Μαρία Πρωτόπαππα για τη ΛΕΞΗ του Alpha: «Η γυναίκα που έγραψε το πρωτότυπο σενάριο ,είχε προσωπική εμπειρία»


H Μαρία Πρωτόπαππα πρωταγωνιστεί στη «Λέξη που δε λες», που διηγείται μια ιστορία διαφορετική την οποία δεν είχαμε συναντήσει μέχρι τώρα στην ελληνική τηλεόραση. Πιστεύει ότι άγγιξε ένα θέμα ταμπού; 

«Δεν είμαι ειδικός και θα ήταν λάθος να μιλάω σαν ειδήμονας. Είμαι ηθοποιός και καλούμαι να υποδυθώ έναν ρόλο. Η γυναίκα που έγραψε το πρωτότυπο σενάριο, η Ισραηλίτισσα, και σε αυτό βασίστηκε η σειρά, είχε προσωπική εμπειρία. Το παιδάκι της αντιμετώπισε αυτό το θέμα, το έζησε από πρώτο χέρι, γι' αυτό ασχολήθηκε με το ζήτημα και προσπάθησε να το ανοίξει. Στην ουσία μπορεί το σενάριο να μην είναι αυτοβιογραφικό, αλλά προσπάθησε να μιλήσει με έναν πιο ελαφρύ τρόπο γι' αυτό που πέρασε. Για τη δική της διαδρομή, όχι για του παιδιού της, γιατί το θέμα δεν είναι ο αυτισμός, είναι το τι περνάει η οικογένεια όταν προκύψει. Δηλαδή; Τι συμβαίνει στον κοινωνικό περίγυρο, τι σημαίνει το να έχεις αυτή τη διαφορετικότητα. Έχει να κάνει με τα αισθητήρια όργανά μας και το πώς προσλαμβάνουμε τον κόσμο. Επειδή το φάσμα είναι τεράστιο, ο Παυλής στη σειρά είναι υψηλής λειτουργικότητας, νομίζω ότι επιλέχθηκε μια τέτοια περίπτωση επίτηδες, γιατί το θέμα δεν είναι να τρομάξει ο κόσμος, το θέμα είναι να έχει ένα κίνητρο για να το ψάξει. Επίσης να βγει στο φως, γιατί υπάρχει μια σειρά πραγμάτων που ακολουθεί τους γονείς μετά τη διάγνωση. Καλό είναι τα πράγματα να ''ανοίγουν'' και νομίζω ότι αυτή είναι η χρησιμότητα όλης αυτής της ''περιπέτειας'' που είχαμε κι εμείς».

Tv Έθνος

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: