Ιστορική στιγμή:Έρχεται στην Ελλάδα για 1η φορά το ιερό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης

0

Στην Αθήνα θα μεταφερθεί από τη Βενετία, τον ερχόμενο Μάιο, για πρώτη φορά στην ιστορία, το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης, μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου.


Πρόκειται για ένα γεγονός ιστορικών διαστάσεων το οποίο ανακοίνωσε στους πιστούς που παρακολούθησαν τον Εσπερινό της παραμονής της εορτής της Αγίας Βαρβάρας, στο προσκύνημα του ομώνυμου δήμου της Αττικής, ο γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, επίσκοπος Φαναρίου, Αγαθάγγελος. «Θα φέρουμε το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης και το Τίμιο Ξύλο με ένα σύνθημα: ''Αναδεικνύουμε την πνευματική ταυτότητα της Ευρώπης'' διότι Ευρώπη χωρίς την χριστιανική παράδοση και πίστη που την οικοδόμησε, δεν δύναται να υπάρξει»,είπε χαρακτηριστικά ο επίσκοπος Φαναρίου ο οποίος είναι και ο εμπνευστής της ενέργειας αυτής και για την οποία ήδη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει δώσει την άδειά της. 

Ο επίσκοπος, που διοικεί τον αρχαιότερο εκκλησιαστικό οργανισμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Αποστολική Διακονία, που φέτος συμπληρώνει 80 χρόνια ζωής,τόνισε πως «Εάν σήμερα στην Ευρώπη πληρώνουμε ένα τίμημα, είναι γιατί ξεχάσαμε ότι ακριβώς αυτός ο πολιτισμός στηρίζεται στον Χριστό μας, και μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα». 

Το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης φυλάσσεται σήμερα στη Βενετία. Μεταφέρθηκε εκεί από την Κωνσταντινούπολη το 1211 στα χέρια Σταυροφόρων που το πήραν μαζί με πολλούς άλλους θησαυρούς της Βασιλεύουσας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επισκόπου Φαναρίου, το ιερό λείψανο θα μεταφερθεί στην Ελλάδα στις 14 Μαΐου 2017

Η Αγία Ελένη είναι μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του Χριστιανισμού. Τιμάται τόσο από την Ορθόδοξη όσο και τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Σε εκείνη αποδίδεται η εύρεση του Τιμίου Σταυρού στους Αγίους Τόπους καθώς και η ανάδειξη των εκεί προσκυνημάτων. 

Μαζί με την Αγία Ελένη θα μεταφερθεί και τεμάχιο Τιμίου Ξύλου. Το ιερό σκήνωμα και το Τίμιο Ξύλο θα εκτεθούν σε προσκύνημα στον ι.ν. Αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο δήμο της Αττικής.

Πηγή:orthodoxia info

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !