Ανέστης Βλάχος: «Ο «λύκος» των ταινιών που στη ζωή του γίνεται «αρνάκι»

0

Ο εγγονός του Ανέστη Βλάχου, μιλά για τον διάσημο παππού του και το όνομα που του αφήνει κληρονομιά. 

-Πώς είναι να έχεις ένα τόσο διάσημο όνομα; 
«Μια μαντινάδα λέει: «Γιε μου θα σου το βγάλουμε τα’ όνομα του παππού σου στην λεβεντιά και στην αντρεία να μοιάσεις του κυρού σου». Είναι ένα όνομα καθαρό, ένα όνομα τιμημένο, ένα όνομα σφυρηλατημένο μέσα στις κακουχίες και στις δυσκολίες της ζωής. Είναι μια βαριά κληρονομιά, που σε μια σάπια κοινωνία που καταρρέει ,καθημερινά, καλείσαι να το διαφυλάξεις όπως το έλαβες. Η πρόκληση και η ευθύνη είναι τεράστιες και όσο να' ναι όλο αυτό δημιουργεί ένα άγχος. Θέλω να πιστεύω πως βαδίζοντας στα 30 πλέον και κάνοντας έναν απολογισμό της ζωής μου μέχρι σήμερα για το πως έχω σταθεί σαν άνθρωπος πάνω από όλα και όχι όσον αφορά επιτυχίες και επαγγελματική σταδιοδρομία, μπορεί να αισθάνεται πως το παραδίδει σε καλά χέρια» τόνισε στο Χάι. 

-Πως αισθάνεσαι που έχεις παππού τον «κακό» τον Ελληνικού κινηματογράφου;Αστείο ή αληθινό;
 «Ο «λύκος» των ταινιών που στη ζωή του γίνεται «αρνάκι». Ίσως ακούγεται αστείο όμως είναι απόλυτα αληθινό. Ένα μοναδικό υποκριτικό ταλέντο, μια εμβληματική φυσιογνωμία τα οποία ήταν ικανά να πείσουν τους πάντες πως αυτόν τον άνθρωπο θα πρέπει να τον φοβούνται. Κι όμως έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο ευσυγκίνητο, με λεναν άνθρωπο δοτικό, ευαίσθητο, ανασφαλή πολλές φορές, που γίνεται «χαλί» για την οικογένεια του και ιδιαίτερα για τα μικρότερα εγγόνια του, έναν αξιολάτρευτο παππούλη»

 -Σκέφτηκες να ακολουθήσεις τα χνάρια του; 
«Η αλήθεια είναι πως το όνομα και μόνο θα άνοιγε πόρτες. Θέλησα να το εκμεταλλευτώ στην αρχή. Χιλιάδες νέοι ηθοποιοί τρέχουν καθημερινά από οντισιόν σε οντισιόν ελπίζοντας να ζήσουν και αυτοί με τη σειρά τους το όνειρο. Τα πράγματα όμως γίνονται λίγο (ως πολύ) πιο εύκολα, όταν στο σόι σου έχεις έναν καταξιωμένο καλλιτέχνη, που το όνομα του και μόνο είναι αρκετό για να ανοίξει τις σωστές πόρτες διάπλατα. Με μια δεύτερη και πιο ώριμη σκέψη όμως, κατέληξα πως δεν θα ήταν πρέπων να χρησιμοποιήσω απλά το όνομα μου ως το εισιτήριο για την επιτυχία. Προτίμησα να αναγνωριστώ για τις ικανότητες μου, την αξία μου, τα προσωπικά μου χαρίσματα»

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !