Πρωταγωνιστής της ΜΟΥΡΜΟΥΡΑΣ: Σκέφτομαι να φύγω μόνιμα στο εξωτερικό

Στην επιτυχία χάσατε τον εαυτό σας;
Έχασα ένα κομμάτι του εαυτού μου. Γι’ αυτό δεν νοσταλγώ αυτή την περίοδο. Τότε που έπαιζα τον «Άμλετ ο Β’», το θέατρο ήταν γεμάτο κάθε βράδυ. Το καυχιόμουν. Ο ναρκισσισμός είχε φτάσει στο ζενίθ του. Είναι λογικό να νομίζεις ότι είσαι πολύ πιο σπουδαίος από ό,τι είσαι πραγματικά. Ότι είσαι μοναδικός.
Κι αυτό πού οδήγησε;
Στην επαναφορά της μνήμης μου. Κάποια στιγμή θυμήθηκα αυτό το κομμάτι μου. Δεν το είχα χάσει ακριβώς, μάλλον το είχα προσπεράσει. Έπειτα το ισορρόπησα φτάνοντας στο άλλο άκρο: πίστευα ότι δεν αξίζω τίποτα. Ήρθε η αυτογνωσία, επιστρέφεις στα παλιά, τότε που δεν σε ήξερε κανείς και ησυχάζεις. Θυμάσαι από πού ξεκίνησες και συνέρχεσαι.
Αυτό δεν σου δημιουργεί κατάθλιψη;
Ε, καλά, η κατάθλιψη δεν μου είναι κόντρα ρόλος! (γελάμε). Είμαι κάπως καταθλιπτικός θα έλεγα, όμως αυτό που έζησα και έπρεπε να μου συμβεί με οδήγησε στην αυτογνωσία, όχι στη μαυρίλα και στην κατάθλιψη. Επανήλθα στο ζουμί της δουλειάς, που δεν είναι τα τόσα φώτα, ούτε το να ακκίζεσαι κάθε βράδυ. Μου έδωσε τη δύναμη για να συνεχίσω.
Η σύζυγός σας (σ.σ. η ηθοποιός Έφη Μουρίκη) τι ρόλο έπαιξε;
Καθοριστικό. Ήταν εκεί, πάντα είναι εκεί. Σε όλα. Στα δύσκολα και στα εύκολα. Όταν πέρασαν τα δύσκολα, μετά κατάλαβα πόσο δίκιο είχε. Η Έφη είναι πάντα ειλικρινής μαζί μου. Δεν μου χαρίζεται. Θα μου πει τη γνώμη της κι ας διαφωνούμε. Κι αυτό της το εκτιμώ.
Η σχέση σας δεν επηρεάστηκε από τις τότε δυσκολίες;
Ναι, φυσικά. Σε κάθε ζευγάρι, όταν υπάρχουν δυσκολίες, δημιουργούνται τριγμοί, μία «εμπόλεμη ζώνη». Όταν, όμως, υπάρχει σεβασμός, τότε όλα ξεπερνιούνται. Άλλωστε, όταν είσαι με έναν άνθρωπο 26 χρόνια, τότε λογικό είναι να περνάτε κατά καιρούς δύσκολες φάσεις.
Ένα παιδί δεν πιστεύετε ότι είναι ακόμα ένας συνδετικός κρίκος, ανάμεσα στο ζευγάρι;
Όχι απαραίτητα. Ένα παιδί μπορεί να ολοκληρώσει την ευτυχία ενός ζευγαριού, να τους δέσει και να είναι απόλυτα ευτυχισμένοι. Αλλά μπορεί και να τους χωρίσει. Πόσα ζευγάρια έχουμε δει που μόλις ήρθε το παιδί χώρισαν; Αυτά συμβαίνουν. Εμείς το προσπαθήσαμε, δεν μας ήρθε το παιδί. Μετά νομίζω βαρεθήκαμε. Μια χαρά είμαστε κι έτσι!
Κρίση ηλικίας περάσατε ποτέ;
Όχι, μια χαρά είμαι. Σήμερα είμαι 55 ετών και είμαι καλύτερα από ποτέ. Ανυπομονώ να ζήσω τη δεκαετία των 60 μου χρόνων! Κάθε δεκαετία ξέρω να τη χαίρομαι. Πάντως στη δεκαετία των 20 δεν θα επέστρεφα ποτέ και για κανένα λόγο.
Γιατί το λέτε αυτό;
Υπήρξε μεγάλη αμφισβήτηση, πολλά τα υπαρξιακά τότε. Τώρα είμαι ήρεμος. Δεν θα γύριζα σ’ αυτά τα χρόνια για κανένα λόγο. Έφαγα τρελή αμφισβήτηση.
Τι είναι ευτυχία για εσάς, κύριε Κυριακίδη;
…Η ισορροπία μου και η Έφη. Η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, η δουλειά μου. Αυτό που με κάνει δυστυχισμένο όμως, είναι η πολιτική κατάσταση. Επειδή είμαι πολιτικό ον, νιώθω οργισμένος με όλα αυτά που ζούμε σήμερα.
Σκέφτεστε ακόμα να φύγετε μόνιμα στο εξωτερικό;
Και το σκέφτομαι και έχω τις άκρες και τις επαφές για να το πραγματοποιήσω. Δεν είμαι, όμως, πια 20 χρόνων για να ξεκινήσω από την αρχή και να πάρω μία τσάντα στον ώμο, λέγοντας «άντε πάμε», δήλωσε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης στο Down Town.

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Κυριάκος Θεοδοσίου

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: