Οι Χρυσές Σφαίρες... στρώνουν το οσκαρικό χαλί

Unknown
0

Στην πιο φωτεινή περίοδο του χρόνου μπήκε ο πλανήτης Χόλιγουντ με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τις Χρυσές Σφαίρες.


Η 74η απονομή τους, στις 8/1, θα φέρει τη βαριά κινηματογραφική βιομηχανία στην τελική ευθεία των Όσκαρ.

Το «La La Land», με 7 υποψηφιότητες, και το «Moonlight», με 6, ηγούνται της κούρσας στις κατηγορίες καλύτερης κωμωδίας - μιούζικαλ και δράματος αντίστοιχα. Η επιστροφή του Μελ Γκίμπσον με τον «Αντιρρησία συνείδησης» έχει 3 υποψηφιότητες, ενώ αγνοήθηκε η «Σιωπή» του Μάρτιν Σκορσέζε. Η ταινία, έργο ζωής για τον Ιταλοαμερικανό σκηνοθέτη, γύρω από την περιπέτεια δύο Πορτογάλων καθολικών ιεραποστόλων στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα, είναι η πιο ηχηρή απουσία από τις υποψηφιότητες. Ο «Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου, όμως, βρήκε μια θέση χάρη στην υποψηφιότητα του Κόλιν Φάρελ στην πεντάδα της Χρυσής Σφαίρας Α΄ αντρικού ρόλου (για κωμωδία).

Το «La La Land» πιθανόν να γίνει εφαλτήριο του νεαρού Ντάμιεν Σαζέλ προς τα άστρα. Πριν από δύο χρόνια εμφανίστηκε δυναμικά με το «Δίχως μέτρο», γύρω από την καθημερινότητα ενός ντράμερ. Σήμερα επιστρέφει πιο φιλόδοξος με ένα μιούζικαλ, νοσταλγικό για την εποχή που το τεχνικολόρ φούσκωνε τα πανιά του Χόλιγουντ. Το «La La Land» είναι υποψήφιο στις κατηγορίες: καλύτερης ταινίας, Α΄ αντρικού ρόλου (Ράιαν Γκόσλινγκ), Α΄ γυναικείου ρόλου (Εμα Στόουν), σεναρίου, σκηνοθεσίας, μουσικής και τραγουδιού.

Στο δράμα δεσπόζει το «Moonlight» του Μπάρι Τζέκινς, για έναν έγχρωμο άντρα – παρακολουθούμε μια ζωή-μαρτύριο από τα παιδικά χρόνια του ήρωα μέχρι την ενηλικίωσή του. Το φιλμ είναι υποψήφιο στις κατηγορίες: καλύτερης ταινίας, Β΄ αντρικού ρόλου (Μαρχέσαλα Αλι), Β΄ γυναικείου ρόλου (Ναόμι Χάρις), σκηνοθεσίας, σεναρίου και μουσικής.

Στην κατηγορία της ξενόγλωσσης ταινίας ξεχωρίζουμε το γαλλόφωνο «Elle» του Πολ Βερχόφεν (η Ιζαμπέλ Ιπερ διεκδικεί και το βραβείο Α΄ ρόλου στην κατηγορία του δράματος), το γερμανικό «Toni Erdmann» της Μάρεν Αντε και το «The Salesman» του Ασγκάρ Φαραντί, πρόκειται για ιρανική εκδοχή του «Θανάτου του εμποράκου» του Αρθουρ Μίλερ.

kathimerini

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !