«Η Μελίνα θα ξεσήκωνε τον κόσμο αν ζούσε»

Unknown
0
Τον τιμητικό τίτλο του επίτιμου προέδρου στο «Σπίτι του Ηθοποιού» πήρε ο Σπύρος Μερκούρης, αδελφός της αείμνηστης Μελίνας, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ίδρυμα με δεκάδες καλεσμένους.

Πρόκειται νια μια μοναδική τιμή στον άνθρωπο που έχει προσφέρει τόσο στον πολιτισμό όσο και στον χώρο της πολιτικής -και δη της Αυτοδιοίκησης- με πολλές περγαμηνές στο ενεργητικό του. Ο σπουδαίος Ελληνας και τελευταίος κρίκος στην Αλυσίδα της οικογένειας Μερκούρη μιλάει στη «Freddo» τόσο για τον τιμητικό τίτλο που θα του απονείμει η πρόεδρος του ιδρύματος Άννα Φόνσου, όσο και για το τι θα έκανε η Μελίνα αν ζούσε σε τόσο δύσκολες εποχές οικονομικής, πολιτικής και πολιτιστικής ανέχειας.

«Αν ζούσε η αδελφή μου η Μελίνα, θα ξεσήκωνε τον κόσμο απέναντι στον οποιονδήποτε. Σόιμπλε. Δεν θα έμενε άπραγη πάντως σε όλα αυτά που συμβαίνουν».

«Αν και δεν είναι η Μελίνα το αντικείμενο μας, οφείλω να ομολογήσω πως η Μελίνα ήταν πνεύμα αντίστασης. Πνεύμα του πολιτισμού και της εξέγερσης. Αν η Μελίνα ζούσε, να είστε βέβαιοι πως δεν θα έμενε άπραγη». «Ο κόσμος πεινάει, ο κόσμος τρώει από τα σκουπίδια, και όμως κανείς δεν μιλάει. Κανείς δεν εξεγείρεται».

Τι πιστεύει πως θα έκανε η Μελίνα αν ζούσε;

«Μπορεί ο κάθε Σόιμπλε να μην τη δεχόταν στο γραφείο του αν του ζητούσε ραντεβού, ωστόσο θα "έβγαινε και θα το έλεγε στον λαό που τη λάτρευε. Θα ξεσήκωνε τον κόσμο. Πάντως δεν θα καθόταν στον καναπέ της», λέει, «Σκέφτομαι τους χιλιάδες νέους μας χωρίς δουλειά και κλαίω. Επιτρέπεται στη χώρα του πολιτισμού να μην υπάρχει πολιτισμός; Και δεν είναι εδώ μόνο το θέμα. Είναι παγκόσμιο. Στη Γαλλία, στην Αμερική, στην Ισπανία, στην Αγγλία, στην Ιταλία, όλοι οι διανοούμενοι είτε έχουν αποβιώσει είτε λόγω της φτωχοποίησης έχουν αποσυρθεί. Τα πάντα κινούνται μέσω της οικονομικής καταστροφής. Εχω ζήσει πολλές δυσκολίες της χώρας μας. Αυτή ή -περίοδος είναι από τις πιο δύσκολες, όμως πιστεύω ότι η Ελλάδα θα επιβιώσει οπωσδήποτε. Το ότι οι εταίροι μας δεν συμπεριφέρονται σωστά απέναντι μας είναι γεγονός».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !