Πέτρος Φιλιππίδης: «Η αυτοκριτική είναι αυτή που σε κάνει καλύτερο»


Με τον… εαυτό του πώς τα πάει ο Πέτρος Φιλιππίδης;


«Με άλλους τα πάω καλύτερα» απάντησε στο Πρώτο Θέμα.

-Κάνετε την αυτοκριτική σας συχνά;

«Ναι βέβαια, αυτό το κάνω κάθε μέρα σχεδόν. Όταν αρχίζεις και ανακαλύπτει άλλα πράγματα και πιθανόν και άλλες ικανότητες και κυρίως «θέλω», μπαίνει σε μια σχεδόν καθημερινή αυτοκριτική. Αυτό κάνει καλύτερα και τα «θέλω» και τα αποτελέσματα τους. Ακόμη και όταν επιλέγει να παίξεις έναν ρόλο, πιθανόν το κάνεις καλύτερα όταν κάνεις την αυτοκριτική σου. Τα σχέδια δεν τελειώνουν ποτέ. Τα όνειρα και τα σχέδια σε κρατάνε στη δουλειά και στη ζωή. Η αυτοκριτική είναι αυτή που σε κάνει καλύτερο.»

-Τα «θέλω» σας τα ικανοποιήσατε;

«Δεν έχω τελειώσει ακόμη. Έχω πολλά αλλά είμαι σε καλό δρόμο.»

-Η γνώμη των άλλων μετράει;

«Μετράει. Όχι τόσο καθοριστικά. Στο τέλος οι άνθρωποι κάνουν αυτό που θέλουν, αλλά εγώ ανήκω σε αυτούς που ακούνε και τους γύρω. Αφουγκράζομαι τι θέλει ο κόσμος, δεν κάνω όμως μόνο αυτό που θέλει. Με ενδιαφέρει στη δουλειά μου ο κόσμος, να έχω πολύ κόσμο. Μου αρέσει να κάνω εμπορική επιτυχία, αλλά όχι, σε βάρος των ονείρων και των σχεδίων μου. Δεν κάνω πίσω πια σε αυτά. Είμαι και σε μια ηλικία που δεν μπορώ να κάνω πίσω. Πρώτα θα βάλω την καλλιτεχνική ανάγκη μου και μετά όλα τα υπόλοιπα, θέλω να κάνω και τα δύο; ωραία έργα και ρόλους, αλλά θέλω να έρθει και πολύς κόσμος να τα δει. Δεν τα κάνω για την παρέα μου και την οικογένειά μου.»

-Πώς νιώθει ένας καλλιτέχνης όταν δεν γεμίζει η αίθουσα;

«Στεναχωριέμαι, αλλά δεν με παίρνει από κάτω. Σκέφτομαι και προσπαθώ να το αντιμετωπίσω. Ξανασχεδιάζω από την αρχή τον δρόμο»

-Τι άλλο σάς δίνει χαρά εκτός από τη δουλειά σας;

«Η ανάπαυλα τώρα πια. Ο ελεύθερος χρόνος που περνάω με την οικογένειά μου και οι συναντήσει με ελάχιστους ,φίλους που έχω.»

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Έλενα Μπολονάση

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: