Τέλος η Αναστασία Γιάμαλη από την εφημερίδα,ΑΥΓΗ-Αυτός είναι ο λόγος της απομάκρυνσης

0

Η σχέση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με την κομματική εφημερίδα, «Αυγή» ,δεν είναι «ειδυλλιακή», όπως παλιά. Στον απόηχο των μεγάλων αποφάσεων που κλήθηκε να πάρει ο Αλέξης Τσίπρας τους τελευταίους μήνες, έχουν διαρραγεί οι άριστες σχέσεις του Μαξίμου με την «Αυγή».


Το ποτήρι ξεχείλισε τον Οκτώβριο, μετά τη δημοσιοποίηση από την κομματική εφημερίδα δημοσκόπησης της Public Issue που έδινε μεγάλο προβάδισμα στη Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός πρωτοφανές για την «Αυγή». Η εξέλιξη αυτή λέγεται ότι έφερε τον διευθυντή, Κώστα Νικολακάκο, και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ένα βήμα πριν από την παραίτηση, αλλά τελικά οι σχέσεις αποκαταστάθηκαν.

Πριν από λίγες ημέρες, μια εξέλιξη ήρθε να προκαλέσει εκ νέου δυσαρέσκεια στο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου για τον διευθυντή της «Αυγής», καθώς με απόφασή του απολύθηκε από την εφημερίδα η δημοσιογράφος ,Αναστασία Γιάμαλη. Σύμφωνα με πληροφορίες,ο Κώστας Νικολακάκος ενοχλήθηκε πολύ από τη συμμετοχή της δημοσιογράφου στο πάνελ της νέας απογευματινής εκπομπής της ΕΡΤ, «Aίθουσα σύνταξης», την οποία παρουσιάζει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ,και υπόσχεται ότι «ο τηλεθεατής έχει την ευκαιρία να ζήσει τον παλμό μιας πραγματικής αίθουσας σύνταξης και να παρακολουθήσει ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία και στις ειδησεογραφικές συσκέψεις της δημόσιας τηλεόρασης». Η περιγραφή της εκπομπής «μεταφράζεται» στον «αέρα» σε έντονους διαλόγους και διαφωνίες μεταξύ των δημοσιογράφων της ΕΡΤ και πρωτίστως ανάμεσα σε αυτούς που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Μαξίμου και της ΝΔ, δηλαδή την Αναστασία Γιάμαλη και την Πηνελόπη Γαβρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής της εφημερίδας κάλεσε αιφνιδιαστικά τη δημοσιογράφο και της έθεσε το εξής δίλημμα: Ή θα συνεχίσει να εργάζεται στην εφημερίδα ή θα κρατήσει τη θέση της στη δημόσια τηλεόραση, τονίζοντάς της ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να κάνει και τα δύο. Οι πληροφορίες λένε ότι η νεαρή δημοσιογράφος εξεπλάγη αρνητικά από το δίλημμα που της τέθηκε, αλλά δεν χρειάστηκε να σκεφτεί πολύ για να επιλέξει το «γυαλί» της ΕΡΤ. Η ίδια θεωρεί ότι η κρατική τηλεόραση χρειάζεται μια φωνή ανάλυσης των γεγονότων από την Αριστερά, από όπου η ίδια προέρχεται, και παραμένει μια σταθερή αριστερή φωνή στήριξης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Η απόλυση αυτή προκάλεσε έκπληξη τόσο στο Μαξίμου όσο και στην Κουμουνδούρου, καθώς η Αναστασία Γιάμαλη αποτελεί ένα από τα πρόσωπα που συνομιλούν τακτικά με τον ηγετικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας δυναμικά την κυβέρνηση μέσω της αρθρογραφίας, αλλά και του Twitter.

Από το London School of Economics στην Κουμουνδούρου:
Η Αναστασία (ή Νατάσα) Γιάμαλη έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τον τελευταίο χρόνο μέσα από τη δουλεία της στην ΕΡΤ και την Αυγή, από την οποία αποχώρησε πριν από λίγες μέρες. Αν και σπούδασε Νομική στο  City του Λονδίνου και έκανε μεταπτυχιακές της σπουδές στην Πολιτική Επικοινωνία στο «καπιταλιστικό» London School of Economics, η ίδια δηλώνει εξ αρχής Αριστερή, παραμένοντας ενεργό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από την περίοδο της Νεολαίας του Συνασπισμού.

Στο παρελθόν έχει περάσει από το τμήμα ΜΜΕ του κόμματος, ενώ πάντα συμμετείχε ενεργά σε διαδηλώσεις, πορείες και φεστιβάλ του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, επιχείρησε να κάνει το «άλμα» στην πολιτική σκηνή, όταν το όνομά της βρέθηκε στο ψηφοδέλτιο της Ρένας Δούρου το 2014 για τον Νότιο Τομέα της περιφέρειας Αττικής.

Από το 2011 ξεκίνησε να δουλεύει ως μαθητευόμενη αρχικά στην Αυγή, φτάνοντας να καλύπτει μέχρι πρότινος το ρεπορτάζ του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ έχει συνεργαστεί με το Protagon, το Vice και το Red Notebook. Από το 2015 ξεκίνησε να δουλεύει στην ΕΡΤ, στην οποία συνεχίζει πια από το πάνελ της «Αίθουσας σύνταξης» που προβάλλεται εδώ και λίγες εβδομάδες.

parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !