Κατέστρεψαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Κομοτηνή


Με ξερό... χριστουγεννιάτικο δέντρο θα κάνουν γιορτές οι κάτοικοι της Κομοτηνής! Φρόντισαν γι’ αυτό κάποιοι ασυνείδητοι, οι οποίοι το... πότισαν με ουσίες που κατέστρεψαν εντελώς το ριζικό σύστημα του ύψους 15 μέτρων δέντρου με αποτέλεσμα το στολίδι της πλατείας δίπλα στο άγαλμα του Καταθεοδωρή να ξεραθεί ολόκληρο!


Δεν έχει διευκρινιστεί πότε ακριβώς έγινε η δολιοφθορά που στοίχισε το χαμόγελο μικρών και μεγάλων κατοίκων της πόλης. Πάντως, από μια πρόχειρη έρευνα, η εκτίμηση είναι ότι οι δράστες έριξαν πετρέλαιο ή αλάτι στις ρίζες του στολισμένου δέντρου προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά. Οι υπηρεσίες του δήμου αποφάσισαν να το αφήσουν στη θέση του για την εορταστική περίοδο, αλλά στη συνέχεια θα αναγκαστούν να το κόψουν.

*** Μικρότερης έκτασης ήταν η ζημιά που προκλήθηκε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε στήσει ο Δήμος Χανίων στην πλατεία Αγοράς και βρέθηκε στο επίκεντρο αγνώστων το απόγευμα της Τρίτης, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι δράστες έβαλαν φωτιά στα κλαδιά, καταστρέφοντας ένα τμήμα του στολισμένου δέντρου, αλλά οι καταστηματάρχες της αγοράς πρόλαβαν την πλήρη καταστροφή του σβήνοντας τις φλόγες. 

protothema

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Έλενα Μπολονάση

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: