Σημαντικές υποτροφίες για δημοσιογράφους δίνει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος...


Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ανακοινώνει δωρεά ύψους $1,3 εκατομμυρίου προς τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Columbia στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, για την υλοποίηση ενός τριετούς πιλοτικού προγράμματος, το οποίο θα δώσει την ευκαιρία τόσο σε νέους όσο και σε πιο
έμπειρους εργαζομένους στον χώρο των ΜΜΕ στην Ελλάδα, καθώς και σε νεαρούς αποφοίτους πανεπιστημιακών σχολών δημοσιογραφίας, να συμμετάσχουν σε εντατικά θερινά προγράμματα μετεκπαίδευσης. 

Η δωρεά του ΙΣΝ θα δώσει την ευκαιρία σε έως 18 υποψηφίους κατ’ έτος, να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους και την καριέρα τους, παρακολουθώντας τα μετεκπαιδευτικά προγράμματα της Σχολής Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Columbia. Οι υποτροφίες του ΙΣΝ καλύπτουν πλήρως τα έξοδα που σχετίζονται με την παρακολούθηση των μαθημάτων, συμπεριλαμβανομένων των διδάκτρων, των αεροπορικών εισιτηρίων και τοπικών μεταφορών, της διαμονής και διατροφής.

Οι προσφερόμενες υποτροφίες αφορούν τα παρακάτω τρία μετεκπαιδευτικά προγράμματα:

The Lede Program (Πρόγραμμα Lede) – Το τετράμηνο εντατικό πρόγραμμα πιστοποίησης είναι σχεδιασμένο έτσι, ώστε να εξοπλίσει τους δημοσιογράφους με τις δεξιότητες πληροφορικής που απαιτούνται, για τη μετατροπή των δεδομένων σε ρεπορτάζ. Δεν απαιτείται εμπειρία ως προς την στατιστική ανάλυση ή την κωδικοποίηση στοιχείων. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες εισάγονται στις βασικές αρχές της πληροφορικής, στην ανάλυση και την οπτικοποίηση δεδομένων. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου - 11 Σεπτεμβρίου 2017.

Multimedia Reporting Course (Ρεπορτάζ με τη Χρήση Πολυμέσων) – Σχεδιασμένο για δημοσιογράφους που ενδιαφέρονται για τη χρήση βίντεο και πολυμέσων, το πρόγραμμα αυτό, διάρκειας τριών εβδομάδων, εστιάζει στη σύλληψη και τη δόμηση ενός ρεπορτάζ, στον χειρισμό της κάμερας, στη χρήση λογισμικού επεξεργασίας βίντεο και στον συνδυασμό ήχου και εικόνας για τη δημιουργία και την παραγωγή ενός ρεπορτάζ. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις 12-30 Ιουνίου 2017.

Intensive Reporting Course (Εντατικό Πρόγραμμα Ρεπορτάζ) – Κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων, δημοσιογράφοι και εκδότες από όλο τον κόσμο, σε όλες τις πλατφόρμες των μέσων ενημέρωσης, θα εξετάσουν τη δομημένη διαδικασία της ερευνητικής δημοσιογραφίας, και τον τρόπο σύλληψης, έρευνας και αποτύπωσης των ρεπορτάζ. Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν μία ιδέα για ένα project ερευνητικής δημοσιογραφίας και θα αξιοποιήσουν την καθοδήγηση των διδασκόντων προκειμένου να αναπτύξουν τη διατριβή τους. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι έμπειροι δημοσιογράφοι, οι οποίοι να είναι σε θέση να παρέχουν δείγματα δουλειάς τους, δημοσιευμένα από έγκυρα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και να έχουν άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Το πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με το Toni Stabile Center for Investigative Journalism, και θα πραγματοποιηθεί στις 10-28 Ιουλίου 2017.

Αναλυτικές πληροφορίες αναφορικά με τα συγκεκριμένα προγράμματα είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο https://journalism.columbia.edu/ .

parapolitika.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: