Ο γνωστός δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης Ανδρέας Ροδίτης μιλάει για όσα του λείπουν από την τηλεόραση ενώ αποκαλύπτει και τα πολλά «όχι» που είπε κατά τη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του, νιώθοντας περήφανος γι' αυτό. 

 Τι σας λείπει από την τηλεόραση; 
Μου λείπει η ευγένεια. Θα ήθελα λιγότερο θόρυβο και φωνές, λιγότερα ψέματα. Βγαίνει ο καθένας και λέει ό,τι θέλει για να προσβάλει τον αντίπαλό του ή τον συνάδελφό του. Μου λείπει περισσότερη μπέσα και λιγότερος θόρυβος. 

Βρίσκετε κάποιο ελαφρυντικό σε αυτή τη συμπεριφορά; 
Το καταλαβαίνω. Η αγορά είναι σκληρή. Αλλά και ο ανταγωνισμός έχει τα όριά του. Φτάνει μέχρι τη χυδαιότητα πλέον. Αν εννοείτε τώρα αυτούς που δέχονται πίεση από τους επικεφαλής των ιδιωτικών καναλιών και φοβούνται μη χάσουν τον μισθό με τα χιλιάρικα, τότε όχι, δεν το δικαιολογώ. Αντιθέτως, όμως, αν πρόκειται για έναν άνθρωπο που παίρνει τα 200 και 300 ευρώ και του επιβάλλονται κάποιες δουλειές, τότε το κατανοώ απόλυτα.

 Έχετε πει «όχι» στη διάρκεια της καριέρας σας; 
Έχω προχωρήσει με τα «όχι» στην καριέρα μου. Δεν έχω πει μόνο ένα «όχι». Έχω απολυθεί το 1990 μέχρι το 1993, το 2004 μέχρι το 2006 και επί εποχής Σαμαρά βέβαια, το 2013 μέχρι το 2015. Σε όλα αυτά τα διαστήματα δεν πήγα σε αυτά που μου πρότειναν, τέταρτης διαλογής προτάσεις και ευτελιστικές. Όχι γιατί δεν μπορούσα, αλλά γιατί προτίμησα να κάνω πράγματα για να είμαι αξιοπρεπής και να έχω και ένα στοιχειώδες μεροκάματο. Δεν έκανα λοιπόν τα πάντα στη ζωή μου και περπάτησα πολλές φορές με το «όχι». Το λέω με καμάρι, αλλά όχι ψωνίστικα. Δέχομαι όλα τα «ναι» και τα «όχι» των ανθρώπων. 

 Πηγή: Real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bottom Ad [Post Page]