Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Πρέπει να παίρνουµε ανάσες µέσα από παραµύθια....

0

Από τους πιο χαρισµατικούς ηθοποιούς της γενιάς του, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης κατακτά γόνιµο έδαφος και ως σκηνοθέτης τα τελευταία χρόνια, χαρίζοντάς µας δυνατές παραγωγές που κερδίζουν κοινό και ειδήµονες. Ο ίδιος μιλάει για το μεγάλο στοίχημα που έχει βάλει με τον εαυτό τους αλλά και για τα παραμύθια της ζωής του από τα οποία παίρνει ανάσες...

Να ξεκινήσουµε µε τον νέο σου ρόλο που σε θέλει να αφηγείσαι τα παραµύθια «Ο Πέτρος και ο Λύκος» και «Πρώτη συναυλία του αρκούδου Πάντινγκτον» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών µε τη συνοδεία της Καµεράτας.

Είναι ένα στοίχηµα που µε γοητεύει πολύ, ένας ρόλος που µου πρότεινε ο φίλος µου παραγωγός Γιώργος Λυκιαρδόπουλος, τον οποίο είχα κι εγώ στον νου µου. Είναι τόσο όµορφο το ταξίδι που θα προσφέρουµε, παντρεύοντας το κλασικό έργο του Σεργκέι Προκόφιεφ «Ο Πέτρος και ο Λύκος» µε την έξοχη «Πρώτη συναυλία του αρκούδου Πάντινγκτον» του Χέρµπερτ Τσάπελ, τα οποία θα παρουσιαστούν µε τη συνοδεία των µουσικών της Καµεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και µε τη µουσική διεύθυνση της αρχιµουσικού Ζωής Ζενιώδη για έξι µόνο παραστάσεις, από τις 26 ως και τις 30 ∆εκεµβρίου.

Τον «Πέτρο» τον είχαµε αγαπήσει από µικροί...

Από µικροί, όπως το λες! Είχα λατρέψει από παιδί το µουσικό παραµύθι «Ο Πέτρος και ο Λύκος» που αποτελεί ένα άκρως ευφάνταστο µουσικό όχηµα, µέσω του οποίου τα παιδιά γνωρίζουν τα όργανα της ορχήστρας και είχα απολαύσει τις αληθινά χαριτωµένες περιπέτειες του µικρού Πέτρου και του κακού λύκου, που έχουν χαρίσει στιγµές µουσικής απόλαυσης σε γενιές και γενιές µικρών και µεγάλων. Εξαιρετική όµως είναι και η «Πρώτη συναυλία του αρκούδου Πάντινγκτον», που είναι ένα υπέροχο έργο για ορχήστρα και αφηγητή και βασίζεται στην ιστορία του γνωστού Αρκούδου που ήρθε στο Λονδίνο από το Περού. Ο Βρετανός Herbert Chappell χρησιµοποιεί µια σύγχρονη µουσική γλώσσα µε ισχυρές δόσεις jazz και πολύ χιούµορ, δηµιουργώντας ένα λαµπερό ορχηστρικό πυροτέχνηµα. Είναι ένα υπέροχο παραµύθι! 

Είχα µαγευτεί από τον ∆ηµήτρη Χορν όταν αφηγούνταν το «Ο Πέτρος και ο Λύκος», θυµάµαι. Είχα ακούσει την ηχογράφηση. 

Ήταν όντως µαγικός... Και το παραµύθι αυτό µοναδικό! Είναι τόσο γιορτινό, όµορφο, καταπραϋντικό για την ψυχή στις δύσκολες ηµέρες που ζούµε. Και για µικρά και για µεγαλύτερα παιδιά - όπως εµείς... Όλοι µας έχουµε µέσα µας ένα µικρό παιδί, µόνο που το ξεχνάµε πολλές φορές. Θέλησα µέσα από αυτό το νέο µου στοίχηµα να υπενθυµίσω αυτό: πρέπει να το φροντίζουµε το παιδί και πρέπει, παρ’ όλη την αγριότητα που υπάρχει γύρω µας, να παίρνουµε ανάσες µέσα από παραµύθια. Όλοι τα έχουµε ανάγκη. Όλοι! 

 Πηγή: Real

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !