Γιάννης Κότσιρας: Γιατί δεν θα ήθελε να γίνει καλλιτέχνης ο γιος του;


Σε μία από τις πραγματικά λίγες συνεντεύξεις του ο Γιάννης Κότσιρας μίλησε στο ogdoo.gr.


Ανέφερες πρόσφατα ότι δε θα ήθελες ο γιος σου να γίνει καλλιτέχνης.
Κοίταξε, είναι πολύ περίεργη η δουλειά αυτή κι έχει πολλά αρνητικά γύρω της. Βλέποντας και την πορεία των πραγμάτων, πολύ περισσότερο, φαντάζομαι, όταν έχεις διάσημο μπαμπά. Αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Σαφώς, δε θα μπω εμπόδιο σε τίποτα και σε καμία περίπτωση. Δε θα ήμουν πολύ θετικός, αλλά ό,τι θέλει ας γίνει. Δεν θα τον έσπρωχνα μόνος μου προς τα εκεί. Θα τον σπρώξω προς όλες τις επιλογές κι ας διαλέξει. Τα έχω δει τα χαΐρια.

Πολύ σημαντικό αυτό που είπες, πως θα τον σπρώξεις προς πολλά πράγματα, γιατί δυστυχώς δεν ερχόμαστε σε επαφή με τα πάντα και τελικά δε μαθαίνουμε ποτέ αν θα μπορούσαμε να έχουμε γίνει καλοί σε κάτι απ’ αυτά με τα οποία δεν «συναντηθήκαμε».
Το σύστημα φταίει. Δυστυχώς, έχουμε πολύ κακή σχέση με την παιδεία σ’ αυτή τη χώρα, το πώς πρέπει να εκπαιδεύονται τα παιδιά. Είμαστε πάρα πολύ πίσω, ακόμα κι από τριτοκοσμικές χώρες. Κάποια στιγμή, σε μια συνέντευξη, ο Ισαάκ Σούσης είχε πει ότι στην ουσία, από την ώρα που θα πάει το παιδί στο σχολείο, του ευνουχίζουν τον τρόπο σκέψης του και ήταν απόλυτα σωστός. Εγώ θα προσπαθήσω, μέσα στα πλαίσια που μου επιτρέπεται πάντα, να συμπληρώνω τα κενά με έναν τρόπο που να μην καταπιέζω το ίδιο το παιδί.

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Έλενα Μπολονάση

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: