«Μέχρι τη Δευτέρα» η καταβολή δεδουλευμένων στο MEGA

Μέχρι την Δευτέρα οι τράπεζες θα έχουν καταβάλει στο MEGA 2 εκατ. ευρώ που προορίζονται κυρίως για καταβολή μέρους των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του καναλιού, διαβεβαίωσε η Alpha Bank τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Ο κ. Δραγασάκης συναντήθηκε την Τρίτη με αντιπροσωπεία εργαζομένων του MEGA και εκπροσώπους των σωματείων ΕΠΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ.

Οι εργαζόμενοι τόνισαν την ανάγκη άμεσης κυβερνητικής παρέμβασης ώστε να αποδεσμευτούν από τις τράπεζες χρήματα από τους δεσμευμένους λογαριασμούς της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ.

Παράλληλα, τονίστηκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τους συνεργάτες του ότι οι επισφάλειες των τραπεζών έχουν μειωθεί κατά 30 εκατ. ευρώ τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων του MEGA, ο Ι. Δραγασάκης τους ενημέρωσε ότι:

- Η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά είναι ενήμεροι για την κατάσταση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, παρακολουθούν τις εξελίξεις, και στο μέτρο των αρμοδιοτήτων τους συζητούν με τις τράπεζες για την εξεύρεση οριστικής λύσης.

- Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δυνατότητα παρέμβασης ή πολύ περισσότερο εξαναγκασμού σε αποφάσεις, του αυτοδιοίκητου τραπεζικού συστήματος.

- Κάθε προσπάθεια νομοθετικής ρύθμισης για την καταβολή δεδουλευμένων από τις τράπεζες θα αποτύγχανε, καθώς θα προκαλούσε αντίδραση από τους επιβλέποντες θεσμούς, θα απαιτούσε πολύ χρόνο και, μπορεί να προσέκρουε στις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης.

Η καταβολή των 2 εκατ. από τις τράπεζες (που εκκρεμεί περίπου 2,5 μήνες) με κύριο σκοπό τη μισθοδοσία μέρους των δεδουλευμένων, θα πραγματοποιηθεί μέχρι την προσεχή Δευτέρα, όπως ενημέρωσαν (παρουσία της αντιπροσωπείας των εργαζομένων) στελέχη της Alpha Bank, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την αντιπροεδρία.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (μετόχους, τράπεζες, εργαζόμενους, τυχόντες νέους επενδυτές) για την εξεύρεση μόνιμης και βιώσιμης λύσης.

tovima.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: AΓΓΕΛΟΣ ΑΡΤΕΜΙΑΔΗΣ

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: