να μου κόψουν τον ενθουσιασμό. Μελετάω και μιλάω καλύτερα τη γλώσσα σε σχέση με το παρελθόν. Έχω βελτιωθεί Και σχόλια για τη φωνή μου διαβάζω. Καλά, αυτά κι αν τα έχω ακούσει χιλιάδες φορές. Κοίτα, δεν είναι εύκολο να τα ακούς. Φυσικά όταν ήμουν 79 χρονών είχα δυσκολευτεί υπερβολικά να δεχτώ τα σχόλια χωρία να αφήνω με επηρεάζουν. Έκλεινα την τηλεόραση και με πείραζε πολύ. Είχα πείσει και τον εαυτό μου ότι ο κόσμος δεν πιστεύει στη φωνή μου. Δώδεκα χρόνια μετά, μπορώ να δηλώσω υπερήφανη για τη φωνή μου. Δούλεψα. Δούλεψα σκληρά. Δεν κάθομαι και χαμογελάω απλά. Δουλεύω ασταμάτητα.

Πήγα στη Eurovision έχοντας δουλέψει σκληρά. Αυτή τη φωνή έχω και πάνω σε αυτή τη φωνή θα δουλέψω για να βελτιωθώ. Υπάρχουν φωνάρες εκεί έξω, τεράστιες φωνές που όμως δεν δουλεύουν όσο εγώ. Ειλικρινά, όμως, δεν με εκνευρίζουν ούτε τα σχόλια για τα ελληνικά μου ούτε τα σχόλια για τη φωνή μου. Εκείνο που με εκνευρίζει είναι όταν λένε "κουβάλησε όλη την οικογένεια της μετά από τόσα χρόνια για να δουλέψει εδώ". Δική μου επιλογή ήταν να φύγω γιατί ένιωθα ότι θέλω να κοιτάξω τη ζωή μου. Να φτιάξω τη ζωή μου. Ήθελα να κάνω οικογένεια, να κοιτάξω τον άντρα μου και τα παιδιά μου».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !