ΔΟΛ: Η μη καταβολή των μισθών,έφερε και πάγωμα στις συζητήσεις με Αλαφούζο...


Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ περίμεναν μάταια να πληρωθούν, αφού παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις των διευθυντικών στελεχών ότι την Παρασκευή θα γινόταν κανονικά η προγραμματισμένη καταβολή μισθοδοσίας, αυτό τελικά,όπως είναι γνωστό(θυμήσου εδώ), δεν συνέβη.

Και μάλιστα χωρίς καμία προειδοποίηση και χωρίς έστω και εκ των υστέρων οποιαδήποτε ενημέρωση για το τι συνέβη και τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Η διοίκηση του ΔΟΛ που συνεχώς επιζητά την κατανόηση, τη φιλοτιμία και τον «πατριωτισμό» των εργαζομένων, απουσιάζει επιδεικτικά. Ούτε ο Σταύρος Ψυχάρης ούτε κάποιο άλλο από τα μέλη της οικογένειάς του που και στο ΔΣ της εταιρείας είναι και επιτελικές θέσεις στην εταιρεία κατέχουν, βγαίνουν να μιλήσουν στο προσωπικό. Μια επιστολή έχει γράψει όλη κι όλη προς το προσωπικό ο Ψυχάρης σε όλο αυτό το διάστημα της κρίσης. Την επιστολή στην οποία ανέφερε τα περιβόητα «γεμάτα αμπάρια» του ΔΟΛ. 

Αυτή τη φορά από τη διοίκηση του ΔΟΛ η εξήγηση που δίνεται, ανεπισήμως βέβαια, είναι ότι τα χρήματα για τη μισθοδοσία υπήρχαν και ήταν σε συγκεκριμένο λογαριασμό ο οποίος όμως απρόσμενα την τελευταία στιγμή πριν ξεκινήσει η καταβολή δεσμεύτηκε. Κάτι ακούγεται για δέσμευση από την εφορία αλλά με τόσες οφειλές που έχει ο ΔΟΛ τρέχα γύρευε ποιος μπλόκαρε τους λογαριασμούς πάλι. Επειδή ,όμως, οι δεσμεύσεις λογαριασμών είναι καθημερινό φαινόμενο στον ΔΟΛ εδώ και καιρό, κάποιοι λένε ότι θα έπρεπε η διοίκηση να έχει φροντίσει να διασφαλίσει με κάποιο τρόπο ότι τα χρήματα που είχαν εξασφαλισθεί για τη μισθοδοσία θα φτάσουν τελικά στους εργαζομένους.

Όλοι αναρωτιούνται τώρα πώς θα καταφέρει να καταβάλλει ο ΔΟΛ τα επόμενα 24ωρα και το δώρο και τον μισθό και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις που τρέχουν.

Υ.Γ.: Μέσα σε αυτό το σκηνικό πάγωσαν και οι συζητήσεις με την πλευρά Αλαφούζου αφού πιθανώς ο ιδιοκτήτης του Σκάι διαπίστωσε στην πορεία των συζητήσεων ότι τα βάρη που θα πρέπει να αναλάβει για την εξαγορά του ΔΟΛ είναι πολύ μεγαλύτερα από όσο αρχικά υπολόγιζε, και προς το παρόν υπαναχώρησε. Ίσως πάλι βλέποντας την κατάσταση που διαμορφώνεται καθημερινά στον ΔΟΛ ,ο Αλαφούζος έκανε πίσω για να επανέλθει αργότερα αναμένοντας ότι θα βρίσκεται σε πιο προνομιακή θέση διαπραγμάτευσης. Βέβαια έτσι που πάει το πράγμα στον ΔΟΛ αν δεν κινηθεί τώρα ο Αλαφούζος ίσως σε λίγες εβδομάδες δεν υπάρχει κάτι για να διαπραγματευτεί…

enimerosi24.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: