Ο Αθερίδης για τη νέα του ταινία:«Είναι ένα σενάριο που -αν γράφεις- ζηλεύεις φθονερά που δεν...»

0

Ο Θοδωρής Αθερίδης υπογράφει τη νέα κινηματογραφική ταινία, «Τέλειοι ξένοι»,που καταπιάνεται με τις ανθρώπινες σχέσεις.Τι λέει για το δημιούργημά του,λοιπόν;


«Έχει διπλή αρετή. Είναι απολαυστικό και καταπιάνεται με ένα θέμα που αφορά όλη την υφήλιο, σε επίπεδο διαπροσωπικών σχέσεων. Είναι ένα σενάριο που -αν γράφεις- ζηλεύεις φθονερά που δεν το σκέφτηκες. Γιατί ήταν μπροστά στα μάτια σου. Υποτίθεται ότι ως άνθρωπο που κάνει σάτιρα, ήταν στο φάσμα όλων αυτών που σε απασχολούν, και το ότι δεν το σκέφτηκες ήταν διπλή πληγή».

Η πρόταση που δέχτηκε ήταν από τον Κώστα Λαμπρόπουλο. 
«Είχα προαποφασίσει ότι θα του πω όχι. Γιατί κάνω ταινίες στις οποίες εγώ γράφω το σενάριο. Για λόγους ευγενείας, πήγα να δω την ιταλική ταινία. Τρελάθηκα από το αποτέλεσμα».

Ένα σμάρι εξαιρετικών ηθοποιών συνθέτουν την παρέα...
«Η αλήθεια είναι ότι η παρέα που έφτιαξα είναι πολύ καλή. Και οι ερμηνείες είναι πολύ καλές. Από την πληροφόρηση που είχα από τον Κώστα Λαμπρόπουλο, ενθουσιάστηκε ο Ιταλός παραγωγός. Παραδέχτηκε ότι ο σκηνικός μας χώρος είναι καλύτερος. Και του άρεσαν και οι ερμηνείες πολύ».

Γενικά, στα αριστουργήματα στον χώρο της μυθοπλασίας, αυτό που το κάνει απολαυστικό είναι «η αστυνομικότητα. Αυτό ξεκινά από τον "Οιδίποδα" του Σοφοκλή. Η προσδοκία του θεατή, από την ώρα που ξεκινά, μέχρι που τελειώνει η ταινία,είναι στα κόκκινα. Αντιλαμβάνεται πολύ γρήγορα ότι έρχεται μια καταιγίδα και μαυρίζει ο ουρανός στο βάθος. Το χαλάζι είναι απίστευτο».

Είναι καλό να γίνονται ταινίες οι οποίες κόβουν εισιτήρια... «Από το ελάχιστο, που είναι θέση εργασίας, μέχρι την απόλαυση που φτάνει στο θεατή. Αυτή η συνδιαλλαγή μεταξύ κοινού, παραγωγής, ελληνικών ταινιών είναι πολύ σημαντικό. Αυτή τη στιγμή μόνο ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης το έχει επαληθεύσει τα τελευταία χρόνια».

Τηλεθεατής

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !