Η Digea ρίχνει το μπαλάκι στο EΣΡ για την εκπομπή του ONE του Μαρινάκη.


Έντονη πλέον αρχίζει να γίνεται η πίεση της Αλτερ Εγκο συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη, με αποδέκτες, τόσο την κυβέρνηση όσο και τις Ανεξάρτητες Αρχές, ΕΕΤΤ και ΕΣΡ, προκειμένου να επιτραπεί στο νέο κανάλι ΟΝΕ να εκπέμψει σήμα, όπως και οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί σταθμοί… με βασικό επιχείρημα ότι κανένας από τους λειτουργούντες σταθμούς δεν διαθέτει άδεια, μετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ. Βεβαίως τα πυρά της Αλτερ Εγκο έχουν στόχο και την DIGEA η οποία θεωρητικά κρατά το «κλειδί» για να εκπέμψει το νέο κανάλι.


Ωστόσο η εταιρία των οποίων μέτοχοι ειναι οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών θεωρητικά όπως επισημάνθηκε κρατούν το «κλειδί», διότι η απόφαση για το ποιος θα εκπέμψει ή όχι δεν το αποφασίζει η DIGEA, αλλά το ΕΣΡ.

Ως εκ τούτου μόνο το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο, θεσμικά και νομικά, μπορεί να δώσει εντολή στον ψηφιακό πάροχο… Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες αυτό αναμένεται να συμβεί και σε αυτή την περίπτωση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Συγκεκριμένα μαθαίνουμε ότι η DIGEA θα υποβάλλει σχετικό ερώτημα στα νέα μέλη του ΕΣΡ, ώστε να αποφανθούν για το αν έχει δικαίωμα εκπομπής ή όχι το νέο κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη. Κατά συνέπεια από την απόφαση του ΕΣΡ θα εξαρτηθεί το αν θα εκπέμψει ή όχι και πόσο σύντομα το κανάλι ΟΝΕ, αφού η DIGEA το μόνο που θα κάνει είναι να εκτελέσει την εντολή της Ανεξάρτητης Αρχής.

enimerosi24.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Μιχάλης Κουφογιαννάκης

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: