Φωτεινή Αθερίδου: Κάνω πολλά χρόνια ψυχοθεραπεία. Με βοηθάει πολύ!

Η Φωτεινή Αθερίδου κόρη του Θοδωρή Αθερίδη, που φέτος την βλέπουμε στο "Μην αρχίζεις τη μουρμούρα" μίλησε στο Down Town Κύπρου και στον Αλέξανδρο Πρίφτη.

Η καθημερινότητά σου πώς είναι;
Έχουμε γυρίσματα πολύ συχνά και, παράλληλα, γράφω τα σενάρια. Έτσι κυλάει η μέρα μου. Είμαι μόνη μου όταν γράφω στο σπίτι και μετά πάω σε ένα πλατό γεμάτο κόσμο. Δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Το αγαπώ πολύ όμως.
Στην προσωπική σου ζωή, στον έρωτα, λειτουργείς διαφορετικά σε σχέση με τα επαγγελματικά σου;
Ναι, ξεκάθαρα. Καμία σχέση. Στα επαγγελματικά μου είμαι αρκετά συγκρατημένη. Σε ό,τι έχει να κάνει με το συναίσθημα, είμαι εντελώς αυθόρμητη.
Είναι αλήθεια ότι κάνεις ψυχοθεραπεία πολλά χρόνια;
Κάνω ακόμα και σήμερα. Με βοηθάει πολύ!
Γιατί το έκανες; Ο χωρισμός των γονιών σου έπαιξε ρόλο σε αυτή σου την απόφαση;
Θεωρώ άτοπο αυτό το ερώτημα. Και δεν θα ‘θελα να πάμε προς τα ‘κει. Σε ό,τι αφορά στο συγκεκριμένο, δεν υπάρχει λόγος για να ξεκινήσει κανείς ψυχοθεραπεία. Πρέπει να το κάνουμε όταν αισθανόμαστε έτοιμοι γι’ αυτό.
Κι όμως, οι περισσότεροι απευθύνονται σε έναν ειδικό, όταν έχουν ένα πρόβλημα…
Ναι, οι περισσότεροι καταλήγουν σε έναν ψυχολόγο με μία τέτοια αφορμή που λες, αλλά καταλήγουν να μην κάνουν ψυχοθεραπεία. Δεν πρέπει να πας να κάνεις ψυχοθεραπεία έχοντας έναν λόγο. Όταν θα πας, πίστεψέ με, θα βρεις άλλους χίλιους λόγους που θα δικαιολογούν την παρουσία σου εκεί. Όλοι μας έχουμε άπειρα «θέματα».
Χαμογελάς συχνά, Φωτεινή;
Συνήθως όταν ηρεμώ. Μέσα από την ηρεμία παίρνω τη χαρά! Ή με μια ωραία κουβέντα. Δεν αγχώνομαι, χαλαρώνω και κάνω σχέδια.

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Κυριάκος Θεοδοσίου

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: