Γιατί η κυβέρνηση αδυνατεί να επιστρέψει τα χρήματα στους πρώην υπερθεματιστές;

0
Σε πονοκέφαλο εξελίσσεται για την κυβέρνηση το θέμα της επιστροφής των χρημάτων που έχουν καταθέσει στο ελληνικό Δημόσιο οι τέσσερις πρώην υπερθεματιστές του άκυρου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.


Ως γνωστόν Κυριακού, Αλαφούζος, Μαρινάκης και Σαββίδης έχουν καταβάλει την πρώτη δόση, δηλαδή το ένα τρίτο του ποσού με το οποίο υποτίθεται θα αποκτούσαν άδεια… όπως προέβλεπε η νομοθεσία πριν ακυρωθεί από το ΣτΕ. Συγκεκριμένα ο ΑΝΤ1 έχει καταθέσει περίπου 25 εκ ευρώ, ο ΣΚΑΙ έχει καταθέσει 14,5 εκ. ευρώ, η εταιρία συμφερόντων Μαρινάκη 24,6 εκ ευρώ, ενώ η εταιρία του Ιβάν Σαββίδη 20,5 εκ. ευρώ.

Πρόκειται δηλαδή για ένα σύνολο περίπου 85 εκ ευρώ που έχουν καταθέσει οι τέσσερις επιχειρηματίες και έχει δεσμεύσει το ελληνικό Δημόσιο. Η κυβέρνηση λοιπόν οφείλει να βρει τρόπο να επιστραφούν αυτά τα χρήματα, αλλά όπως φαίνεται δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου! Και εξηγούμαστε!

Καταρχάς για να επιστραφούν τα χρήματα στους πρώην υπερθεματιστές θα πρέπει πρώτα να «καθαρογραφεί» η απόφαση του ΣτΕ με την οποία ακυρώθηκε ο τηλεοπτικός διαγωνισμός του Σεπτεμβρίου. Αυτό όμως είναι το εύκολο κομμάτι της χρονοβόρας διαδικασίας.

Αφού, σύμφωνα με πληροφορίες εντός Ιανουαρίου θα γνωστοποιηθεί η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Το δύσκολο κομμάτι όμως, ξεκινάει αμέσως μετά… Μιας και το πιθανότερο σενάριο είναι η διεκδίκηση των χρημάτων από το ελληνικό Δημόσιο να γίνει μέσω της Δικαστικής οδού από τους επιχειρηματίες, με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε έξοδα και σε χρόνο.

Κι εδώ ακριβώς είναι ο πονοκέφαλος της κυβέρνησης… Διότι ομολογουμένως θα επιθυμούσε «αθόρυβα» να βρεθεί τρόπος να επιστρέψει τα χρήματα στους καναλάρχες… να τους «καλοπιάσει», αλλά και να αμβλύνει τις επιθέσεις εναντίον της.

Έλα όμως που κάτι τέτοιο δεν γίνεται, διότι θα μαθευτεί στην «πιάτσα» ότι επέστρεψε τα χρήματα στους συγκεκριμένους επιχειρηματίες… και μοιραία θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, κάτι που δεν χρειάζεται σε αυτή τη φάση… δυσαρεστώντας άλλους επιχειρηματικούς κολοσσούς στους οποίους χρωστάει το ελληνικό Δημόσιο τρία και τέσσερα χρόνια! Εύλογα λοιπόν θα αναρωτηθούν αυτοί, «είμαστε κορόιδα που περιμένουμε τόσα χρόνια»; Αφήστε τα 6,5 δις ευρώ που οφείλει στην αγορά… Άρα πιάσε το αβγό και κούρευτο!

enimerosi24.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !