Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης:«Με ευχαριστεί η σκηνοθεσία γιατί είναι μία διαδικασία που...»

Ο ηθοποιός,Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, μίλησε για το θέατρο και τους ρόλους...


Άρχισες να σκέφτεσαι περισσότερο τις ιστορίες και όχι ποιον ρόλο θέλεις να παίξεις; 

Σταμάτησα να διαβάζω τους ρόλους ως οχήματα επιτεύγματος. Το επίτευγμα μια ερμηνείας άρχισε να μη με καλύπτει, αισθανόμουν ότι δεν μπορώ να συνδεθώ υπαρξιακά με το θέατρο ως ηθοποιός. Θέλω να συνδέομαι βαθύτερα με το περιεχόμενο των πραγμάτων στα οποία συμμετέχω. Όταν είπα πως θέλω να κάνω τον «Πουπουλένιο» όλοι με απέτρεπαν από το να το τολμήσω και μάλιστα σε κεντρικό θέατρο. Μου έλεγαν ότι θα καταστραφώ. Πίστευα στη δύναμη αυτής της ιστορίας και πως άξιζε τον κόπο ν’ ανέβει σε κεντρικό θέατρο. 
Με ευχαριστεί πολύ η σκηνοθεσία γιατί είναι μία διαδικασία που, ασχέτως αποτελέσματος, σε πηγαίνει πολύ βαθειά. Έχει ένα κομμάτι αμιγώς πνευματικό και παράλληλα μοναχικό, αλλά έχει κι ένα κομμάτι πολύ πρακτικό, βαθειά επικοινωνιακό κι αυτό είναι γοητευτικό. Το να σκηνοθετήσεις μία παράσταση σημαίνει, κατά βάση, ότι μπορείς να σχετίζεσαι με ανθρώπους, ότι μπορεί να τους ακολουθήσεις, μπορεί να τους οδηγείς και κυρίως να τους εμπνεύσεις,δήλωσε μιλώντας στο Αθηνόραμα.

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: