ΜΟΝΤΕΡ #16: Κουτάλι (Αρναούτογλου), Πιρούνι (Καινούργιου / Λαμπίρη), Μαχαίρι (Χατζηνικολάου)

9






Γεια σας και χαρά σας, αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες, του tvnea.com. 
Είμαστε και εδώ αυτή την Τρίτη για να σχολιάσουμε τα δρώμενα της ελληνικής TV!

Σήμερα η στήλη αλλάζει τελείως μορφή και έρχεται να σχολιάσει με ένα διαφορετικό τρόπο τα πρόσφατα τηλεοπτικά νέα. Πλέον βαδίζουμε στο β' μισό της φετινής τηλεοπτικής σεζόν, και η τηλεοπτική επικαιρότητα δίνει και παίρνει!

Τη σκυτάλη από τα ζώδια παίρνουν τα κουταλομαχαιροπίρουνα, μια και η στήλη εμφανίζεται σε μία πιο... μεσημεριανή ώρα!


Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν: 

Στον σημερινό ΜΟΝΤΕΡ σχολιάζουμε: 
1. Την μετακίνηση του "The 2 Night Show" του Αρναούτογλου το σαββατιάτικο βράδυ. 
2. Την αύξηση διάρκειας των "Φτιάξε καφέ να στα πω" & "La biri biri". 
3. Το "νέο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1" με τον Νίκο Χατζηνικολάου . 






    Κουτάλι





"Πνίγηκε σε μια κουταλιά νερό" ο ΑΝΤ1 με τη μετακίνηση του The 2Night Show του Γρηγόρη Αρναούτογλου, απέναντι από τον Σπύρο Παπαδόπουλο και του υπερεπιτυχημένου "Στην υγειά μας". Η κίνηση αυτή, κατά τη γνώμη μου είναι από τις πιο λανθασμένες κινήσεις του ΑΝΤ1. Και αυτό γιατί ο ίδιος το τοποθέτησε απέναντι από ένα πρόγραμμα, το οποίο έχει παγιωθεί σε αυτή την ημέρα αλλά και τη ζώνη και αποτελεί πλέον μία συνήθεια για το τηλεοπτικό κοινό. Παράλληλα, το The 2NightShow, ως ένα βραδινό late night show, είναι και λογικό να προβάλλεται σε μία λιγάκι πιο βραδινή ώρα από τις 10:15, που προβάλλεται πλέον το Σάββατο. Θεωρώ πως πρέπει γρήγορα το κανάλι να καταλάβει το λάθος του και να "σώσει" ένα πρόγραμμα, το οποίο "χτίστηκε" με πολύ κόπο από τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και κέρδισε την προτίμηση του τηλεοπτικού κοινού. Γιατί μία τόσο μεγάλη διαφορά στην τηλεθέαση δεν κάνει καλό ούτε στον σταθμό, ούτε στον παρουσιαστή, αλλά ούτε και στο πρόγραμμα αυτό καθ' εαυτό.











  Πιρούνι



Η παροιμία λέει "Δως του πιρούνι κι ας βγάλει το μάτι του". Και αυτή η παροιμία ελπίζω να μην αποδοθεί στα προγράμματα του Έψιλον, "Φτιάξε καφέ να στα πω" της Καινούργιου και "La biri biri" της Λαμπίρη. Τα δύο αυτά προγράμματα, μετά την αλλαγή του προγραμματισμού και της επιμήκυνσης της διάρκειάς τους, αναπληρώνουν από χθες το κενό που άφησε η πρωινή εκπομπή, "Έτοιμο το πρωινό", των Καραβάτου - Κατσούλη. Και αυτή η αύξηση της διάρκειας ναι μεν επέφερε αλλαγές στις προαναφερθείσες εκπομπές, ωστόσο, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία προκειμένου να μην "τραβηχτούν" από τα μαλλιά τα θέματα της σκαλέτας των εκπομπών αυτών και να μην αναλωθούν οι παρουσιάστριες, αλλά και τα πάνελ τους. Τέλος, νομίζω ότι όλοι κατανοούν, ότι οι εποχές είναι δύσκολες και οι διαφημίσεις, που θα μπορούσαν να στηρίξουν μια εκπομπή, ελάχιστες. Ωστόσο, αυτό το υπερβολικό telemarketing, το οποίο υπάρχει και δεσμεύει ένα όχι και τόσο αμελητέο μέρος του τηλεοπτικού χρόνου, σίγουρα κουράζει τους τηλεθεατές και ενίοτε τους οδηγεί στο τηλεκοντρόλ τους... Πιο συνετή και μετρημένη προβολή των διαφημίσεων, λοιπόν!


























 
      Μαχαίρι




"Όποιος έχει το μαχαίρι, έχει και το πεπόνι" ,λέει η λαϊκή μας ρήση. Και σίγουρα αν θέλαμε να την αποδώσουμε σε κάποιο τηλεοπτικό πρόσωπο, αυτό θα ήταν ο Νίκος Χατζηνικολάου, ένας από τους σημαντικότερους anchorman της ελληνικής τηλεόρασης. Η τηλεοπτική του επιστροφή αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο ευχάριστα τηλεοπτικά νέα. Ο ίδιος επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος. Και φυσικά δεν αναφέρομαι στον ΑΝΤ1, αλλά στη θέση του κεντρικού παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων, θέση από την οποία σίγουρα είχε λείψει. Δυναμικός, ετοιμόλογος, με κρίση και άποψη παρουσίασε ένα δελτίο με ποικιλία ειδήσεων, αλλά και απόψεων. Το άγχος ήταν εμφανές, αλλά και δικαιολογημένο, αφού ήταν η πρεμιέρα. Σίγουρα ο Νίκος Χατζηνικολάου έχει όλα τα φόντα για να ενδυναμώσει όχι μόνο το κεντρικό δελτίο, αλλά και ευρύτερα τον ενημερωτικό τομέα του ΑΝΤ1, ο οποίος τελευταία παρουσίαζε μια σημαντική υποχώρηση (εξαιρουμένης φυσικά της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη). Αξίζει, όμως, να επισημανθεί, ότι ο αντίπαλος δεν είναι εύκολος, καθώς ο Αντώνης Σρόιτερ έχει καταφέρει να διαμορφώσει ένα συμπαγές δελτίο, το οποίο το τηλεοπτικό κοινό το ακολουθεί πιστά και σταθερά εδώ και αρκετά χρόνια, στη ζώνη των 7, που επί της ουσίας ο ίδιος εγκαινίασε...



Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ!


Η σημερινή μας τηλεοπτική "διαδρομή" έφτασε στο τέλος της!




Η σημερινή στήλη θα ήθελα να κλείσει με την εξής φράση του Ομήρου: 

"Δεν υπάρχει για μένα επιστροφή, μα αιώνια θα είναι η δόξα"

ως φόρος τιμής για τους 3 πεσόντες των Ιμίων 
(Χ. Καραθανάση, Π. Βλαχάκο, Ε. Γιαλοψό) 
και την ηρωική θυσία τους.




Για οποιαδήποτε παρατήρηση, ένσταση, συμφωνία και διαφωνία, θα περιμένω με χαρά τα σχόλιά σας κάτω από την ανάρτηση, αλλά και τα μηνύματά σας στο προσωπικό μου mail: georgebastounas@hotmail.gr.


Να έχετε μία όμορφη και δημιουργική εβδομάδα, 

με παρέα σας το tvnea.com!

Γιατί δικαίως... το σερφάρισμα σταματάει εδώ!


Δημοσίευση σχολίου

9Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Εξαιρετικός εισαι Γιώργο για ακόμη μία φορά!

    Στο δελτίο του Αντ1 πρέπει να παλέψουν για το νεανικό κοινό.Είναι αστείο κάποιοι ξαφνικά να υποστηρίζουν ότι δεν έχει σημασία,όταν το ίδιο κανάλι εχει δηλώσει πριν λίγο καιρό έμμεσα πως για τα νεανικά κοινά ενδιαφέρεται κυρίως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς και το νεανικό κοινό σε ένα δελτίο είναι εντελώς άκυρο. Ένα δελτίο δεν έχει διαφημιστικά, άρα δεν έχει έσοδα. Μιλάμε για πραγματικούς αριθμούς τηλεθεατών. Νικητής πάντα είναι αυτός που έχει περισσότερους πραγματικούς τηλεθεατές κι όχι ένα επιμέρους κοινό που μπορεί να είναι και κάτω του 10% απο το 100% που έχει ανοιχτούς δέκτες...
    Βασικά γενικά το νεανικό κοινό είναι λίγο άκυρο για να χαίρονται μερικοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ αστοχη η τοποθετηση του Αρναουτογλου το Σαββατο. Αν τα βρισκουν σκουρα απεναντι στο voice, ας προβαλλουν το "The 2night show" μια φορα την εβδομαδα και ας αφησουν για τα σαββατα την δοκιμασμενη και επιτυχημενη συνταγη του Σεφερλη (θεατρικες παραστασεις απο δελφιναριο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προφανώς και δεν έχει καμία αξία το νεανικό κοινό σε δελτίο ειδήσεων. Οι νέοι δεν βλέπουν ειδήσεις πολύ συχνά. Ενημερώνονται από το διαδίκτυο. Πολλούς τηλεθεατές χρειάζεται ένα δελτίο για να είναι παρεμβατικό στις εκάστοτε κυβερνήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγω συμφωνω πως το νεανικό κοινό είναι άκυρο και ρατσιστικό κιολας,αλλά πρέπει να υπαρχει στα κανάλια και μια σταθερότητα στην άποψη.Δεν γίνεται όποτε μας συμφέρει να κοιτάμε τα νεανικά και όποτε όχι,τα συνολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άγγελε οι ειδήσεις δεν ήταν ποτέ στόχος νεανικού. Δεν είναι τυχαίο που ποτέ δεν βγηκε δελτίο τύπου από κανάλι για να μιλήσει για νεανικά κοινά.
    Πάντα μετρούσαν τούς πραγματικούς τηλεθεατές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Άγγελε σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Χαίρομαι, που σου άρεσε!!!!

    Θεωρώ, πως σίγουρα τα νεανικά κοινά, αλλά και ευρύτερα τα νούμερα τηλεθέασης δεν μπορούν να αποτελέσουν ασφαλή παράγοντα για την ποιότητα μιας εκπομπής. Ωστόσο, νομίζω, ότι μπορούν να αποτελέσουν μία σωστή παραίνεση προς τα κανάλια να εντάξουν μέσα στις ειδήσεις τους και θέματα πιο νεανικά πέρα από τα σκληροπυρηνικά πολιτικά και κοινωνικά θέματα (όπως έχει πράξει επιτυχώς ο Alpha).

    @Ανώνυμε σίγουρα η αντικατάσταση με κάτι άλλο (και ειδικά με τις παραστάσεις του Σεφερλή) είναι βέβαιο, ότι θα αποδώσει περισσότερο, χωρίς απώλειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγχαρητήρια!!! Άλλη μία καταπληκτική στήλη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !