Η Μαρία Πρωτόπαππα για τον ρόλο της στη ΛΕΞΗ του Alpha:«Ο χαρακτήρας της Ελένης είναι ανθρώπινος»


Η ηθοποιός,Μαρία Πρωτόπαππα,που πρωταγωνιστεί στη δραματική ΛΕΞΗ του ALPHA ,μιλά για τον ρόλο της και το σενάριο...


Η μητέρα του μικρού Παυλή είναι μια γυναίκα που σε κερδίζει με το πείσμα και την αποφασιστικότητά της. Αυτό το πείσμα, όμως, συχνά τη φέρνει σε αντιπαράθεση με τους άλλους και κυρίως με τον Γιάννη. Ο φόβος της Ελένης είναι ότι ο Παυλής θα υποστεί bullying λόγω του αυτισμού, για αυτό επιμένει να κρατά κρυφό το πρόβλημα. Ωστόσο,έχουμε δει πως η ίδια ως παιδί υπήρξε θύτης ανάλογης συμπεριφοράς, με θύμα τη γιατρό, Μαριάννα...

«Το σενάριο, πολύ έξυπνα,κατά τη γνώμη μου, βάζει τη μητέρα, τον κύριο προστάτη του παιδιού, να έχει υπάρξει η ίδια θύτης στο παρελθόν, σε μια ηλικία βέβαια νεανική, και το κάνει για να φέρει τον καθένα μας αντιμέτωπο με τις ευθύνες του. Για να κάνουμε μια αυτοκριτική ακόμη κι εμείς που ίσως τώρα πάσχουμε από το νοσηρό αυτό κοινωνικό σύμπτωμα, να δούμε κατά πόσον έχουμε κι εμείς συμβάλει στη διαιώνιση κάποιων νοοτροπιών που δεν συμφέρουν κανέναν. Ποιος δεν έχει ποτέ κοροϊδέψει κάποιον για ένα χαρακτηριστικό του που είναι διαφορετικό, όταν ήταν σε παρέα, όταν ένιωθε ασφαλής, ότι ανήκει σε μια ομάδα "δυνατή"; Ή έστω, ποιος δεν έχει γελάσει με ένα αστείο που έκανε κάποιος εις βάρος ενός αδύναμου; Τα παιδιά ρουφάνε σαν σφουγγάρια τη συμπεριφορά των γονιών τους, που άθελά τους νομιμοποιούν τέτοια αρνητικά φαινόμενα».

Η Ελένη μπορεί να γίνει πολύ χειριστική για να πετύχει τον στόχο της. Αυτό συχνά την κάνει να δείχνει λίγο αντιπαθής. Εσείς, που έχετε ολοκληρωμένη εικόνα του χαρακτήρα της, τι άποψη έχετε; 

«Το κλισέ θα ήταν η μαμά να είναι μια μετενσάρκωση της Παναγίας, μια γλυκειά, πανέμορφη, αξιολάτρευτη και ταπεινή παθούσα, για να παρασυρθούμε και να κλαίμε μαζί της με μαύρο δάκρυ. Αυτά είναι τα στερεότυπα της τηλεόρασης και όχι μόνο. Στη ζωή δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο χαρακτήρας της Ελένης είναι ανθρώπινος, δεν προσπαθεί να γίνει αρεστός στον θεατή. Αυτό θα ήταν τραγικά μελό, αναμενόμενο... Οι μητέρες που ταλαιπωρούνται από τέτοια θέματα δεν είναι αναγκαστικά... τέλειες. Κανείς μας δεν είναι. Χρειάζονται, όμως,συμπαράσταση, όπως και να 'χει».

Τηλέραμα

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: