Δύο συγκλονιστικές ΙΣΤΟΡΙΕΣ παρουσιάζει απόψε ο Σκάι...

0

Την επιστροφή των ηρώων του Νοράτλας και το λαθρεμπόριο τσιγάρων καταγράφουν οι «ΙΣΤΟΡΙΕΣ» ,απόψε, Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου,  στις 23.30 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, με τους Αλέξη Παπαχελά, Σία Κοσιώνη, Παύλο Τσίμα και Τάσο Τέλλογλου.


Οι «ΙΣΤΟΡΙΕΣ» ταξιδεύουν στην Κύπρο και συνοδεύουν τους συγγενείς των στρατιωτών του αεροσκάφους Νοράτλας "Νίκη 4" ,που παρέλαβαν τα οστά των ηρώων. Τον Ιούλιο του 1974 το “Νίκη 4” της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέλαβε μια επικίνδυνη αποστολή: Πετώντας, όμως,  χαμηλά και με φώτα σβηστά καταρρίφθηκε στη Λευκωσία από φίλια πυρά. Το αεροσκάφος και οι σοροί των 16 ηρώων θάφτηκαν πρόχειρα σε έναν λόφο και λίγα χρόνια αργότερα οι οικογένειές τους στην Ελλάδα παρέλαβαν, θρήνησαν και έθαψαν οστά άλλων στρατιωτών, σαν δικά τους.


Ο Αλέξης Παπαχελάς ταξίδεψε στην Κύπρο και μίλησε με τους ανθρώπους που εδώ και δύο χρόνια ανέλαβαν να διορθώσουν αυτό το λάθος. Μετά από πολύμηνες εργασίες, ανασκαφές και αναλύσεις DNA, βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν τα λείψανα των πεσόντων. Η κάμερα της εκπομπής συνόδευσε τους συγγενείς που ταξίδεψαν από την Ελλάδα στην Κύπρο για να παραλάβουν τα οστά των πεσόντων. Μετά από 42 χρόνια, οι 16 ήρωες του Νοράτλας επιστρέφουν στην Ελλάδα.
Επίσης, η Σία Κοσιώνη ακολουθεί με την κάμερα της εκπομπής, τη διαδρομή των λαθραίων τσιγάρων. Λίγες μόνο μέρες πριν την επόμενη αύξηση της φορολογίας των προϊόντων καπνού, που κατατάσσει τη χώρα μας στην κορυφή της Ευρώπης, οι «ΙΣΤΟΡΙΕΣ» υπολογίζουν τα διαφυγόντα έσοδα στα ταμεία του κράτους από την υπερφορολόγηση, αλλά και την ραγδαία αύξηση κυκλοφορίας των παράνομων προϊόντων καπνού, ενώ φέρνουν στο φως τη διασύνδεση του λαθρεμπορίου με τις εγκληματικές οργανώσεις

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !