Βρήκαν κρυμμένο θησαυρό μέσα σε... πιάνο


Ένας ολόκληρος θησαυρός βρέθηκε κρυμμένος μέσα σε ένα παλιό πιάνο στο Σροπσάιρ της Αγγλίας λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Ο ιδιοκτήτης του πιάνου το έστειλε για επισκευή και προς μεγάλη του έκπληξη έμαθε ότι μέσα βρέθηκε ποσότητα χρυσού.
Οι ειδικοί που μελέτησαν το εύρημα πιστεύουν πως κάποιες το έκρυψε μέσα στο όργανο πριν από 100 χρόνια.

Για την υπόθεση έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα για το κατά πόσο ο χρυσός πρέπει να παραδοθεί στο κράτος ή πρέπει να βρεθεί ο νόμιμος ιδιοκτήτης του. Το πιάνο είχε πρόσφατα έρθει στην κυριότητα των τελευταίων ιδιοκτητών.

Ο Peter Reavill, του Βρετανικού Μουσείου Φορητών Αρχαιοτήτων περιέγραψε το εύρημα ως «εντυπωσιακό».

Οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν δείξει πως το πιάνο φτιάχτηκε από το Broadwood & Sons στο Λονδίνο και πωλήθηκε το 1906 σε ένα κατάστημα μουσικών οργάνων στο Σάφρον Γουόλνετ, του Έσσεξ.

Οι τελευταίοι ιδιοκτήτες του το είχαν λάβει σαν δώρο και αμέσως ενημέρωσαν το Μουσείο για το εύρημα.

«Οι ιδιοκτήτες ήρθαν και το έβαλαν πάνω στο τραπέζι», είπε ο Reavill. «Εντυπωσιάστηκα. Είμαι αρχαιολόγος και έχω συνηθίσει να ασχολούμαι με θησαυρούς, αλλά είμαι πιο συνηθισμένος στις μεσαιωνικές καρφίτσες». «Δεν έχω δει κάτι παρόμοιο».

Ο Ian Richardson, ληξίαρχος θησαυρών του Βρετανικού Μουσείου τόνισε πως «το εύρημα μπορεί να είναι ακόμη παλαιότερο, όμως το είχαν κρύψει τα τελευταία 100 χρόνια».

«Κάποιος το έβαλε εκεί και ή πέθανε και δεν το είπε σε κανέναν ή κάτι άλλο συνέβη».

Μέχρι να βρεθούν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες πάντως δεν θα δημοσιευτούν περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση.

cnn.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Έλενα Μπολονάση

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: