Το δραματικό παρασκήνιο: «Έτσι μου είπε ο Σόιμπλε να βγούμε από το ευρώ»

Unknown
0
Το σχέδιο του Β. Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, αλλά και τις τραγικές συνέπειες... τύπου Βενεζουέλας που θα ζήσουν οι πολίτες αν συμβεί κάτι τέτοιο, περιέγραψε ο Β. Βενιζέλος.

Ο πρώην αντιπρόεδρος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κλήθηκε στην επιτροπή για το χρέος που σύστησε η Βουλή με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα είπε ότι του το είχε θέσει δύο φορές ο Γερμανός υπουργός Οκονομικών σε συνταντήσεις που είχε μαζί του, (καλοκαίρι του 2011) παρουσία του Γιώργου Ζανιά και του τότε μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ Γιόργκ Άσμουσεν.

Ο Γερμανός ομολόγος είχε παραδεχθεί ότι οι συνέπειες της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλούσαν μεγάλη ανθρωπιστική κρίση.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο κ. Σόιμπλε είχε εγγυηθεί ότι η Ευρώπη μπορούσε να διασφαλίσει ένα ποσό βοήθειας το οποίο όμως δεν θα ήταν μεγάλο 'μερικά δισεκατομμύρια'.

Επίσης θα μπορούσε να στηθεί μια αερογέφυρα που θα έλυνε προσωρινά τα προβλήματα τροφοδοσίας σε φάρμακα αλλά και άλλα προιόντα σε νοσοκομεία και σχολεία.

Αναφορικά με τις τραπεζικές αναλήψεις, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το σχέδιο προέβλεπε ότι θα μπορούσαμε να παίρναμε από τις τράπεζες ευρώ τα οποία όμως θα ήταν 'σφαγισμένα' μέχρι να τυπωθούν νέα νομίσματα, ενώ οι αναλήψεις δεν θα μπορούσαν να ξεπερνούν τα 50 ευρώ εβδομαδιαίως.

'Μπορούσαμε να επιλέξουμε εμείς κάτι τέτοιο;' διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος προς τα μέλη της επιτροπής.

Ο πρώην προέδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα είναι 'κοροϊδία'. 'Μας κοροϊδεύουν' δήλωσε διότι πρόκειται για βραχυπρόθεσμα μέτρα, μακροχρόνιας επίδοσης.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι οι ευρωπαίοι μας σερβίρουν 'τα παλιά ξαναζεσταμένα' αφού μας δίνουν επιμήκυνση η οποία όμως προβλέπονταν από τη συμφωνία του 2012.

'Τώρα ζητάμε τις εγγυήσεις του 2012 αλλά δεν μας τις δίνουν, διότι υπάρχει έλλεμμα εμπιστοσύνης καθώς η κυβέρνηση δεν διατηρεί μια ευθύγραμμη πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση' τόνισε υπενθυμίζοντας ότι η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος ήταν αρχικά το κούρεμα του, ο χαρακτηρισμός του ως επονείδιστο, η συγκρότηση της επιτροπής αλήθειας της Ζωής Κωνσταντοπούλου κ.α.



imerisia.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !