Κάρμεν Ρουγγέρη: «Μια φορά έδωσα ένα χαστούκι στον γιο μου»


Η Κάρμεν Ρουγγέρη μίλησε για τα παιδικά της χρόνια και τις δυσκολίες της εποχής.


Μάλιστα, εξήγησε πως προέκυψε το όνομά της και τον αγώνα που έκανε για να γραφτεί έτσι στα χαρτιά.

Έχετε λατινικό όνομα. Πώς προέκυψε;

«Βαφτίστηκα Κάρμεν γιατί είμαι καθολική. Τότε ο ληξίαρχος δεν δέχτηκε το όνομα, ως ξενικό και το έκανε μόνος του Καρμήλια, το ελληνοποίησε δηλαδή. Δικαστικά πετύχαμε να γίνει και στην ταυτότητά μου Κάρμεν. Ο πατέρας μου, μισός Ιταλός, μισός Γάλλος, ήταν ένας υπέροχος, καλλιεργημένος άνθρωπος. Ήξερε εννέα γλώσσες, δίδασκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ήταν λατινιστής. Πέθανε πολύ νέος, 53 χρονών, ήταν ένας τέλειος πατέρας, που πάνω απ’ όλα ήθελε να μας γεμίσει γνώσεις ώστε να μπορούμε να πορευτούμε και μόνες μας στη ζωή. Το πέτυχε. Γιατί, όταν πέθανε, εγώ ήμουν 18 ετών και μπόρεσα να τα βγάλω πέρα έχοντας τα κατάλληλα εφόδια. Είχα ωραία φωνή κι εκείνος πάθος με την όπερα. Με είχε γράψει στο ωδείο λίγο προτού «φύγει». Ήταν πάρα πολύ αυστηρός, αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι αυτό δεν μου έκανε κακό. Τα παιδιά θέλουν όρια. Τώρα, αν μαλώσουμε ένα παιδί, αμέσως τρέχουμε στον ψυχολόγο. Δεν είναι έτσι. Το παιδί, όπως και όλοι οι άνθρωποι, πρέπει να έχει όρια. Για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν στη χώρα μας να μουντζουρώνουν τους δρόμους και να μην τιμωρείται κανείς. Η Ελλάδα είναι η πιο λερωμένη χώρα του κόσμου. Με ενοχλεί πάρα πολύ αυτό»

Ισχύει ότι μεγαλώσατε σε σχολείο με καλόγριες;

«Ναι, μέχρι τεσσάρων χρονών ήμουν στις καλόγριες στη Σαντορίνη και η πρώτη γλώσσα που μίλησα ήταν τα γαλλικά. Ήταν άλλες εποχές τότε, μετά τον πόλεμο, και οι γονείς μου έπρεπε να βρουν τον δρόμο τους. Τότε συνηθιζόταν να μπαίνουν τα παιδιά εσώκλειστα στα σχολεία»

Είχατε φάει ξύλο από τους γονείς σας;

«Και ξύλο είχα φάει, αλλά και τιμωρία στη γωνία. Όμως τελικά αυτό δεν μου δημιούργησε κάποιο πρόβλημα. Εκ των υστέρων απεδείχθη ότι όλα αυτά έγιναν για το καλό μου και το κατάλαβα. Ως παιδί ήμουν πολύ άτακτη, αλλά και πολύ δημιουργική. Έμαθα τρεις γλώσσες, πιάνο, ζωγραφική, τραγούδι»

Εσείς, ως γονιός, πώς ήσασταν;

«Μια φορά έδωσα ένα χαστούκι στον γιο μου και μου το χτυπάει ακόμα. Για να πούμε την αλήθεια, έχω την ευτυχία να έχω εξαιρετικά παιδιά. Είμαι τυχερή»

 gossip-tv.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Έλενα Μπολονάση

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: